top line
logo

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ληξουρίου: Πρόγραμμα για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών  χριστιανών ότι και εφέτος θα εορτασθεί με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια η εορτή του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Ληξουρίου κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Ιουνίου 2021 και ώρα 8 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 7:45 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Και στις δύο ιερές ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. κ. Δημήτριος.

Διαβάστε Περισσότερα


Υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τελέστηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά

Την Κυριακή 13 Ιουνίου το πρωί o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας και κήρυξε τον θείο λόγo.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες που επρόκειτο να διαγωνιστούν τις επόμενες ημέρες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πάτρα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο - Μνημόσυνο Παλαιών Πατρών Γερμανού

Παρακολουθείτε σε απευθείας μετάδοση απο το κανάλι ΛΥΧΝΟΣ Τηλεόραση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και το Ιερό Μνημόσυνο του Παλαιών Πατρών Γερμανού απο τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

 


Αιμοδοσία - μια πράξη Αγάπης. Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας

Η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης που απορρέει από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος δια της λογχευθείσης πλευράς Του επί του Τιμίου Σταυρού ζωογονεί με το Πανάγιο και Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει σε κάθε Θεία Λειτουργία και μεταγγίζει την αληθινή Ζωή. Προέκταση της Θείας Οικονομίας  είναι η δική μας έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον. Δυστυχώς, όμως και εμείς οι Χριστιανοί που οφείλουμε να ομοιάσουμε με τον «Αιμοδότη» Χριστό μας, αδιαφορούμε και δεν δίνουμε

Διαβάστε Περισσότερα


Πατρῶν Χρυσόστομος: « Πυρπόλησε καρδιές καί πάλι Ἐθνεγέρτα Γερμανέ…»

Μέ ρίγη συγκινήσεως καί ἐνθουσιασμό μεγάλο, ἡ πόλις τῶν Πατρῶν, ὑποδέχτηκε, τά Ὀστᾶ τοῦ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ, προκειμένου νά τιμηθῇ ὁ λαμπρός Ἐθνεγέρτης Ἱεράρχης πού ὓψωσε τό Λάβαρο τῆς Ἐπαναστάσεως στήν Ἁγία Λαύρα καί τήν Σημαία τοῦ Ἀγῶνος στήν Πάτρα τόν Μάρτιο τοῦ 1821, ὁρκίζοντας τούς Ὁπλαχηργούς καί Καπεταναίους μέ τό σύνθημα «Ἐλευθερία ἢ θάνατος».

Διαβάστε Περισσότερα


Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι.Μ.Παναγίας Δοβρά. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ιερά Αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής του Δήμου Δομοκού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνοδεία κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με επικεφαλής τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

Διαβάστε Περισσότερα


Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

To διήμερο 9 και 10 Ιουνίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. 

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και Αγίου Νεκταρίου Βεροίας. 

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Αγρυπνία για την εορτή της απόδοσης του Πάσχα στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 το βράδυ, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, για την εορτή Απόδοση της Εορτής του Πάσχα.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στη Νέα Ιωνία

Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media