top line
logo

Ο πειρασμός της κυριαρχίας

π. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Υπάρχουν πειρασμοί στη ζωή μικροί, αδύνατοι, φευγαλέοι. Είναι όμως και κάποιοι δυνατοί, καθοριστικοί για τη μετέπειτα πορεία της ζωής μας. Φαίνεται πως όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποτε τέτοιου είδους πειρασμούς, ακόμα κι αν δεν συνειδητοποιούν και ορίζουν το περιεχόμενό τους ως πειρασμό αλλά το ονομάζουν δίλημμα.

Το Ευαγγέλιο μάς αναφέρει τρεις δυνατούς πειρασμούς του Ιησού, που δέχτηκε από το διάβολο μετά τη μακρά νηστεία και προσευχή στην έρημο, λίγο πριν αρχίσει το κήρυγμά Του. Ο

Διαβάστε Περισσότερα


«Πίστευε και μη ερεύνα»;

Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου

Στην εκκλησία έχουμε έρευνα· οι μεγαλύτεροι ερευνητές ήταν οι άγιοι, που έφτασαν, δοκίμασαν όλα τα σημεία, ξεκίνησαν ακριβώς από αυτή την έννοια. Άραγε υπάρχει Θεός; Εάν υπάρχει Θεός, τότε να τον δοκιμάσουμε, να τον ερευνήσουμε, εάν δεν υπάρχει τότε να τον απορρίψουμε. Θα είμαστε πολύ ανόητοι άνθρωποι και πολύ κακόμοιροι άνθρωποι, εάν  κάνουμε όλον αυτό τον αγώνα βασιζόμενοι σε μια πιθανότητα, ότι πιθανόν να υπάρχει Θεός.

Διαβάστε Περισσότερα


Ξέσπασε στον Θεό, όχι στους άλλους

Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου

Όσο κι αν έχεις πληγωθεί δεν είναι λύση να πληγώσεις κι εσύ με την σειρά σου άλλους για να νιώσεις καλύτερα.

Μπορεί να έχεις πληγωθεί όμως μην επιτρέψεις η δική σου πληγή να γίνει νεύρα και οργή, θυμός και κακία προς τους άλλους· ειδικά προς ανθρώπους που δεν σου έχουν φταίξει σε τίποτα.

Καλύτερα να φωνάξεις προς τον Θεό παρά προς τους άλλους. Γιατί ο Θεός αντέχει την γκρίνια μας, τα νεύρα μας διότι μας αγαπά βαθιά και σταθερά

Διαβάστε Περισσότερα


Ο δαίμονας την έκανε αόρατη - Ζωντανή μαρτυρία

Αρκετοί άνθρωποι που είχαν προβλήματα μαγείας ή άνθρωποι με δαιμόνιο κατέφευγαν στον Άγιο Γεώργιο στον Καρέα Αττικής σε έναν ευλαβή κληρικό τον π. Σάββα Αχιλλέως όπου αρκετές φορές ζήσαμε θαυμαστά σημεία. Ένα τέτοιο γεγονός που έζησε ο Γέροντας Νεκτάριος και όσοι παρευρίσκονταν παρουσιάζεται στο βίντεο.

Διαβάστε Περισσότερα


Η νέα γενιά τα επόμενα χρόνια

Υπάρχουν πολλοί νέοι και νέες όπου από ευθύνη δική μας έχουν μείνει ακατήχητοι και στην πίστη αλλά και στα ήθη και τα έθιμα.

Από το 1984 κηρύττω και λέω: "ότι έρχονται δύσκολες ημέρες για την εκκλησία διότι η νέα γενιά που θα έρθει τα επόμενα χρόνια δεν θα πιστεύει και υπεύθυνοι είμαστε εμείς.

Διαβάστε Περισσότερα


Υποκριτές, πλούσιοι και η σκληρότητα του Ιησού

π. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Διαβάζοντας κανείς το Ευαγγέλιο, άνετα διακρίνει το πράο και ιλαρό πρόσωπο του Ιησού Χριστού.  Διδάσκει χωρίς να επιβάλλει, θεραπεύει χωρίς να πληγώνει, αναδεικνύει και δεν καταπατά το πρόσωπο.

Ωστόσο, Αυτός, που χωρίς όρια και όρους θυσιάστηκε για τον άνθρωπο, τον βλέπουμε να συμπεριφέρεται σκληρά και τον ακούμε να μιλά απορριπτικά σε δύο  περιπτώσεις: στους υποκριτές Γραμματείς - Φαρισαίους και στους πλούσιους.

Φαίνεται

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Τίμιος Σταυρός πως φτιάχτηκε και τι συμβολίζει;- Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Για ποιο λόγο σταυρώθηκε ο Χριστός πάνω σε σταυρό; Τι συμβόλιζε πριν ο σταυρός και τι συμβολίζει μετά την σταύρωση του Χριστού; Από τι είναι φτιαγμένος ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού μας;

Διαβάστε Περισσότερα


Η ψυχή μετά το θάνατο - Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ποια είναι τα στάδια που περνάει η ψυχή πριν και μετά το θάνατο; Ποια η σχέση της ψυχής με το σώμα του ανθρώπου; Τι αισθάνεται και τι καταλαβαίνει η ψυχή μετά το θάνατο; Ποιες ψυχές θα πάνε στον Παράδεισο και ποιες ψυχές θα οδηγηθούν στην κόλαση;

Διαβάστε Περισσότερα


Η κόλαση της μεταμέλειας και η ομορφιά της μετάνοιας

π. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Η μεταμέλεια ως «συνειδητοποίηση του σφάλματος που διέπραξε κάποιος και η αίσθηση ντροπής που αυτή συνεπάγεται» (Λεξικό Ακαδημίας Αθηνών), τελικά ενδέχεται να προκαλεί πόνο χωρίς αντίκρισμα, τύψεις και ενοχές βασανιστικές, θλίψη που οδηγεί στην κατάθλιψη.

Το φαινόμενο αυτό έχει τις ρίζες του στον εγωισμό του ανθρώπου, που θίγεται έντονα αφενός με πράξεις που δεν θα ήθελε να κάνει γιατί προσβάλλουν, κατά τη γνώμη του, την «ανωτερότητα

Διαβάστε Περισσότερα


Το κλειδί της επιτυχίας στη ζωή μας – Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Πως γίνεται η επιτυχία στη ζωή μας; Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην αποτύχουμε; Πως θα κάνω τα σωστά βήματα; Πως θα καταλάβω αν μια κίνηση είναι σωστή ή λάθος; Ποιον πρέπει να ρωτήσουμε για να γίνουμε επιτυχημένοι;

Διαβάστε Περισσότερα


banner


| |

Ακολουθήστε μας στα social media