top line
logo

Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου στην Αγία Τριάδα Αγρινίου

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Αγρινίου στις 7΄:00 μ.μ.,θα τελεσθεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου σύμφωνα με την παλαιοχριστιανική τάξη, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου.

 


Πρόγραμμα Σεβ. Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
07:30 π.μ. – Ι. Ν.ΑΓΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
Όρθρος – Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνον κεκοιμημένων θεολόγων
–Εκδήλωση τοπικού παραρτήματος ΠΕΘ. 
18:00 μ.μ. – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Μέγας Πανυγηρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
07:30 μ.μ. – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα


Θεολογική Ημερίδα για την αυτοκτονία στο Παναιτώλιο

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, διοργανώνουν Θεολογική Ημερίδα, με θέμα: «Η αυτοχειρία ως πρόκληση προς το σύγχρονο θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο».

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Λουκά στην Φλωριάδα Βάλτου Αιτ/νίας

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Η τοπική Εκκλησία του Δ.Δ Φλωριάδος Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας με λαμπρότητα και φέτος θα εορτάσει την μνήμη του Αποστόλου, αφού ο Άγιος συνδέθηκε στενά με την παλαιό οικισμό της Φλωριάδος.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 5:00

Διαβάστε Περισσότερα


I.M. Αιτωλίας: Έναρξη δραστηριοτήτων της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00’ το απόγευμα στο Κέντρο της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που βρίσκεται στο ισόγειο της αίθουσας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των δραστηριοτήτων της Διακονίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Έναρξη Σχολής Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας στο Αγρίνιο

Με την ακολουθία του αγιασμού, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, θα αρχίσουν και φέτος οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η πρώτη συνάντηση, στην πόλη του Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.

Διαβάστε Περισσότερα


Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου Αγρινίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων. Ακολούθως προεξήρχε στην πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασμένη πλέον Αγία Τράπεζα.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Αιτωλίας: Ποιμαντορική Εγκύκλιος για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΣΜΑΣ
 
Προς  τους  γονείς  των  μαθητών  και  μαθητριών  των  Δημοτικών,  Γυμνασίων  και  Λυκείων  της  καθ  ἡμᾶς  Ι.  Μητροπόλεως.
 
Αγαπητοί γονείς χαίρετε εν Κυρίω.
Για μία ακόμη φορά με πατρική αγάπη, σεβασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόοδο των παιδιών σας, σημειώνω λίγες ειλικρινείς σκέψεις και σας παρακαλώ να τις ακούσετε και

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Χρυσοβέργι Μεσολογγίου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Χρυσοβέργι Μεσολογγίου.

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το πρωί, τελέσθηκε η  ακολουθία του  Όρθρου και στην συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Διαβάστε Περισσότερα


Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης στο Δ.Δ. Παναιτωλίου Αιτ/νίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη  των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο .

Την παραμονή της εορτής Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοπρ. Δημήτριος Πατσιαλός, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στη σοφία των Αγίων προτρέποντας τους πιστούς να καλλιεργούν πνευματικά τον εαυτό τους μέσω της προσευχής και των μυστηρίων

Διαβάστε Περισσότερα


Το Παναιτώλιο υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα, στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης που βρίσκετα στο Παναιτώλιο, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού.

Διαβάστε Περισσότερα


banner


| |

Ακολουθήστε μας στα social media