Ρίζης, ευκλεούς Κυριακή, κλάδος ωραιότατος ώφθης

07 Ιουλ 2021 19:10

Η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής ετιμήθη ιδιαιτέρως από τις ευσεβείς γυναίκες οι οποίες αθρώον προσήλθαν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στο Διδυμότειχο, στο χωριό Κυριακή και στα Κόμαρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάνογλου, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αναστασίου Αλεξιάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του χωρίου Κυριακής, του τέως Δήμου Ορφέως, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτου Καλακίκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχαήλ Πιτιακούδη, εκπροσώπου της XVI  Μεραρχίας και ικανού εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το υμνολογικό «Ῥίζης, εὐκλεοῦς Κυριακή, κλάδος ὡραιότατος ὤφθης, καρπὸν σωτήριον, φέρων τῆς ἀθλήσεως, τὰ κατορθώματα», μίλησε για την πίστη, την ομολογία και την προσδοκία της Αγίας προς τον Κύριο και κάλεσε τους πιστούς να εμπνέονται και να διδάσκονται από το παράδειγμα της, ευχηθείς όπως στην περίπτωση εκείνης ο Κύριος να είναι το κέντρο και ο οδηγός της δικής μας ζωής και όλου του κόσμου.

IMG 5792

IMG 5793

IMG 5797

IMG 5805

IMG 5818

IMG 5819

IMG 5830


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.