top line
logo

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Το απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέου εν Χαλκιοπούλοις Βάλτου υποδέχθηκαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Ιουνίου, με κορύφωση την Δευτέρα 21 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) στην Ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

«Με τη χάρη και την βοήθεια του Θεού την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου έλαβε χώρα η υποδοχή αποτμήματος Ιερών Λειψάνων τοπικού μας Αγίου Ανδρέου του εν Χαλκιοπούλοις Βάλτου και στη συνέχεια τελέσθηκε

Διαβάστε Περισσότερα


Σύναξη των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νεοχωρίου, όπου τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εορτάσθηκε κι εφέτος η «Σύναξη πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων», όπως κάθε χρόνο την Κυριακή του Τυφλού (6 Ιουνίου 2021), κατόπιν της ευλογίας-εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε Περισσότερα


Περί  του  Αιολικού  Πάρκου  στο  Όρος  Αράκυνθος - Δήλωση του Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά

Σήμερα Πέμπτη 3η Ιουνίου 2021, κατόπιν της ενημερώσεως που είχε από τους αρμοδίους φορείς περί του σοβαρού ζητήματος της εγκαταστάσεως Αιολικού Πάρκου στο όρος Αράκυνθος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

αειμνήστου καθηγητού Ιωάννου Φουντούλη

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο σύνδεσμο με την Εκκλησία μας, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της.

Λίγοι είναι εκείνοι που εκκλησιάζονται κατ’ αύτη και οι περισσότεροι δεν υποπτεύονται καν, ότι την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Παραλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μία μεγάλη δεσποτική εορτή, την εορτή της

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αγρίνιο

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στο Αγρίνιο, το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2021, η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε ο πανηγυρίζων μεγαλοπρεπής ομώνυμος Ιερός Ναός, στον οποίο τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες της εορτής.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στον Άγιο Νικόλαο Βονίτσης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και την τιμητική  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, εορτάσθηκε στην τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου Βονίτσης, η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της ενορίας Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις η οποία στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας λόγω των εορτών του Αγίου Χριστοφόρου, κατά παράδοση πολλών δεκαετιών εορτάζεται στις 10 Μαΐου αντί στις 9.

Διαβάστε Περισσότερα


Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «Αλίμονο στον χριστιανό που δεν εμπνέεται από την Ανάσταση του Χριστού»

Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Μέσα στην λαμπροφόρο χαρά της Αναστάσεως του Χριστού, τηρουμένων των μέτρων προστασίας για την δημόσια υγεία και για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τιμήθηκε στο Αγρίνιο, η μνήμη του πολιούχου της πόλεως, αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, την Κυριακή του Αντίπασχα (Κυριακή του Θωμά), 9 Μαΐου 2021.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού

Διαβάστε Περισσότερα


Κλειστό το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελεούσης Αιτωλίας

Η Ιερά Μητροπόλις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Κλεισούρα Αιτωλικού Μεσολογγίου, όπου κάθε χρόνο από την Πέμπτη της Διακαινησίμου έως την Κυριακή του Θωμά η προσέλευση των πιστών είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το προσκύνημα.

Διαβάστε Περισσότερα


Πασχάλιο Μήνυμα 2021 Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά

Π Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η   Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

Ο  ΧΑΡΙΤΙ  ΘΕΟΥ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΚΑΙ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ  ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Πρός  τό  Χριστεπώνυμον  Πλήρωμα  τῆς  καθ’ ἡμᾶς  Ἱερᾶς  Μητροπόλεως.

Σήμερα, Κυριακή τοῦ Πάσχα, ἀγαπητοὶ πατέρες καὶ ἀδελφοί, ἄς μεταφερθοῦμε  μὲ τὸν νοῦ καὶ τὴν καρδιά μας  στὸ πρῶτο

Διαβάστε Περισσότερα


Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι.Ν.Αγίου Θωμά Αγρινίου (video-fotos)

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Αλεξόπουλος

Με την παρουσία πολλών πιστών, που όμως τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας και χωρίς να υπάρξουν καθόλου φαινόμενα συνωστισμού, τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και στη συνέχεια η περιφορά του γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αγρινίου.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media