top line
logo

Αιτωλίας Κοσμάς: Με τον Χριστό στην καρδιά σας θα γίνετε παντοδύναμοι, αληθινά ανίκητοι, παντοτεινά χαρούμενοι, νειάτα με αληθινό ηρωισμό και επιτυχίες

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά

προς τους μαθητές και τις μαθήτριες

των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Αγαπητά μου παιδιά,

Πολύ χαιρόμαστε όλοι μας, σήμερα, γιατί βλέπουμε τις πόρτες του σχολείου σας ανοικτές και τους αύλειους χώρους να πλημμυρίζουν από την παρουσία σας, τις ζωντανές φωνές σας, τα τρεξίματά σας, τη μεγάλη χαρά σας.

Ακόμη περισσότερο χαιρόμαστε, γιατί αυτή τη νέα σχολική χρονιά θα πλουτίσετε τον εαυτό σας, με διανοητικά, ηθικά και πνευματικά εφόδια.

Διαβάστε Περισσότερα


Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 1ο Λύκειο Αγρινίου και στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρά του

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 2021 η ιερά μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Επίκεντρο του εορτασμού η γενέτειρα του μεγάλου Αγίου, το Μέγα Δένδρο Αιτωλίας, όπου βρίσκεται η ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στην οποία φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος.
Την Κυριακή το απόγευμα, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση και αμέσως μετά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε το θείο λόγο ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.
Την Δευτέρα το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η

Διαβάστε Περισσότερα


Αιτωλίας Κοσμάς: " Ἡ Παναγία μας, μὲ τὴν παντοδυναμία τοῦ Υἱοῦ καὶ Θεοῦ της, μπορεῖ καὶ σήμερα νὰ σώσει τὸ Ἔθνος μας"

Ο ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πρὸς τὸν ἱερόν κλῆρον, τίς μοναστικές ἀδελφότητες

καί τον εὐσεβῆ λαό τῆς καθ’ ἡμᾶς θεοσώστου Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Ἀγαπητοί πατέρες καὶ ἀδελφοί,

Αὐτὴν τὴν ὁλοφώτεινη, τὴν λαμπρή καὶ μεγάλη ἡμέρα καὶ ἑορτή, κατὰ τὴν ὁποία τιμοῦμε τὴν Κοίμησι καὶ τὴν εἰς οὐρανοὺς Μετάστασι τῆς Κυρίας Θεοτόκου, ἄς ὑψώσουμε τὸν νοῦ καὶ τὴν καρδιὰ μας πρὸς τὴν μορφὴ τῆς μεγάλης μας μητέρας· ἄς

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτασμός μνήμης Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, του Αιτωλού

Με πανηγυρική λαμπρότητα εορτάσθηκε σε όλη τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου 2021, η μνήμη του νέου αγίου της Εκκλησίας, Καλλινίκου του Αιτωλού, Επισκόπου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας,.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προεξήρχε των ιερών ακολουθιών στο χωριό Σιταράλωνα Θέρμου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο άγιος Καλλίνικος.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εορτή του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στον τόπο του μαρτυρίου του

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα καθώς και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων Αγίων την 6η και 7η Ιουλίου 2021 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μετά την Αγιοκατάταξη των Αγίων, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Τρισάγιο για τους Κύπριους αγωνιστές των Πολιορκιών και της Εξόδου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

Ονοματοδοσία στην Μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Σε μια λιτή και φορτισμένη συγκινησιακά εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην Ι.Π. Μεσολογγίου η ονοματοδοσία οδού αφιερωμένης στην μνήμη των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που τον Αύγουστο του 1996 υπήρξαν θύματα της τυφλής βίας και της μισαλλοδοξίας των κατοχικών Τουρκικών δυνάμεων της βόρειας Κύπρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Απάντηση στον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένο

Σχετικά με την δημοσίευση του άρθρου του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεωργίου Βαρεμένου, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και να σχολιάσουμε τα κάτωθι.

Κύριε Βουλευτά, με ποιά ιδιότητα, αυτή του δημοσιογράφου ή του μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου, ασχοληθήκατε και αρθρογραφήσατε επί της υποθέσεως του ιερέως της Ι. Μητροπόλεώς μας που έχει λάβει δημοσιότητα;

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media