top line
logo

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου

«Κατόπιν πυρετού που εμφάνισε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/4, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο ήταν θετικό. Ως εκ τούτου, θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών. Το διάστημα αυτό το γραφείο του Σεβασμιωτάτου θα παραμείνει κλειστό».


Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Φθιώτιδος

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνεχίζοντας την μεγάλη του περιοδεία κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στις Ιερές Μονές της Φθιώτιδος.

         Ο κ. Συμεών κατέθεσε, όπως τόνισε, την ευγνωμοσύνη του στον σεβαστό Γέροντα και Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος, Αρχιμ. π. Αθανάσιο Σύρο, τον «λεβέντη Ηγούμενο, τον ευλογημένο άνθρωπο, ο οποίος 60

Διαβάστε Περισσότερα


Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Την Κυριακή 11 Απριλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας και ομίλησε για το τελευταίο σκαλοπάτι της πνευ­­ματικής Κλίμακος του Αγίου Ιωάννου, για την αγάπη.

Διαβάστε Περισσότερα


Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 11 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου, του Εθνομάρτυρος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε΄, το οποίο αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή.

Διαβάστε Περισσότερα


Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα

Την Παρασκευή 9 Απριλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στην Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

H Ακολουθία τελέστηκε τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ μεταδόθηκε απευθείας

Διαβάστε Περισσότερα


Eκοιμήθη ο χαρισματικός Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος

Εκοιμήθη ο χαρισματικός Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος της Ιεράς Μητροπόλεως Αμαρουσίου.

Ο μακαριστός  υπηρετούσε για πολλά χρόνια στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, και είχε χιλιάδες πνευματικά παιδιά και ανθρώπους που τους καθοδηγούσε πνευματικά. Ήταν το Πνευματικό Σύμβολο της Εκκλησίας μας και κολώνα της Ορθόδοξης Πίστης μας.

Ας έχουμε την ευχή του 


Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι. Μ. Φθιώτιδος και η 12η επετειακή εκδήλωση

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και με την παρουσία των προβλεπομένων πιστών,  ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Την δόξα της Εκκλησίας και το σύμβολο νίκης της Ζωής επί του θανάτου, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου τίμησε την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 4 Απριλίου 2021 (Σταυροπροσκυνήσεως) η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Διαβάστε Περισσότερα


Εξαετές Μνημόσυνο Μητρ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου (Ανακοίνωση)

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς ἀνακοινοῦται ὅτι τήν Κυριακή 4η Ἀπριλίου 2021 (Σταυροπροσκυνήσεως), στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ἁγίου Νικολάου Ἀρετσοῦς θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ἰουστίνου, καί, ἐν συνεχείᾳ, θά τελεσθεῖ τό ἱερό μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς Κυροῦ Προκοπίου, ἐπί τῇ συμπληρώσει ἕξι ἐτῶν ἀπό τῆς, πρός Κύριον, ἐκδημίας αὐτοῦ.

Διαβάστε Περισσότερα


Φθιώτιδος Συμεών: «Χαλεπόν η πανδημία, χαλεπότερον η αμετανοησία»

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης μετέβη όρθρου βαθέος σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και να ευλογήσει πατρικώς την Ιερά Αδελφότητα της Μονής, στο πλαίσιο των ποιμαντικών του επισκέψεων στις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως καθ' όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Διαβάστε Περισσότερα


Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Την Κυριακή 28 Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον μεγάλο Πατέρα και Διδάσκαλο Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης, τον Θαυματουργό και ανέπτυξε το θέμα: «Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, Υμνητής της Θεοτόκου».

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media