top line
logo

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Εκδήλωση Μνήμης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄

Σε κλίμα συγκίνησης, πατριωτισμού και αναμνήσεων πραγματοποιήθηκε και φέτος, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, εκδήλωση προς τιμήν του αειμνήστου Εθνάρχου και Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου του Γ΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ομωνύμου Ιδρύματος τής Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στην εκδήλωση, ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, ήταν κι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος τής Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής και πολλοί άλλοι πολιτικοί

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Μόνο με τον Χριστό γαληνεύει η ψυχή τού ανθρώπου»

Μία εβδομάδα μετά τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, Κυριακή μετά τα Φώτα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην αυτοστέγαση Γερίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων τού Καθηγουμένου τής Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου, του προσφάτως χειροτονηθέντος ιερομ. Γεωργίου Χριστοδούλου και των εφημερίων τού Ναού.

Διαβάστε Περισσότερα


Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ διοργανώνει τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00΄ την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄, πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος.

Στην Εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και ο Επιτετραμμένος της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

Διαβάστε Περισσότερα


Επίσημος εορτασμός Θεοφανείων στην Κάτω Πάφο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η παραθαλάσσια πόλη τής Πάφου την εορτή των Θεοφανείων.

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστητης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο και ακολούθως τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, παρουσίᾳ πολιτικών και πολιτειακών Αρχών της Κύπρου.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Το πρώτο μέλημά μας η ταπείνωση και η αγάπη στους αδελφούς μας»

Κυριακή προ των Φώτων και μία μέρα πριν τη μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, ο επίσημος εορτασμός των οποίων θα τελεσθεί φέτος στην Κάτω Πάφο, ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα τού Ιερού Ναού της του Χριστού Γεννήσεως στη γενέτειρά του Τάλα τής Πάφου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου, συλλειτουργούντος του εφημερίου τής Κοινότητος.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο Κυπριακός λαός είναι εργατικός με πρόγραμμα και συνέπεια

Με ευχές και δοξολογίες προς τον ποιητή και δεσπότη των αιώνων Κύριο Ιησού Χριστό απηύθυνε τις δεήσεις του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά τη Δοξολογία για την έναρξη του νέου ενιαυτού, η οποία τελέστηκε ευθύς αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην ημικατεχόμενη Λευκωσία.

Διαβάστε Περισσότερα


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες γέμισαν από το πρωί της Τρίτης 31ης Δεκεμβρίου το Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας,  της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και της ρωσόφωνης χορωδίας του Ι. Ν. Παναγίας Σεμιστρέλια παρά το χωριό Αλεθρικό, άρτια καταρτισμένες, απέδωσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με πολλή τέχνη, χαρίζοντας τόσο στο Μακαριώτατο αλλά και σε όσους είχαν την ευλογία να βρίσκονται παρόντες, εύηχα άσματα, προοιωνίζοντας την έλευση του νέου έτους.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν τους σκοπούς τους χωρίς τον Θεό, ματαιοπονούν»

Στον πανηγυρίζοντα κατ’ αυτές τις μέρες Ιερό Ναό τής του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα τής Πάφου, παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα κατά την Θεία Λειτουργία τής Κυριακής μετά την Χριστού Γέννηση ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος τής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης, συλλειτουργούντων κληρικών τής Αρχιεπισκοπής και τής Μητροπόλεως Πάφου.

Κατά τήν διάρκεια τού Κοινωνικού ο

Διαβάστε Περισσότερα


Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας

Στον Καθεδρικό Ναό τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου στη Λευκωσία τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και μέλη τής πολιτικής, πολιτειακής, στρατιωτικής καιαστυνομικής ηγεσίας τού τόπου παρακολούθησαν προσευχόμενοι στο Θείο Βρέφος την λαμπρή Θεία Λειτουργία,η οποία μεταδόθηκε άμεσατόσο τηλεοπτικά

Διαβάστε Περισσότερα


Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Άγιον Ευχέλαιο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

«Ο Χριστός γεννάται συνεχώς, όμως εμείς πολλές φορές δεν Τον αφήνουμε να γεννηθεί στην καρδιά μας, γι’ αυτό δεν έχουμε ειρήνη. Ήλθε ο καιρός επιτέλους να Τον αφήσουμε να ενεργήσει ελεύθερα μέσα μας, να μας αγιάσει, να μας καθαρίσει, να μας χαρίσει την πληρότητα». Με αυτές τις πατρικές παραινέσεις υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος τις επί μία εβδομάδα προσερχόμενες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή χορωδίες από όλη την Κύπρο, προκειμένου να αναγγείλουν το μεγάλο κοσμοσωτήριο γεγονός τής ελεύσεως τού Σωτήρος

Διαβάστε Περισσότερα


12ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α’

Το 12ο ετήσιο μνημόσυνο τού αοιδίμου προκατόχου του, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α’ τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία. Στο τρισαρχιερατικό συλλείτουργο που προηγήθηκε, προεξήρχε ο Μακαριώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τερνουπόλεως και Κρεμενέτς κ. Σέργιο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο) και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media