top line
logo

Αιτωλίας κ. Κοσμάς:«..ας έλθουμε ουσιαστικά εις εαυτόν!»

Με ιδιαίτερη κατάνυξη αλλά και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 2020, ημέρα μνήμη του Αγίου, στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ι.Π.Μεσολογγίου της Ι. Μητροπόλεως Αίτωλιας και Ακαρνανίας. 

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του Ι. Ναού, αλλά και των Ναών της Ιεράς Πόλεως, με ιδιαίτερη συμμετοχή πιστών χριστιανών. 

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτασμός Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία - Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με τετραήμερο εορτασμό, 17 έως 20 Οκτωβρίου 2020, τιμήθηκε η μνήμη του νεοφανούς αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αίτωλιας και Ακαρνανίας.

Οι εκδηλώσεις για την Ιερά πανήγυρη ξεκίνησαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, με την υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στο χωριό Τροβάτο Ευρυτανίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, το οποίο παρέμεινε στον Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου

Διαβάστε Περισσότερα


Ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ø     Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής κάθε δεύτερη Πέμπτη του Μήνα.

Ø     Σύναξη Νέων (Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μήνα στις 19:00).

Ø     ΟΜΙΛΙΕΣ από διακεκριμένους επιστήμονες για διάφορα θέματα.  

(Μία Κυριακή τον Μήνα).

Ø     ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα


Χειροθεσία Πνευματικού και Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητρ. Αιτωλίας κ. Κοσμά

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουργίου σήμερα Κυριακή 11/10/2020 Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Στη Θεία  Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, οι συνταξιούχοι ιερείς, (πρώην εφημέριος του. Ι.Ν ) π. Φώτιος Σαράκης,ο. π. Αθανάσιος Καμζέλας., ο εφημέριος της ενορίας π. Νεκτάριος Παλιούρας και ο διάκονος  Αμβρόσιος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ενορία Αγίου Αθανασίου στην Κατούνας Αιτ/νίας

Σας περιμένουμε στον Αγιασμό για την Νέα Κατηχητική χρονιά  την  ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 10:30 μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ 
ΑΓΟΡΙΩΝ: Κάθε Κυριακή στις 10:30 π.μ.  Δημοτικού  - Γυμνασίου  - Λυκείου.
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: Κάθε Σάββατο στις 16:00 μ.μ. Δημοτικό  -  Γυμνάσιο  - Λύκειο. 
Θα Λειτουργεί αίθουσα ψυχαγωγίας

Διαβάστε Περισσότερα


Εγκύκλιος για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων Σεβ. Μητρ. Αιτωλίας κ. Κοσμά

Πρὸς τούς γονεῖς τῶν μαθητῶν καί μαθητριῶν τῶν Δημοτικῶν, Γυμνασίων καί Λυκείων τῆς καθ΄ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως

Ἀγαπητοί γονεῖς,

Μέσα σέ αὐτήν τήν ἀνησυχία, τήν ταραχή καί τήν σύγχυσι πού ζοῦμε, ἡ Ἱερά Μητρόπολίς μας δέν λησμονεῖ καί δέν ἀγνοεῖ τά καλά μας παιδιά, τήν νεότητά μας. Ἔρχεται καί πάλι νά τά καλέση νά ἀνοίξουν τά καθαρά αὐτιά τῆς ψυχῆς τους καί νά ἀκούσουν τά φωτισμένα καί σωτήρια μηνύματα πού καί ἐφέτος θά προσφέρουν τά Κατηχητικά Σχολεῖα τῆς Ἐκκλησίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς: Δεκαπέντε χρόνια καρποφόρας Επισκοπικής Διακονίας

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 από την χειροτονία εις Επίσκοπον του σεπτού  Μητροπολίτου Αιτωλίας &  Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Ο πατέρας του π. Ευστράτιος και η Πρεσβυτέρα μητέρα του Θεοδοσία μεγάλωσαν τα παιδιά τους «ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσία Κυρίου» (Εφ.6,4). Ο π. Ευστράτιος Παπαχρήστος καταγόταν από

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγύρισε ο Ιερό Ναός Αγίου Ιεροθέου στην Κομπωτή Ξηρομέρου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου στην Κομπωτή Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, με την συμμετοχή του εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας Αρχιμ. π.Χρυσοστόμου Κελεπούρη, του εφημερίου Κωνωπίνας π.Δημητρίου Χαμαλέτσου και του

Διαβάστε Περισσότερα


Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Αγρίνιο

«…ο Θεός να αναδείξει ομοίους ηγέτες για την Ελλάδα»

Με την ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και την επιμέλεια του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου και Στράτου πρωτ. Χρήστου Παπαχρήστου, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο για την συμπλήρωση 189 χρόνων από την επέτειο της δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδας Ιωάννου Καποδίστρια (27 Σεπτ. 1831), την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στον

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγύρισε η Ι.Μονή Παναγίας Λυκούρισσης Αγρινίου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στις 31 Αυγούστου 2020 καθώς και σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στην ιστορική Ιερά Μονή Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου Λυκούρισσης Αγρινίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

Διαβάστε Περισσότερα


Αιτωλίας κ. Κοσμάς: "...χάνουμε τα παιδιά μας...! Πρέπει οι γονείς να φωνάξουν κάποτε, κι εμείς, όλοι μας!

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς:  «Πού είναι η Πίστις; …να μην είμαστε αχάριστοι  απέναντι στο Θεό και την Παναγία»

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, ολοκληρώθηκε η Ιερά Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας, της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που τιμάται την 8η Σεπτεμβρίου στο Γενέθλιο της Θεοτόκου.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media