top line
logo

Εξιτήριο για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, θα λάβει σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία δώδεκα (12) ημερών σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος μετά το εξιτήριό του, θα παραμείνει σε κατ΄ οίκον καραντίνα τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες.

ANASTASIOS


Eυχαριστήριος χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορῷ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν
θα μας αφήσει ο Θεός».
Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και

Διαβάστε Περισσότερα


Στην Αθήνα με C130 μετά από εντολή Κ. Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνεται στα Τίρανα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠE-ΜΠΕ, προκειμένου να μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο ο οποίος διαγνώσθηκε με Covid 19.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρα μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν

Διαβάστε Περισσότερα


Συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για τις τραγικές απώλειες στη Βηρυτό

Τη λύπη του για τις τραγικές απώλειες από την έκρηξη στη Βηρυτό εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Διαβάστε Περισσότερα


Τιμήθηκε η επέτειος ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

28 χρόνια συμπληρώθηκαν χθές από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στον Ιερό Καθεδρικό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων, συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος, Ελμπασάν κ. Αντώνιος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος, ενώ ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος.

Διαβάστε Περισσότερα


H ενημέρωση για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας για την  υγεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου..

Το δελτίο τύπου αναφέρει:  «Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο

Διαβάστε Περισσότερα


Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στο νοσοκομείο εισήχθη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος υπέστη έμφραγμα, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Να αναφερθεί ότι ο 90χρονος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, κατά το παρελθόν αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα με την υγεία του.

Αν και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αλβανίας δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια

Διαβάστε Περισσότερα


Στο στόχαστρο Αλβανών εθνικιστών ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Σε κείμενο το οποίο απέστειλαν προς το Αλβανικό κράτος μεταξύ των αιτημάτων τους ζητούν την αφαίρεση της υπηκοότητας και την ανακήρυξη ως ανεπιθύμητου προσώπου του Αναστασίου Γιαννουλάτου.

Σύμφωνα με τον tachydromos.org, στο ίδιο κείμενο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ανθελληνικό παραλήρημα, κάνουν λόγο για απομάκρυνση όλων των ελληνικών μνημείων στο έδαφος της Αλβανίας (τάφοι ελλήνων στρατιωτών, προτομές, αναμνηστικές στήλες) ατόμων τα οποία δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα της

Διαβάστε Περισσότερα


Η ταυτότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών

Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

"Τέκνα Φωτός" σημαίνει να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος, να έχουμε τον καρπό του Αγίου Πνεύματος.  

Προσδιορίζεται με τρία χαρακτηριστικά ο καρπός του Αγίου Πνεύματος: Πάση αγαθοσύνη, δικαιοσύνη, αλήθεια.

Οι άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος είναι οι άνθρωποι της δικαιοσύνης και της αλήθειας και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να κάνει κάτι, που είναι άδικο. Δεν ανέχονται να γίνονται αδικίες, διαμαρτύρονται γι’ αυτές. Ο άνθρωπος του αγίου πνεύματος

Διαβάστε Περισσότερα


Συνδράμουν στο έργο της Εκκλησίας οι Πιστοί στην Αλβανία

Στη τοποθέτηση τέμπλων προέβησαν δυο ναοί που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερ της Εκκλησίας της Αλβανίας, τα οποία αποκτήθηκαν χάρη στη συνδρομή των πιστών, τους οποίους η Μητρόπολη ευχαρίστησε με ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν σε ιστορικούς ναούς του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Λιμπόφσε και του Αγίου Νικολάου στο χωρίο Βάναϊ της Μητροπολιτικής περιφέρειας του Φίερ.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπ. Αλβανίας: «Στην ανησυχία, ας αντιτάξουμε την αφοβία»

«Στον αιφνιδιασμό και την ανησυχία που έφερε η οδυνηρή αυτή πανδημία, ας αντιτάξουμε την αφοβία που δωρίζει ο σταυρωθείς και αναστάς Χριστός. Μίαν αφοβία γεμάτη ειρήνη και αλληλεγγύη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος αναφέρεται στο εφετινό εορτασμό του Πάσχα, σημειώνοντας:

«Φέτος δεν θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε το αναστάσιμο φως ο

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media