top line
logo

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρωτομνημόνευσε σήμερα τον Επιφάνιο Κιέβου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας - Αντιδράσεις Ιεραρχών

Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, προεξάρχοντας σήμερα (24.10.2020), κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε πριν από λίγο, για πρώτη φορά, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιοαναγνωρίζοντας έτσι de facto τη νέα αυτή Εκκλησία. Έτσι η Εκκλησία της Κύπρου διά του προκαθημένου της, έγινε η τρίτη Εκκλησία

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Λευκωσία (Ανακοίνωση)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τελεί τη Τετάρτη, 28η Οκτωβρίου 2020, στις 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ», χοροστατούντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στη δοξολογία θα παραστούν, επίσης, η Α.Ε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. ο Προεδρεύων  της Βουλής κ. Αδάμος Αδάμου ,  η Α.Ε ο Πρέσβης της Ελλάδας,  καθώς και άλλες πολιτικές και

Διαβάστε Περισσότερα


Επέστρεψε απο την Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Η Αυτού Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου 2020, επέστρεψε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από ολιγοήμερη παραμονή στην Ελληνική Πρωτεύουσα.

Διαβάστε Περισσότερα


Εξιτήριο από την κλινική έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Εξιτήριο από την κλινική “Λευκός Σταυρός” έλαβε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μετά την καλή μετεγχειριτική πορεία τής υγείας του.

Δύο μέρες μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε στον σπόνδυλο ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου, το απόγευμα της Δευτέρας 12ης Οκτωβρίου, εξήλθε τής κλινικής με την κατάσταση βάδισής του να κρίνεται από τον θεράποντα ιατρό του πολύ ικανοποιητική.

Απο την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

12 Οκτωβρίου 2020


Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Ἡ  Α. Μ. ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ὑπεβλήθη σήμερα, Σάββατο 10 Ὀκτωβρίου 2020, τὶς πρωινὲς ὧρες, σὲ νευροχειρουργικὴ ἐπέμβαση γιὰ διεύρυνση σπονδυλικοῦ σωλῆνος, στὴν Κλινικὴ «Λευκὸς Σταυρὸς» στὴν Ἀθήνα.

Ἡ ἐπέμβαση διενεργήθηκε ἀπὸ τὸν Δ/ντὴ τῆς Νευροχειρουργικῆς Κλινικῆς – Δ/ντῆ τοῦ Τμήματος Σπονδυλικῆς Στήλης, Δρα Θεολόγο Θεολόγου, Εἰδικὸ Νευροχειρουργὸ – Εἰδικὸ Χειρουργὸ Σπονδυλικῆς Στήλης, μαζὶ μὲ τὴ χειρουργική του ὁμάδα.

Διαβάστε Περισσότερα


«Μαζί στη ζωή»: Έναρξη Εράνου Οικονομικής Ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημέρα του εράνου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 2020 στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’.  Η επίσημη έναρξη έγινε από την Πρόεδρο Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, τα Μέλη του Δ.Σ και την Διοίκηση και μέλη του ανθρωπίνου δυναμικού του Συνδέσμου, στο προαύλιο του ‘Διαχρονικού Χορηγού’ του Συνδέσμου Universal Life.

Διαβάστε Περισσότερα


Ανάσα σε δεκάδες οικογένειες φοιτητών από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στη Λεμεσό φαίνεται να έλυσε για τουλάχιστον 290 φοιτητές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, καθώς την Δευτέρα (5/10) περίπου οι 200 πρώτοι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ θα παραλάβουν τα κλειδιά των κλινών τους στο Apollonia Students Halls, το οποίο ανέγειρε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. 

Οι φοιτητικές εστίες οι οποίες ανεγέρθηκαν κοντά στη περιοχή του Τσιρείου σε γη που ανήκει στην Εκκλησία και με κόστος που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια

Διαβάστε Περισσότερα


Δοξολογία 1ης Οκτωβρίου για την 60η Εθνική Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στις Βρυξέλλες, τελέσθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, δοξολογία για την 60η  επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Της Θείας Λειτουργίας και της δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Διαβάστε Περισσότερα


Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

«Δοξάσατε τὸν Θεόν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ». Με ιδιαίτερη κατάνυξη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, εξήρε την οσιακή βιοτή τού αγίου Νεοφύτου τού Εγκλείστου, του αγίου τής Μονής τής μετανοίας του, κατά τη Θεία Λειτουργία τής Δευτέρας 28ης Σεπτεμβρίου, της οποίας μάλιστα προεξήρχε, συλλειτουργούντων τού Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, τού Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου, Καθηγουμένου της

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Πανηγυρικά και περίλαμπρα εόρτασε απόψε, με αρχιερατικό εσπερινό, η Ιερά Μονή τού Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, το κλέος των Λευκάρων και της Κύπρου το καύχημα, τον ισόβιο ασκητή και της νηστείας εραστή, τον μελίρρυτο εγκωμιαστή και ζηλευτό ερμηνευτή, τον ποιητικότατο στη σύνθεση κατανυκτικών στιχηρών και δημιουργό πλήθους εγκωμιαστικών ύμνων για δεσποτικές εορτές, τον ερμηνευτή του ιερού ψαλτηρίου και εγκωμιάσαντα πολλούς βίους των Αγίων μας, τον όσιο Νεόφυτο τον Έγκλειστο.

Διαβάστε Περισσότερα


Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ κατά την τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β´

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ,

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019/2020

Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και πνευματική ευφροσύνη χαιρετίζουμε απόψε τη δεύτερη κατά σειρά Τελετή Αποφοίτησης, της Θεολογικής Σχολής τής Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, της αφιερωμένης «τῇ πανσωστικῇ Ἁγίᾳ Τριάδι».

Δόξαν και αίνον αναπέμπομεν προς τον μόνον αληθινόν Θεόν, ο οποίος

Διαβάστε Περισσότερα



| |

Ακολουθήστε μας στα social media