top line
logo

Δ.Ι.Σ.: Ορισμός Εξάρχου στην Ι.Μ. Περιστερίου για τρείς μήνες

Συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ΔΙΣ, λαβούσα υπ’ όψιν τον υπ’ αριθ. 263/2014 Κανονισμό, «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», όπως συμπληρώθηκε με τον υπ’ αριθ. 328/2021 Κανονισμό, καθώς και την προσκομισθείσα ιατρική βεβαίωση Πανεπιστημιακής

Διαβάστε Περισσότερα


Ιερά Σύνοδος: «Ἐκκλησία Καί Ἐπιστήμη Στόν Ἀγῶνα Κατά Τῆς Πανδημίας»

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τον Εμβολιασμό κατά της Πανδημίας του Κορονοϊού

Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

Τό τε­λει­ό­τε­ρο δη­μι­ούρ­γη­μα τοῦ Θε­οῦ εἶ­ναι ὁ ἄν­θρω­πος, ὁ ὁ­ποῖ­ος πλά­στη­κε γιά νά ζεῖ αἰ­ώ­νια. Ὁ ἐ­γω­ι­σμός ὁ­δή­γη­σε τόν ἄν­θρω­πο στήν πτώ­ση καί ἡ πτώ­ση ἔ­φε­ρε ὡς συ­νέ­πεια τίς

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος: ''Εκκλησία και Επιστήμη είναι υποχρεωμένες να συνεργαστούν''

Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Επιστήμης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του από το Δήμο Λεβαδέων τονίζοντας πως «όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο. Η Θρησκεία και η Επιστήμη έχουν τον χώρο τους και έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν την συνεργασία».

Διαβάστε Περισσότερα


Ολοκληρώθηκαν οι Εργασίες της Δ.Ι.Σ. - Καλούν Αιτωλίας & Κυθήρων για προφορικές εξηγήσεις

Συνήλθε χθες και σήμερα, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Διαβάστε Περισσότερα


Διορισμός Εξάρχου Μητροπολίτη σε ανήμπορους Αρχιερείς - Δημοσιεύτηκε το Φ.Ε.Κ.

Προσωρινή ανάθεση καθηκόντων διαχειρίσεως με απόφαση της Διαρκούς Ιερά Συνόδου θα γίνεται :

α) σε περίπτωση προσωρινής αδυναμίας στο πρόσωπο Μητροπολίτου εκ λόγων υγείας του να ασκήσει τα καθήκοντά του και

β) εφ’ όσον ο Μητροπολίτης δεν έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα πλήρους ή μερικής αναπληρώσεώς του σε Πρωτοσύγκελλο ή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο,

και γ) εάν έχει τεθεί υπ’ όψιν της Δ.Ι.Σ., κατόπιν ή άνευ αιτήματός της, επίκαιρη βεβαίωση πανεπιστημιακής

Διαβάστε Περισσότερα


Eλεύθερη επιλογή του εμβολιασμού συστήνει η Ιερά Σύνοδος ως την αποκλειστική λύση

Σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, κατά την πρώτη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 164ης Συνοδικής Περιόδου για τον μήνα Ιούλιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, o Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες υποδέχθηκαν τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριο Τσιόδρα.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τον

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος: '' Ήταν κρίσιμη και χρήσιμη η σημερινή συνάντηση ''

Του Αιμίλιου Πολυγένη/romfea.gr

Φωτ.:  Χ. Μπόνης


Δηλώσεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε Περισσότερα


Συνέρχεται αύριο η Δ.Ι.Σ.

Εμβολιασμός 

Η Πολιτεία βάζει μπροστά την Εκκλησία για τον εμβολιασμό, ταυτόχρονα αρκετοί Ιεράρχες με αναφορές στα Μ.Μ.Ε. εκφράζουν την άποψή τους.

Όπως είχε ορισθεί εκπρόσωπος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος στην αρχή της Πανδημίας, έτσι και τώρα έπρεπε να ορισθεί ένας και μόνο για το θέμα των εμβολιασμών που απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό την κοινωνία και όχι να γίνεται συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απο Αρχιερείς με διαφορετικές απόψεις.

Διαβάστε Περισσότερα


Ζωντανή μετάδοση απο το ecclesiatv.gr : Αρχιερατικό Συλλείτουργο απο τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κριεζών

Παρακολουθήστε την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προ­ε­ξάρ­χον­τος του Σεβασμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του Κα­ρυ­στί­ας και Σκύ­ρου κ. Σε­ρα­φείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Διαβάστε Περισσότερα


Τιμούν την μνή­μη του α­οι­δί­μου Μη­τρ. Άρτης μετέπειτα Ουγ­γρο­βλα­χί­ας Ι­γνα­τί­ου για τη συμ­βο­λή του στην Ελ­λη­νι­κή Ε­πα­νά­στα­ση στην Μυτιλήνη

Συ­νε­χί­ζον­ται και αυ­τή την ε­βδο­μά­δα οι Συ­νο­δι­κές και Πε­ρι­φε­ρεια­κές Εκ­δη­λώ­σεις της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος για την επέ­τει­ο της συμ­πλη­ρώ­σε­ως 200 ε­τών α­πό την Ελ­λη­νι­κή Ε­πα­νά­στα­ση του 1821.

Κυ­ρια­κή 11 Ι­ου­λί­ου:

Διαβάστε Περισσότερα


Ο πρόεδρος και αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στον Αρχιεπίσκοπο

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο πρόεδρος, μέλη και αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο λίγες μέρες πριν αναχωρήσουν για το Τόκιο, όπου θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media