top line
logo

Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Αμβρακίας

Η Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου του Megaron Plus, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, κατευθύνεται την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 7:00 το βράδυ στην περιοχή της Άρτας.

Διαβάστε Περισσότερα


Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητος της Μόσχας απαγγέλουν ποιήματα Ελλήνων και Ρώσσων ποιητών που υμνούν την Ελλάδα

Υπάρχει κάπου σε μια μακρινή γωνιά της γής ένα Σχολείο που γιορτάζει με γνήσια υπερηφάνεια για τους αγώνες των προγόνων μας που χάρισαν κάποτε στην Ελλάδα την ελευθερία και την εθνική της ανεξαρτησία.
Δεν είναι αυτό ένα θαύμα!

Αγαπητές και αγαπητοί μας, ευχόμαστε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επανάσταση των Προγόνων μας του 1821 για την απελευθέρωση της πατρίδας "και του Χριστού την πίστη την Αγία" να είναι για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες διαχρονικά η αστείρευτη πηγή

Διαβάστε Περισσότερα


Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτης: Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτης με το οποίο αναφέρει τον τρόπο επαναλειτουργίας των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι α) Το Μεσαιωνικό Κάστρο, β) Ο περιβάλλων χώρος της Παρηγορήτισσας και γ) την Δυτική Νεκρόπολη.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας: «Η πανδημία στην Ιστορία»

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετείχε στις ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας με θέμα : “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας - Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”, με βίντεο που έχει τίτλο: «Η πανδημία στην Ιστορία»

Συντελεστές βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα


Με την Ελληνική σημαία φωτίστηκε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Με την Ελληνική Σημαία φωτίστηκε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο ομώνυμο πάρκο του Δήμου Ναυπλίου στα πλαίσια της έναρξης των εορτασμών  για τα διακόσια χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία , Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος – Πολιτισμού – Αθλητισμού και Τουρισμού με την έναρξη του 2021 , πρώτη ημέρα του χρόνου είχε ετοιμαστεί μία λαμπρή εκδήλωση η οποία  δεν πραγματοποιήθηκε για τον λόγο μη διάδοσης του Κορονοϊού .

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Άγιος Βασίλειος του μύθου και της ιστορίας

Αναφορά στο ομώνυμο ξωτικό - καρικατούρα των εορτών

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού

         Οι εορτές του δωδεκαημέρου, όπως ονομάζονται οι ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων έως και των Θεοφανίων, αποτελούν ένα σημαντικό εορτολογικό σταθμό στη συνείδηση των ορθοδόξων νεοελλήνων. Για τους πιστούς αυτή η αγία περίοδος είναι ευκαιρία για πνευματική ανάταση και περισυλλογή. Για τη συντριπτική όμως πλειοψηφία των ανθρώπων όμως είναι ευκαιρία για

Διαβάστε Περισσότερα


Συντήρηση Έργων Τέχνης & Αγιογραφιών με την υπογραφή "ΔΙΗΝΕΚΕΣ"

Η Εταιρεία Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αγιογραφίες ''ΔΙΗΝΕΚΕΣ'' ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. Ο.Ε. πρωτοστατεί στον χώρο της συντήρησης έργων τέχνης και τη δημιουργία αγιογραφιών στην Ελλάδα.
Έχοντας στο δυναμικό μας αδειούχους και καταρτισμένους συντηρητές έργων τέχνης και έμπειρους πτυχιούχους αγιογράφους και ζωγράφους αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης(

Διαβάστε Περισσότερα


Παλιά και λησμονημένα έθιμα των Χριστουγέννων στην Ήπειρο

του π. Ηλία Μάκου

Σε μια εποχή, που ο κορωνοϊός επισκιάζει τα πάντα και έχει αλλάξει τον τρόπο ζήσης μας, ακόμη και τις εορτές τις ζούμε τυπικά!

Σε μια κοινωνία, που όλο και περισσότερο ξεθωριάζει ηθικά, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων τα παλαιά χρόνια, είναι ένα ζητούμενο και όχι μόνο μια νοσταλγία, είτε γι’ αυτούς, που τα έζησαν, είτε για όσους τα άκουσαν και τα διάβασαν.

Στις

Διαβάστε Περισσότερα


Ευχές ...

Η Θεία Γέννηση του Χριστού να χαρίζει σε όλους σας κάθε χαρά, ευλογία και ευτυχία, προσωπικὴ και οικογενειακή, υλικὴ και πνευματικὴ, ιδιαίτερα σήμερα που η πανδημία μαστίζει την ανθρωπότητα και οφείλουμε να μην αφήσουμε το φόβο και την απελπισία να πλακώσει τις καρδιές μας!!!

Καλά Χριστούγεννα


Τα αδέρφια Ραφαηλίδη τραγουδούν ποντιακά κάλαντα για το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Τα αδέρφια Λευτέρης και Μπάμπης Ραφαηλίδης σε μια ιδιαίτερη χρονιά που απαγορεύτηκαν όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις, σκέφτονται πρωτότυπα και εποικοδομητικά δημιουργήματα.

Λένε τα ποντιακά κάλαντα σε βίντεο και στέλνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού σε όλον τον κόσμο, καθώς το έθιμο από πόρτα σε πόρτα δε θα γίνει για το 2020, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας.

Παράλληλα, ζητούν τη στήριξη όλων για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο (μέσω

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media