top line
logo

Πρόεδρος της Οργάνωσης "Θρησκείες για την Ευρώπη" επανεξελέγη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Τον οικουμενικό "ρόλο" του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου επιβεβαιώνει η πρόσφατη επανεκλογή του ως Προέδρου της οργάνωσης "Θρησκείες για την Ειρήνη" στην παγκόσμια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Γερμανία με θέμα "Φροντίδα για το κοινό μας μέλλον" με την συμμετοχή 900 εκπροσώπων 100 και πλέον χωρών από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ωκεανία.

Διαβάστε Περισσότερα


Στη γη της Κλεισούρας 85 ήρωες του ‘40

Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, θρησκευτική τελετή ενταφιασμού των οστών ογδόντα-πέντε Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-1941, που ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας του 2009.

Διαβάστε Περισσότερα


Πασχάλιο Μήνυμα 2019 Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου

«Τῇ ἐλπίδι χαίροντες» ἀναβοῶμεν
Χριστός Ἀνέστη!

Απροσμέτρητη ελπίδα, αδελφοί μου, προσφέρει η Ανάσταση. Ελπίδα βασισμένη στη χαρμόσυνη είδηση ότι νικήθηκε ο αδυσώπητος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Όρθρος της Μ. Δευτέρας στον Καθεδρικό Ναό Τιράνων

Τελέστηκε χθες το απόγευμα η ακολουθία του Νυμφίου, κατά την οποία διαβάστηκε ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, στο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα. Στην ακολουθία έλαβαν μέρος κληρικοί των Τιράνων, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εκκλησία της Αλβανίας για το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό ζήτημα

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας συνῆλθε στίς 4 Ἰανουαρίου 2019 καί μελέτησε ἐνδελεχῶς τό ἀπό 24ης Δεκεμβρίου 2018 Γράμμα τῆς Α.Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, σχετικῶς μέ τό Οὐκρανικό Ἐκκλησιαστικό ζήτημα. Ἐν συνεχείᾳ στίς 14 Ἰανουαρίου 2019 ἀπεστάλη τό ἀκόλουθο ἀπαντητικό Γράμμα.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Αργυροκάστρου

Του Ορφέα Μπέτση για το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 
 
Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία γιορτάστηκε σήμερα η Μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας και Γραμμάτων, στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου και τα εκπαιδευτήρια που συντηρεί σ’ αυτή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος δια του Ιδρύματος Παιδείας "Πνοή Αγάπης". Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος λειτουργούντων

Διαβάστε Περισσότερα


Τιμητική διάκριση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο

Ειδική τιμητική διάκριση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο αποφάσισε να απονείμει φέτος το Ίδρυμα Μπότση. Η 35η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σαρόγλου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα


Στο στόχαστρο εθνικιστικών δημοσιευμάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

ΑΛΒΑΝΙΑ – Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Αναγκαία η ενότητα πιο πολύ από ποτέ, την στιγμή, που οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας χτυπιούνται και απειλούνται.

Με την πρώτη ευκαιρία οι Αλβανοί εθνικιστές προκαλούν διπλωματικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας και κυρίως της Εκκλησίας με στόχο πάντα και αποδέκτη τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος έχει καταφέρει να προσφέρει μεγάλο έργο για την Ορθοδοξία με κίνδυνο της ζωής του κι

Διαβάστε Περισσότερα


Η βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στο ΑΠΘ

O πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας  απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο το μετάλλιο «Χρυσούς Αριστοτέλης», την ανώτατη τιμητική διάκριση του ιδρύματος, «για το τεράστιο ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του», «το τιτάνιο έργο της εκ του μηδενός ανασύστασης και αναδιοργάνωσης της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας» και «τους αδιάλειπτους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την κοινωνική ισότητα, για την αποδοχή των πάντων χωρίς

Διαβάστε Περισσότερα


Το ΑΠΘ θα τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Το ΑΠΘ θα τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση «Χρυσούς Αριστοτέλης», η οποία απονέμεται σπανίως και σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, θα τιμήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την Αυτού Μακαριότητα τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Κύριο Αναστάσιο, ύστερα από πρόταση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

Διαβάστε Περισσότερα


  • 1
  • 2

banner


| |

Ακολουθήστε μας στα social media