top line
logo

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ταμασού

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ανακοίνωσε ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, σε πρόσφατο έλεγχο ανίχνευσης κορωνοϊού, που έκανε την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και ώρα 6.00 το απόγευμα, διεγνώσθη θετικός στον ιό Covid-19.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η μόνιμη και πραγματική ευτυχία τη βρίσκουμε μόνο όταν είμαστε κοντά στον Θεό»

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 11 Απριλίου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, τον οποίον πλαισίωσαν ο Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου Πρωτ. π. Κυπριανός Κουντούρης και ο Πρωτ. π. Δημήτριος Δημοσθένους καθώς και οι διάκονοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Μιχάλης Νικολάου και π. Ανδρέας Ματέι.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θα βρούμε τη σωτηρία μας, μόνο αν πραγματικά την θελήσουμε»

Στην εντός των τειχών Λευκωσία και λίγα μόνο μέτρα από τα φυλάκια του κατοχικού στρατού, οδήγησε τα βήματά του κατά την αποψινή ακολουθία των Χαιρετισμών ο Μακαριώτατος   Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Χοροστάτησε κατά την ακολουθία και απήγγειλε τους συγκινητικούς οίκους της τελευταίας στάσης των Χαιρετισμών, με τους οποίους ολοκληρώνεται η τμηματική απαγγελία τους στις ορθόδοξες εκκλησίες μας, στον Ιερό Ναό τού Αγίου Κασσιανού.

Διαβάστε Περισσότερα


Κύπρου: «Να αντιδράσουμε στο φρόνημα αυτής της ζωής για να κερδίσουμε την αιώνια»

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα, τέλεσε σήμερα, ως είθισται, Κυριακή Γ΄ των Νηστειών, την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο -ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και έψαλε τις καταβασίες τής εορτής- και από τους ιερείς του ναού.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Σήμερα, 30 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, τελείται στους ορθόδοξους ιερούς ναούς η ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην πρωτεύουσα της μαρτυρικής Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος,  χοροστάτησε στην ακολουθία και ανέγνωσε τους Γ΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Μακεδονιτίσσης.

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτασμοί επετείου 1ης Απριλίου για την ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα

Η 1η Απριλίου για τους Έλληνες και όχι μόνο τής Κύπρου αποτελεί μία ιδιαίτερη ημέρα, αφού κατά την ημέρα αυτή κηρύχθηκε η έναρξη τού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, 66 χρόνια προηγουμένως, για την απελευθέρωση του νησιού από τους Άγγλους αποικιοκράτες και την ένωσή του με τη Μητέρα Ελλάδα.

Έθος αποτελεί η κατ’ αυτήν την ημέρα προσέλευση αγήματος του στρατού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και η έπαρση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας κατά την

Διαβάστε Περισσότερα


Χειροτονία και προχείριση νέου Αρχιμανδρίτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και συγκινήσεως, τελέστηκε τη Β΄ Κυριακή των Νηστείων, 28 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, δισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και κληρικών τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ας μην αυταπατόμαστε· χωρίς τον Θεό, ειρηνική ζωή δεν υπάρχει»

Στον νεόδμητο και μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ιερό Ναό τής Λευκωσίας, αυτόν τής τού Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, απήγγειλε τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το απόγευμα τής Παρασκευής 26ης Μαρτίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην ημικατεχόμενη Λευκωσία

Η μεγάλη δεσποτική και θεομητορική ταυτόχρονα εορτή τού θείου Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου, η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη τού αγώνα τής Εθνικής παλιγγενεσίας, εορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην παλαιά Λευκωσία, λίγα μέτρα μόνο μακριά από την διαχωριστική πράσινη γραμμή.

 Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

Διαβάστε Περισσότερα


«Εὐαγγελίζου γῆ χαράν μεγάλην»

Ακολουθεί κείμενο του Μακαριωτάτου  Ἀρχιεπισκόπου  Κύπρου  κ.κ.  Χρυσοστόμου  Β΄ για τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ὁ Εὐαγγελισμὸς  τῆς  Ὑπεραγίας  Θεοτόκου,  δηλαδὴ ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Υἱοῦ  καὶ  Λόγου  τοῦ  Θεοῦ,  εἶναι  τὸ  μεγαλύτερο  καὶ  ἀνεπανάληπτο  θαῦμα,  ποὺ  ἐπετέλεσε  ἡ  ἄπειρη  ἀγάπη  τοῦ  Θεοῦ  γιὰ  τὴ 

Διαβάστε Περισσότερα


Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Δοξολογία για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (Ανακοίνωση)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με την ευκαιρία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, τελεί Πανηγυρική Δοξολογία της εθνικής επετείου, την Πέμπτη, 25η Μαρτίου 2021, στις 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Της Δοξολογίας θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Καλείται ο Κυπριακός Ελληνισμός

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media