top line
logo

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος βρέθηκε θετικός στον Covid-19

Βιντεομήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, με το οποίο ανακοινώνει στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και απευθύνει σχετικές πατρικές προτροπές στους ανθρώπους της Εκκλησίας που παροικεί την εκκλησιαστική επαρχία του.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εκκλησία της Κρήτης συντάσσεται με την Εκκλησία της Ελλάδος και θέτει την Κυβέρνηση προ των ιστορικών ευθυνών της

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, μέ ἀφορμή τίς πρόσφατες Κυβερνητικές ἐξαγγελίες, σχετικά πρός τήν ἀπαγόρευση συμμετοχῆς τῶν πιστῶν στήν μεγάλη Ἑορτή τῶν Θεοφανείων καί με συναίσθηση τῆς ποιμαντικῆς Της εὐθύνης, ἀνακοινώνει, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφασή Της, τά ἀκόλουθα:

1. Ἡ Ἐκκλησία Κρήτης ἐκφράζει τή δυσαρέσκεια καί τή θλίψη Της γιά τήν αἰφνίδια ἀνατροπή αὐτῶν πού νομοθέτησε ἡ ἴδια ἡ Ἑλληνική Πολιτεία, σύμφωνα μέ τήν μέ ἀριθμ. Δ1Α/ΓΠ.οικ

Διαβάστε Περισσότερα


Ανακοίνωση Εκκλησίας Κρήτης για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια

Δεύτερη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων στις ενορίες της Εκκλησίας Κρήτης που διαθέτουν περισσότερους από έναν εφημέριο σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Διαβάστε Περισσότερα


Ανακοινωθέν Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης 15-12-2020

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε σέ Σύσκεψη, τήν Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, μέ ἀφορμή τίς πρόσφατες Κυβερνητικές ἐξαγγελίες, σχετικά πρός τίς Ἑορτές τοῦ Ἁγίου Δωδεκαημέρου, καί με συναίσθηση τῆς ποιμαντικῆς Της εὐθύνης, ἀνακοινώνει τά ἀκόλουθα:

1. Ἀπό τήν ἀρχή αὐτῆς τῆς παγκόσμιας δοκιμασίας ἡ Ἐκκλησία Κρήτης κατά τό ἱερό χρέος Της καί ἀπό ἀγάπη στούς ἀνθρώπους καί τό δῶρο τῆς ὑγείας, συντάχθηκε σέ ὅλα ὅσα πρότειναν οἱ εἰδικοί καί θέσπισε ἡ Ἑλληνική Κυβέρνηση, γιά τήν

Διαβάστε Περισσότερα


Κρήτη: Έκτακτη Συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης θα πραγματοποιήσει εκτάκτως συνοδική σύσκεψη την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι προκειμένου να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις στον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον Ευσεβή λαό της Εκκλησίας Κρήτης για τον εορτασμό του Αγίου Δωδεκαημέρου. 


Ουδέποτε νόσησε ή νοσηλεύθηκε με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

“Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ουδέποτε νόσησε ή νοσηλεύθηκε με κορωνοϊό” τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου προσθέτει πως όλα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο Σεβασμιώτατος ήταν αρνητικά.

ΚΡΗΤ


Μητροπολίτης Ρεθύμνης: Το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο για τους πιστούς

Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό TEAM FM 102 του Ρεθύμνου, έδωσε το πρωί της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου 2020, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης επεσήμανε: “Οι αρμόδιοι να εξηγήσουν με αγάπη στον κόσμο τα πάντα σχετικά με τα εμβόλια και γενικά την πανδημία, ώστε να καθησυχάσουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων”.

Σε άλλο σημείο τόνισε ο κ. Ευγένιος: “Το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο για τους πιστούς. Δεν πιέζουμε

Διαβάστε Περισσότερα


Ἐξιτήριο απο το Π.Π.Ν.Η του Ἀρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Εἰρηναῖου

Ἡ Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κρήτης ἀνακοινώνει μέ χαρά, ὅτι, σήμερα ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Εἰρηναῖος, ἔλαβε ἐξιτήριο ἀπό τή Νευρολογική Κλινική τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἡρακλείου καί ἐπέστρεψε στήν Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κρήτης, ὅπου θά συνεχίσει νά λαμβάνει τήν κατάλληλη φροντίδα γιά τήν περαιτέρω πλήρη ἀποκατάσταση τῆς ὑγείας του.

Διαβάστε Περισσότερα


Εκδηλώσεις την εποχή της πανδημίας του Covid-19 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στο πλαίσιο των νέων διαδικτυακών δράσεων του Ιδρύματος, με γενική θεματική: «Εκδηλώσεις την εποχή της πανδημίας του Covid-19», διοργανώνει μία σειρά Διαδικτυακών Ημερίδων από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες, συγγραφείς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και του Πολιτισμού. 

Διαβάστε Περισσότερα


Κεκλεισμένων των θυρών η Πανήγυρις του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ 
 
Κεκλεισμένων των θυρών, λόγῳ των εκτάκτων μέτρων της Πολιτείας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκε η Πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Πολιούχου και Προστάτου του Ηρακλείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως. 

Διαβάστε Περισσότερα


Αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου

Έβγαλε για μια ώρα τον αναπνευστήρα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται σε δωμάτιο της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να είναι σαφώς βελτιωμένη. Είναι απύρετος εδώ και δύο ημέρες, ενώ του αφαιρέθηκε και ο αναπνευστήρας για μία ώρα, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα όσους τον αγαπούν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στο ΠΑΓΝΗ, είτε στη ΜΕΘ είτε στη Νευρολογική Κλινική, στο

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media