top line
logo

Μένουμε σπίτι; - Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Μένουμε σπίτι; Είναι το ερώτημα που θέτουμε σε όλους εσάς. Είναι επίσης το "σλόγκαν" της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Και φυσικά η άποψη η δική μας είναι μένουμε σπίτι. Από τα παραδείγματα που αναφέρουμε στο βίντεο που έγιναν σε παλαιότερα χρόνια και βλέποντας τα αποτελέσματά τους, συμφωνούμε απόλυτα με τις οδηγίες και την προτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Η Εκκλησία μας έχει στόχο αρχικά την πνευματική υγεία του ανθρώπου και εν συνεχεία και τη σωματική. Η πίστη του ανθρώπου απέναντι στον Θεό δεν

Διαβάστε Περισσότερα


Αποκαλύψεις Γέροντος Νεκταρίου για το σήμερα - βίντεο

Οι αποκαλύψεις του Γέροντος Νεκταρίου για το σήμερα δεν είναι αποκαλύψεις που έγιναν πριν λίγες ώρες ή πριν λίγες ημέρες.

Οι αποκαλύψεις αυτές ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980. Κάποιοι που τις διάβασαν και τις άκουσαν τότε, τις δεκαετίες του 1980, του 1990 και αρχές του 2000, τις ονόμασαν αποκαλύψεις, διότι ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν από στόμα ιερέως. Σήμερα τα ίδια πρόσωπα που τις διαβάζουν και τις θυμούνται τις αποκαλούν "προφητείες".

Κάποιοι ζητούσαν

Διαβάστε Περισσότερα


Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Τρικόρφου για τον κορονοϊό

Με την ευλογία του σεπτού Μητροπολίτου μας κ. Θεοκτίστου, γνωστοποιούμε προς όλους τους προσκυνητές των Ιερών Μονών του Τρικόρφου Φωκίδος, ότι από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως νεοτέρας ανακοινώσεώς μας, θα παραμείνουν κλειστά τα μοναστήρια με σκοπό την προφύλαξη των συνανθρώπων μας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.
Οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται καθημερινά κεκλεισμένων των θυρών μόνο για τους μοναχούς.
 

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Φωκίδος: Έκτακτη ανακοίνωση

Στην Ιερά Μητρόπολή μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος δια λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έδωσε οδηγίες προς τους ιερείς ώστε να ανασταλούν όλες οι ποιμαντικές δραστηριότητες (συνάξεις νέων – κατηχητικών, κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής, εσπερινά κηρύγματα, εκδρομές, εορταστικές εκδηλώσεις κλπ.) έως νεοτέρας ανακοινώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εξαιρούνται μόνο τα λειτουργικά καθήκοντα των κληρικών μας, δια τα οποία θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες σε ιερατική σύναξη.

Διαβάστε Περισσότερα


Πως θα διώξω τα πάθη από τη ζωή μου

Πως θα διώξω τα πάθη από τη ζωή μου; Ο χριστιανός αγωνίζεται στη ζωή του για να διώξει τα αμαρτήματά του και τα πάθη του. Οι αμαρτίες του ανθρώπου είναι "αστοχίες". Ο χριστιανός έχει ως κύριο σκοπό στη ζωή του να φτάσει στην αγιότητα με την βοήθεια του Θεού. Οι αμαρτίες και τα πάθη είναι οι αστοχίες που τον βγάζουν από τον στόχο του, από την πορεία του προς την θέωση.

Διαβάστε Περισσότερα


Χαιρετισμοί της Παναγίας: ιστορία και ερμηνεία της Α' στάσης

Χαιρετισμοί της Παναγίας: ιστορία και ερμηνεία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών. Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας ή αλλιώς οι τέσσερεις στάσεις των Χαιρετισμών, που ψέλνουμε την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προ του Πάσχα κάθε Παρασκευή, είναι τμήματα του Ακαθίστου Ύμνου, όπου ψέλνεται ολόκληρος στους ναούς και στα μοναστήρια την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδος των νηστειών.
Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας ή ο Ακάθιστος Ύμνος

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Φωκίδος Θεόκτικτος ζήτησε πρώτος από τον λαόν συγχώρεση

Την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 το απόγευμα, στο κατάμεστο από κλήρο και λαό παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού, τελέστηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός ή όπως αποκαλείται ο Εσπερινός της Συγγνώμης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, όπου στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού διάβασε προς όλους τη συγχωρητική ευχή, αφού πρώτα ο ίδιος ζήτησε από το λαό συγχώρεση. Όλοι γονάτισαν και έλαβαν τη συγχώρεση του Σεβασμιωτάτου ζητώντας και ο λαός από τον Αρχιερέα

Διαβάστε Περισσότερα


Καθαρά Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, γιατί πετάμε χαρταετό και τρώμε λαγάνα;

Καθαρά Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, γιατί πετάμε χαρταετό και τρώμε λαγάνα; Η Δευτέρα μετά την Κυριακή της Τυρινής, ονομάζεται Καθαρά Δευτέρα, διότι για εμάς τους χριστιανούς ξεκινά μια περίοδος που καθαρίζουμε την ψυχή και το σώμα μας από τις αμαρτίες. Ουσιαστικά η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της καθ' αυτού νηστείας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του Πάσχα, διότι την εβδομάδα της Τυρινής καταλύουμε απ' όλα εκτός από το κρέας.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία;

Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία; Ο ιός της γρίπης, ο ιός Η1Ν1, η ηπατίτιδα, το AIDS, ή άλλες ασθένειες μεταδίδονται μέσω της Θείας Κοινωνίας; Τι χρειάζεται να προσέχουν οι πιστοί την ώρα που προσέρχονται στην Εκκλησία για να Κοινωνήσουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού;
Η Θεία Κοινωνία είναι ΖΩΗ. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι τύπος του Ιησού Χριστού. Είναι ο ίδιος Ιησούς Χριστός που είναι η ζωή, που είναι ο ιατρός των

Διαβάστε Περισσότερα


Οι 10 πληγές του Φαραώ (Μέρος α΄) - Έξοδος επεισόδιο 4

Οι 10 πληγές του Φαραώ είναι ιστορικό γεγονός που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο "Έξοδος", είναι πληγές που επήλθαν μετά από την αλαζονική συμπεριφορά του Φαραώ που ήταν βασιλιάς της Αιγύπτου.
Κάποιες από αυτές τις πληγές ήταν πολύ φοβερές για τους Αιγυπτίους. Ο σκληρόκαρδος Φαραώ δεν υποχωρούσε από την εγωιστική του συμπεριφορά καθόλου και δεν άκουγε τον Θεό των Ισραηλιτών.
Στο πρώτο μέρος από τις 10 πληγές του

Διαβάστε Περισσότερα


Φωκίδος κ. Θεόκτιστος: Επίσκοπος σημαίνει Πατέρας του λαού, των κληρικών και των μοναχών της επαρχίας του

Ο Σεβ. Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος την Κυριακή λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μαλαμάτων Δωρίδος. Κλήρος, άρχοντες και πλήθος λαού προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης.

Διαβάστε Περισσότερα


  • 1
  • 2

| |

Ακολουθήστε μας στα social media