top line
logo

Χειροτονία  νέου  διακόνου  στο  Αγρίνιο

Τη χειροτονία ενός νέου Κληρικού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Κυριακή Δ’ Νηστειών, 11 Απριλίου 2021. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά στο Αγρίνιο, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον κ. Μιχαήλ Βραχά.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Αιτωλίας: Ευχαριστίες για την κατάσβεση της φωτιάς στον Ιερό Ναό (Καθολικό) της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς

Θλίψη γέμισε τις καρδιές των χριστιανών η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ιερό Ναό (Καθολικό) της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς, στη Γαβαλού Μακρυνείας, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021. Η φωτιά προκάλεσε σημαντική ζημιά σε μεγάλο μέρος του Καθολικού, όμως, άφησε ανέπαφη την θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Κατερινιωτίσσης και τα ιερά Λείψανα που φυλάσσονταν εντός του Ναού.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Αιτωλίας: Χειροτονίες δύο νέων Πρεσβυτέρων

Δύο νέους Ιερείς χειροτόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το Σαββατοκύριακο, στην Ιερά Μητρόπολή του.

Το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβυτέρου τον διάκονο του Ι. Ναού π. Φώτιο Σοφρώνη.

Διαβάστε Περισσότερα


Πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Παναγίας της Κατερινούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σώθηκε η εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο τέμπλο του Καθολικού

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή περί τις 2.30 το μεσημέρι πιθανόν απο βραχυκύκλωμα και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Καθολικό της Μονής και δεν εξαπλώθηκε στα κελιά προκαλώντας σχεδόν ολική καταστροφή στο εσωτερικό του ναού.  Ο

Διαβάστε Περισσότερα


Χειροτονία Πρεσβυτέρου & Χειροθεσία Αναγνωστών στο  Αγρίνιο

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον διάκονο του Ναού π. Κωνσταντίνο Καπνιάρη.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Αιτωλίας: 25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η ιστορική επέτειος των 200 ετών από την κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821 τιμήθηκε σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. Τελέσθηκε η Ειδική Δοξολογία, που συνέθεσε για την Επέτειο ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ και ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ αναγνώσθηκε αντί κηρύγματος Μήνυμα της Ι. Συνόδου προς τον ελληνικό λαό. Επίσης, τελέσθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα

Διαβάστε Περισσότερα


Αιτωλίας κ. Κοσμάς : "Με την Ορθοδοξία στο νου, στην καρδιά, στον αγώνα μας, στην ομολογία μας, ας δώσουμε ανύστακτες μάχες"

ΚΟΣΜΑΣ

Ο ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Προς το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ως γνήσια τέκνα της μεγάλης μητέρας μας, της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ελάτε, αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, να την γνωρίσουμε καλύτερα, να την τιμήσουμε, να την ευχαριστήσουμε, αλλά και να πανηγυρίσουμε για τον θρίαμβό της και την επικράτησί της στον αμυντικό πνευματικό πόλεμο

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Αιτωλίας: «Συντροφιά με το Χριστό» Τηλεοπτικό Κατηχητικό Σχολείο 16η Εκπομπή

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρουσιάζει το Τηλεοπτικό Κατηχητικό Σχολείο για παιδιά του δημοτικού από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV.

Διαβάστε Περισσότερα


Αιτωλίας κ. Κοσμάς: " Ἄλλο εἶναι ἡ φροντίδα γιὰ τὴν ὑγεία τῶν συνανθρώπων μας καὶ ἄλλο ἡ πολεμικὴ κατὰ τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῶν Μυστηρίων της"

Π Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η   Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

Ο  ΧΑΡΙΤΙ  ΘΕΟΥ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΚΑΙ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ  ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πρός  τό  Χριστεπώνυμον  Πλήρωμα  τῆς  καθ’ ἡμᾶς  Ἱερᾶς  Μητροπόλεως.

Ἀγαπητοὶ πατέρες καὶ ἀδελφοί,

Αὐτὴ ἡ Ἐγκύκλιος γράφεται ἀπὸ τὸν Ἐπίσκοπο μὲ εἰλικρινῆ πόνο ψυχῆς, ὄχι μόνο διότι στερηθήκαμε κάτι

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας: Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ανακοινώνει ότι εκθέτει σε προφορική πλειοδοτική δημοπρασία μίσθωσης του ακινήτου ευρισκόμενου στη θέση «ΒΑΡΕΙΑ» Δ.Δ. Νερομάνας Δήμου Αγρινίου ακίνητο της Ιεράς Μητρόπολης αγροκτήματος της εμβαδού εβδομήντα (70) περίπου στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται άνωθεν της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου .

Διαβάστε Περισσότερα


Ψηφιακό Αρχονταρίκι : Τεσσαρακοστή, νηστεία, προσευχή και συγχώρεση με τον Σεβ. Μητρ. Αιτωλίας κ. Κοσμά

Η Ορθόδοξη Διαδικτυακή Πύλη «Πεμπτουσία» διοργανώνει το «1o Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά», κατά την εσπέρα της Πέμπτης 11 Μαρτίου.

ΘΕΜΑ: Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, νηστεία, προσευχή και συγχώρεση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: | |

Ακολουθήστε μας στα social media