top line
logo

Πανσέληνος Αυγούστου 2020 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (03.08.2020)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανσέληνος του Αυγούστου εμπνέει, συγκινεί, ευφραίνει την ψυχή.

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει σταθερά από το 2002 εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, δίδοντας τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει ειδυλλιακές καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες… φεγγαρόφως και πολιτισμό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει μουσική

Διαβάστε Περισσότερα


Οι Πόντιοι λένε “ΟΧΙ” στο “κάλεσμα” του Ερντογάν

Εκφράζοντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), η πρόεδρος Χριστίνα Σαχινίδου δήλωσε στο Voria.gr ότι είναι αδύνατο η ομοσπονδία να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Ερντογάν. «Εδώ, ο “αγαπητός” σουλτάνος Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγία Σοφία, το μοναδικό αυτό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Από τον Ερντογάν μπορούμε να περιμένουμε και ιμάμη στην Παναγία Σουμελά. Δεν υπολογίζει τίποτε. Θα συνεχίσει την ίδια τακτική», ανέφερε.

Όπως είπε, η

Διαβάστε Περισσότερα


Πέτσας: Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και στις εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Χαρακτηριστικά είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση: «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου

Διαβάστε Περισσότερα


ΠτΔ: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλει τους Χριστιανούς»

Στο θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τους Τούρκους αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την ομιλία της στη δεξίωση για την 46η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«H μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο τους Ορθοδόξους και όλους τους Χριστιανούς αλλά συνολικά την πολιτισμένη ανθρωπότητα, και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή

Διαβάστε Περισσότερα


Μητσοτάκης για Αγιά Σοφιά: Όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη είναι απόδειξη αδυναμίας

Στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία και τις προκλήσεις της, μεταξύ των οποίων και οι εξελίξεις με την Αγία Σοφία και η μετατροπή της σε τζαμί.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει “ταραχοποιό” την Τουρκία που απειλεί την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης, όπως αναφέρει, “προσβάλλει τον πολιτισμό του 21ου αιώνα, με πράξεις όπως η μετατροπή της Αγίας

Διαβάστε Περισσότερα


Oι «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», του Ευριπίδη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», με την παράσταση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», σήμερα  Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στις 21:00 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης.

Διαβάστε Περισσότερα


ΚΕΡΚΥΡΑ: Η διαχρονική ιστορική ακτινοβολία της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Παλαιόπολης

Στην καρδιά της Παλαιόπολης, στον πυρήνα της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας, δεσπόζει μέχρι και σήμερα η Παλαιοχριστιανική Βασιλική, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ιστορίας του νησιού. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της πόλης, στην περιοχή του Μoν Ρεπό και ο ναός είναι κτισμένος πάνω στο κέντρο της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς της Κέρκυρας.

   Η περιοχή της Παλαιόπολης της Κέρκυρας παίρνει ζωή σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε Περισσότερα


Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

Ο νέος θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 18 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών 71 παραγωγές σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία 43 περιφερειακές ενότητες


ΝΙΚΟΠΟΛΗ-Έγκριση των τευχών δημοπράτησης και διενέργειας διαγωνισμού για εργασίες στην πύλη εισόδου της Βασιλικής Αλκίσωνος

Την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτη "Επείγουσες εργασίες στερέωσης - αποκατάστασης πύλης εισόδου κεντρικού κλίτους Βασιλικής Β' (Αλκίσωνος) στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης" υπέγραψε η αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Η Βασιλική Β' Αλκίσωνος, ο μητροπολιτικός ναός της Νικόπολης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης και χρονολογείται στα μέσα του 5ου

Διαβάστε Περισσότερα


«Τραγουδάμε τους ποιητές μας»

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία με ήχους και στίχους, που συγκινούν την καρδιά, ταξιδεύουν το νου και ξυπνούν νοσταλγικές αναμνήσεις, πρόκειται να απολαύσει το κοινό της Άρτας την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 στο μεσαιωνικό Κάστρο.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media