top line
logo

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη γενέτειρά του για το Μνημόσυνο των γονέων του

Στη γενέτειρα τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, Τάλα Πάφου, και στον μεγαλοπρεπή Ναό τής του Χριστού Γεννήσεως, που ανήγειρε εκ βάθρων ο Μακαριώτατος, έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου λαμπρό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος τού Καθηγουμένου τής Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και Πρωτοσυγκέλλου τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτου Ιωάννου, με αφορμή το ιερό μνημόσυνο τής αειμνήστου μητρός τού Μακαριωτάτου Θέκλας.

Διαβάστε Περισσότερα


Μεσαορίας Γρηγόριος: «Χαίροις ο ζωηφόρος Σταυρός, η θύρα του Παραδείσου»

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και την πρόσκληση και κανονική άδεια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τη Δευτέρα 13/9/2021 το απόγευμα, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην ιστορική Μονή του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι στην κοινότητα Πλατανιστάσα, και το πρωί, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον εκκλησάκι της Παγκοσμίου

Διαβάστε Περισσότερα


Δύο χειροθεσίες από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στον Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού

Το ιερό Σύμβολο τής Ορθοδοξίας, που πριν είκοσι αιώνες θεωρούνταν όργανο ατιμωτικής τιμωρίας και φρικτού θανάτου και με το οποίο οι Ρωμαίοι καταδίκαζαν στην ποινή της σταυρώσεως τούς πιο μεγάλους εγκληματίες, εορτάζει πανηγυρικά και τιμά απόψε και αύριο η Εκκλησία μας. Με κατανυκτικούς ύμνους δοξολογίας προς τον Τίμιο Σταυρό τού Κυρίου μας, ψάληκε ο εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, στην

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου

Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεώς του στην Κύπρο, η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, επισκέφθηκε με την συνοδεία του, την «Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου», όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Σχολής Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυπριανός Κουντούρης, με τον οποίο ο Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Διαβάστε Περισσότερα


Εκκλησία της Κύπρου: Ανακοινωθέν της τρίτης του έτους τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, στὴν τρίτη τοῦ ἔτους τακτικὴ συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς:

Διαβάστε Περισσότερα


Επίσημη Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου

Μαζί με την πρώτη θεομητορική εορτή τού φετινού εκκλησιαστικού έτους,  που αποτελεί πλέον γεγονός,  κατόπιν συνοδικής απόφασης τής Εκκλησίας Κύπρου, η 8η Σεπτεμβρίου, εορτή τού Γενεσίου τής Θεοτόκου, έχει ορισθεί ως επίσημη μέρα των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Με την ευκαιρία αυτή, τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία προς τιμήν τής Υπερμάχου Στρατηγού Υπεραγίας Θεοτόκου, στον νεόδμητο και περικαλλή Καθεδρικό Ναό τού Αποστόλου Βαρνάβα στην πρωτεύουσα τής Κύπρου, προεξάρχοντος του

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου

Η Χάρις τής Υπεραγίας Θεοτόκου συνήγαγε για μία ακόμη φορά το πλήθος των πιστών στους ιερούς ναούς μας, για να εορτάσουν πανηγυρικά την εορτή τού Γενεσίου τής Θεοτόκου και να αντλήσουν δύναμη από την πλουσιόδωρη Χάρη Της, που προσφέρεται αφειδώλευτα σε πνευματικές ευκαιρίες όπως η σημερινή.

Στην ημικατεχόμενη πρωτεύουσα τής Κύπρου, οι πιστοί συνέρρευσαν ευλαβικά ιδιαίτερα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Παναγίας Μακεδονιτίσσης, Παναγίας Χρυσελεούσης και

Διαβάστε Περισσότερα


Μήνυμα της Α.M. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022

Μήνυμα

της Α.M. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

κ.κ. Χρυσοστόμου

με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Αγαπητοί  μου μαθητές και μαθήτριες,

Βρίσκεστε σήμερα μπροστά στην έναρξη μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, η οποία, όπως και η προηγούμενη, χαρακτηρίζεται από την παρουσία της θανατηφόρας πανδημίας του κορωνοϊού, που άφησε έντονα τα θλιβερά της στίγματα στη ζωή μας.   

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην πανήγυρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά

Σε μία ξεχωριστή πανήγυρη που τελείται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αυστοστέγαση Λατσιών, παρέστη και χοροστάτησε κατά τον εσπερινό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα τής Κυριακής 5ης Σεπτεμβρίου 2021, με την ευκαιρία τής εορτής τής ανάμνησης τού εν Χώναις θαύματος τού Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μάμαντος

«Τον μεγάλο και ξακουστό Μάμα, την καλλονή των μαρτύρων του Χριστού, τον θερμό προστάτη των τραυματιών, τον ιατρό των φοβερών πόνων και θείο θεραπευτή, αυτόν που καθαρίζει τη δυσωδία των δαιμονικών τραυμάτων και θεραπεύει δωρεάν όσους με πίστη έρχονται κοντά του, αυτόν που δεν υπολόγισε τις φοβερές απειλές των ασεβών τυράννων, αυτόν που δεν θυσίασε όπως ο Άβελ τα καλύτερα πρόβατα, αλλά πρόσφερε τον εαυτό του στον Θεό με την μαρτυρία και τα διάφορα βασανιστήρια», εόρτασε λαμπρά και πανηγυρικά η

Διαβάστε Περισσότερα


Εκκλησία της Κύπρου: Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, για την Ημέρα Προσευχής «υπέρ της διαφυλάξεως του Φυσικού Περιβάλλοντος»

Εγκύκλιο εξέδωσε η  Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύρου, για την Ημέρα Προσευχής «υπέρ της διαφυλάξεως του Φυσικού Περιβάλλοντος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 

 | |

Ακολουθήστε μας στα social media