top line
logo

Αλβανίας κ. Αναστάσιος: Εκτελέστε τα θρησκευτικά σας καθήκοντα από το σπίτι

Η Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία, εκτός από τα προληπτικά μέτρα των πρώτων ημερών για την αναστολή των προγραμμάτων κατήχησης για όλες τις ηλικίες, καθώς και για όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα θεσμικά όργανα, έλαβε επιπρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή, η Εκκλησία της Αλβανίας επαναλαμβάνει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι αγκαλιές, τα χειροφιλήματα και οποιαδήποτε φυσική επαφή, καθώς και στα αντικείμενα της εκκλησίας που ενδεχομένως να επηρεάσουν και άλλους. Το σεβασμό για τα ιερά αντικείμενα μπορεί να

Διαβάστε Περισσότερα


Αλβανίας Αναστάσιος: «Παραβιάστηκαν: Η Αποστολική Διαδοχή, η Θεία Ευχαριστία και η Συνοδικότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Σε πρόσφατη συνάντηση στα Τίρανα στις 29 Ιανουαρίου 2020, Ουκρανικής αντιπροσωπείας υπό τον επίσκοπο Βίκτωρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο Μακαριώτατος Αλβανίας εξέφρασε την γνώμη του για την κρίση στην Ορθοδοξία και για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Ονουφρίου, σύμφωνα με άρθρο του Τμήματος Διεκκλησιαστικών σχέσεων της Ουκρανικής

Διαβάστε Περισσότερα


Κοντά στους σεισμοπαθείς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Στο Δυρράχιο βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εικόνα της καταστροφής που άφησε πίσω του ο σεισμός. 

Σε 16 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία και 600 είναι οι τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις υλικές ζημιές. Ωστόσο, η εικόνα λέει πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε στοιχεία. Πρόκειται για εκτεταμένες ζημιές, σε μια ακτίνα που καλύπτει όλη τη μέση Αλβανία με

Διαβάστε Περισσότερα


Έκκληση - Δέηση για την υπέρβαση της εκκλησιαστικής πολώσεως από τον Αλβανίας Αναστάσιο

† Ἀναστάσιος
Ἀρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Ἀλβανίας

Ἐν ἀναμονῇ τῶν Χριστουγέννων 2019

Έκκληση -Δέηση

για την υπέρβαση της εκκλησιαστικής πολώσεως

1. Πολλά γράφονται και λέγονται, μήνες τώρα, σχετικά με το Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα. Το πιο κρίσιμο και αναγκαίο, όμως, είναι να τονισθεί το χρέος της ενότητος της Ορθοδοξίας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εκφράζοντας την πατερική πνευματική εμπειρία και εκκλησιαστική παράδοση

Διαβάστε Περισσότερα


Πρόεδρος της Οργάνωσης "Θρησκείες για την Ευρώπη" επανεξελέγη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Τον οικουμενικό "ρόλο" του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου επιβεβαιώνει η πρόσφατη επανεκλογή του ως Προέδρου της οργάνωσης "Θρησκείες για την Ειρήνη" στην παγκόσμια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Γερμανία με θέμα "Φροντίδα για το κοινό μας μέλλον" με την συμμετοχή 900 εκπροσώπων 100 και πλέον χωρών από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ωκεανία.

Διαβάστε Περισσότερα


Στη γη της Κλεισούρας 85 ήρωες του ‘40

Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, θρησκευτική τελετή ενταφιασμού των οστών ογδόντα-πέντε Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-1941, που ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας του 2009.

Διαβάστε Περισσότερα


Πασχάλιο Μήνυμα 2019 Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου

«Τῇ ἐλπίδι χαίροντες» ἀναβοῶμεν
Χριστός Ἀνέστη!

Απροσμέτρητη ελπίδα, αδελφοί μου, προσφέρει η Ανάσταση. Ελπίδα βασισμένη στη χαρμόσυνη είδηση ότι νικήθηκε ο αδυσώπητος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Όρθρος της Μ. Δευτέρας στον Καθεδρικό Ναό Τιράνων

Τελέστηκε χθες το απόγευμα η ακολουθία του Νυμφίου, κατά την οποία διαβάστηκε ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, στο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα. Στην ακολουθία έλαβαν μέρος κληρικοί των Τιράνων, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εκκλησία της Αλβανίας για το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό ζήτημα

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας συνῆλθε στίς 4 Ἰανουαρίου 2019 καί μελέτησε ἐνδελεχῶς τό ἀπό 24ης Δεκεμβρίου 2018 Γράμμα τῆς Α.Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, σχετικῶς μέ τό Οὐκρανικό Ἐκκλησιαστικό ζήτημα. Ἐν συνεχείᾳ στίς 14 Ἰανουαρίου 2019 ἀπεστάλη τό ἀκόλουθο ἀπαντητικό Γράμμα.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Αργυροκάστρου

Του Ορφέα Μπέτση για το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 
 
Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία γιορτάστηκε σήμερα η Μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας και Γραμμάτων, στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου και τα εκπαιδευτήρια που συντηρεί σ’ αυτή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος δια του Ιδρύματος Παιδείας "Πνοή Αγάπης". Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος λειτουργούντων

Διαβάστε Περισσότερα


Τιμητική διάκριση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο

Ειδική τιμητική διάκριση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο αποφάσισε να απονείμει φέτος το Ίδρυμα Μπότση. Η 35η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σαρόγλου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα


  • 1
  • 2

| |

Ακολουθήστε μας στα social media