top line
logo

Θέλω να στείλω το παιδί μου στο Κατηχητικό… πόσο θα κοστίσει;!!!

Γράφει ο π. Αντώνιος Χρήστου

Αγαπητοί μας Αναγνώστες, μόλις στο προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε εκτενέστερα (πάνω από 2000 λέξεις) για τη Διακονία της Εκκλησίας στη Κατήχηση, παραθέτοντας μάλιστα σύντομη ιστορική αναδρομή για την Εκκλησία της Ελλάδος (πώς ξεκίνησε μέχρι σήμερα), τη Δεοντολογία της (πώς πρέπει να είναι μία ορθόδοξη Κατήχηση, ποια τα καθήκοντα των Ιερέων Νεότητος και των Κατηχητών και τέλος τις Προοπτικές, στο τι θα πρέπει να ισχύει και να καταλήγει με βάση και τα σύγχρονα δεδομένα, αλλά και τη διαχρονική αποστολή της

Διαβάστε Περισσότερα


Quo Vadimus Domine?

Προς τα πού βαδίζουμε Κύριε; Αλήθεια, πού πάμε; Τι γίνεται τέλος πάντων;

Αφορμή για την δημοσίευση των παρακάτω σκέψεων, απετέλεσαν κάποια πρόσφατα αλλεπάλληλα γεγονότα και  ενέργειες που συμβαίνουν στον χώρο της καθ ημάς  εκκλησίας. 

Διαβάστε Περισσότερα


Υποτιμάνε τη νοημοσύνη τους!!!

Κάνουν όλοι μαζί την προσευχή

ΣΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

«Εκείνα τα …σούπερ προοδευτικά ρητά (Σιγή τοις γυναιξί κόσμον φέρει) που και παλιότερα μας απασχόλησαν, χάσκουν ακόμα στους τοίχους του 3ου Γυμνασίου και μάλιστα σε εμφανέστατα σημεία σε πείσμα τόσων και τόσων νομοθετημάτων που φτιάχτηκαν για την παιδεία, το οικογενειακό δίκαιο, την εξίσωση των φύλλων. Αλλά αυτά τόσο και τόσο. Η χειρότερη πληροφορία, είναι το γεγονός ότι την σύνταξη, των μαθητών, οι θρησκευόμενοι καθηγητές την έχουν

Διαβάστε Περισσότερα


π.Αντώνιος Χρήστου: Η Κατηχητική Διακονία στην Εκκλησία μας

του π. Αντωνίου  Χρήστου

 

 

Η Κατηχητική Διακονία στην  Εκκλησία μας

(Σύντομη Ιστορική Αναδρομή-Δεοντολογία-Προοπτικές)

Αγαπητοί μου αναγνώστες με αφορμή την έναρξη των Κατηχητικών Συνάξεων στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα ασχοληθούμε με το έργο της Διακονίας της Κατήχησης, καθώς αποτελεί θεμελιώδης πυλώνας της Εκκλησίας μας. Ας ξεκινήσουμε :

Διαβάστε Περισσότερα


Δεν θα κοινωνήσουν...είναι συναχωμένα...!!

του  π. Αντωνίου Χρήστου

Αγαπητοί Αναγνώστες, κατά καιρούς σας κάνουμε κοινωνούς διαφόρων περιστατικών στην ποιμαντική και γενικότερα ιερατική μας διακονία και από ότι έχουμε καταλάβει, από κάποια σχόλια που έχουμε λάβει, σας αρέσει και τα προτιμάτε γιατί βλέπετε την Θεολογία μας, από πρακτικά και απτά παραδείγματα. Κάποια από τα περιστατικά είναι για προβληματισμό, κάποια έχουν και κάποιον εύθυμο χαρακτήρα, αλλά τα περισσότερα δυστυχώς είναι για κλάματα στην κυριολεξία της έννοιας.

Διαβάστε Περισσότερα


Επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους

π. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Η επίσκεψη στους Αγίους Τόπους δεν μπορεί να ταυτιστεί με καμία επίσκεψη σ’ οποιοδήποτε μέρος της γης. Αφού εδώ είναι "το κέντρο της γης". Από εδώ ξεκινούν όλα τα γεγονότα που μεταμορφώνουν τον κόσμο, γιατί Αυτός που γεννήθηκε, έδρασε, πέθανε κι ανέστη, είναι ο Σωτήρας του κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα


Το μάθημα των Θρησκευτικών και οι ευθύνες όλων

του π. Αντωνίου Χρήστου

 

Αγαπητοί Αναγνώστες με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις μετέπειτα αντιδράσεις και εξελίξεις της, θα αφιερώσουμε αυτό το άρθρο μας, καταθέτοντας όπως πάντοτε την δικιά μας ματιά για το ζήτημα, αυτή τη φορά χωρίζοντάς το σε μικρές ερωτοαπαντήσεις . Ας ξεκινήσουμε:

Διαβάστε Περισσότερα


Μεγάλη ευλογία η έλευση τεμαχίου λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ενορία Κλειδίου Άρτης

Τα ιερά λείψανα των Αγίων μας αποτελούν, εις πείσμα των αντιφρονούντων, πνευματικό θησαυρό και πηγή ευλογίας για τους πιστούς και ευσεβείς χριστιανούς.

Είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας και η τρανταχτή απόδειξη ότι ζει Κύριος ο Θεός, παρατεινόμενος στους αιώνες!

Μια τέτοια ευλογία και ευκαιρία πνευματικού ανεφοδιασμού αποτέλεσε η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου στην ενορία Κλειδίου και συγκεκριμένα στον φερώνυμο Ιερό Ναό του συνοικισμού

Διαβάστε Περισσότερα


banner


| |

Ακολουθήστε μας στα social media