top line
logo

Γέροντας Εφραίμ: Το θαύμα στην εντατική

Γέροντας Εφραίμ: Το θαύμα στην εντατική. Όλοι βιώσαμε το θαύμα αυτό του Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινού. Θα λέγαμε μια «νεκρανάσταση». Ο ίδιος ο Γέροντας Εφραίμ μετά την ανάρρωσή του, μίλησε ότι ο Θεός επέτρεψε να ζήσει, για να του δώσει καιρό μετανοίας. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Θεός επέτρεψε να ζήσει για όλους εμάς, για να βοηθά όλους εμάς πνευματικά. Όλα τα πνευματικά του παιδιά είτε εκείνα που εξομολογούνται σε εκείνον, είτε όλους εκείνους που στηρίζονται στους πνευματικούς λόγους του Γέροντα Εφραίμ.

Διαβάστε Περισσότερα


Γιατί φοράμε και κάνουμε το σταυρό μας;

Γιατί φοράμε και κάνουμε το σταυρό μας; Ο σταυρός χρειάζεται να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να είναι πανίσχυρο «όπλο» κατά του διαβόλου και των οργάνων του. Μόνο όταν γίνεται σωστά έχει δύναμη ο σταυρός. Για ποιο λόγο χρειάζεται να κάνουμε σωστά τον σταυρό μας; Τι μας προσφέρει ο σταυρός; Τι συμβολίζουν τα δάχτυλα όταν κάνουμε τον σταυρό μας; Τι λέμε από μέσα μας την ώρα που κάνουμε τον σταυρό μας;  Γιατί φοράμε σταυρό και τι σταυρό πρέπει να φοράμε;

Διαβάστε Περισσότερα


Η Παναγία και ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ έκαναν το θαύμα τους

Η Παναγία και ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ έκαναν το θαύμα τους. Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού. Ακόμα ένα θαύμα στο Παναγιοσκέπαστο μοναστήρι μας από την Παναγία την Γερόντισσα και τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ, όπου μέσα σε μια ημέρα έκαναν το θαύμα τους και έφεραν ελαιόλαδο στο μοναστήρι που είχε εξαντληθεί.

Διαβάστε Περισσότερα


Προσευχή στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο για εσάς

Προσευχή στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο για εσάς. Η αγάπη σας και η στήριξή σας είναι μεγάλη και αυτό μας συγκινεί.
Αρκετοί από εσάς επισκεφθήκατε το μοναστήρι μας στο Τρίκορφο Φωκίδος και πήρατε την ευλογία των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ. Αρκετοί από εσάς στηρίζετε το φιλανθρωπικό έργο της μονής, αλλά και το ίδιο το μοναστήρι.Εμείς ως ανταπόδοση της αγάπης σας αυτής, προσευχόμαστε καθημερινά για εσάς και οι 30 μοναχοί που μένουμε στο μοναστήρι.

Διαβάστε Περισσότερα


Γιατί είμαστε γυμνοί την ώρα της βάπτισης;

Γιατί είμαστε γυμνοί την ώρα της βάπτισης; Ο άνθρωπος όταν είναι μεγάλος σε ηλικία είτε όταν είναι μικρό παιδί προσέρχεται στο Ιερό Μυστήριο της Βάπτισης με σκοπό να γίνει μέλος της Εκκλησίας του Χριστού και όχι για να λάβει όνομα. Διότι όνομα λαμβάνει κατά την 8η ημέρα της γεννήσεώς του, όπως θα δείτε και στο προηγούμενο βίντεο της σειράς «Μαθαίνω την Ορθόδοξη Πίστη» στο κανάλι μας Geron Nektarios με τίτλο «Πότε δίνουμε το όνομα στο μωρό όταν γεννιέται;».

Διαβάστε Περισσότερα


Από την παραλία στην εκκλησία

Από την παραλία στην εκκλησία. Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως απέναντι στον Θεό είναι μια χαρά. Πιστεύουν πως οι κινήσεις τους και οι πράξεις τους είναι απόλυτα φυσιολογικές και ότι τις αποδέχεται ο ίδιος ο Θεός. Όμως πολλοί ομιλούν για την αγάπη του Θεού και στηρίζοντας τις απόψεις και τις θέσεις τους πάνω σε αυτή την αλήθεια, οι ίδιοι πέφτουν σε πλάνη και αίρεση, με αποτέλεσμα να διώχνουν τον Θεό από κοντά τους.

Διαβάστε Περισσότερα


Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης

Η Αδελφότης της Ι.Μ. Βαρνακόβης, ορμωμένη εξ όσων ανευθύνως και αυτοβούλως διασπείρονται και παρερμηνεύονται μέσω του διαδικτύου προκαλώντας σκανδαλισμό και διχασμό των ψυχών, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουριωτίσσης

Με κατάνυξη κατά την μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε εφέτος η εορτή της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κουτσουριωτίσσης που βρίσκεται πλησίον του χωριού Αμυγδαλιά Φωκίδος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος χοροστάτησε στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού, εν συνεχεία μαζί με τους ιερείς που τον πλαισίωναν έψαλλαν τα Εγκώμια έμπροσθεν του επιταφίου της Παναγίας και τέλος κήρυξε το θείο λόγο.

Διαβάστε Περισσότερα


Τα γουρουνάκια της Παναγίας

Τα γουρουνάκια της Παναγίας. Η προστασία της Παναγίας είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν αρκετά θαυμαστά σημεία τόσο στο παρελθόν όσο και στις ημέρες μας, που μας δείχνουν το πώς η Χάρη της Παναγίας σκεπάζει τους ανθρώπους.

Διαβάστε Περισσότερα


Το καντήλι της Παναγίας άναψε μόνο του

Το καντήλι της Παναγίας άναψε μόνο του. Το θαύμα της Παναγίας που βιώσαμε όλοι οι μοναχοί. Ένα σημάδι της Παναγίας από τα πολλά που έχουμε ζήσει μας έδειξε ότι μας προφυλάσσει όπως προφυλάσσει όλα Της τα παιδιά και ιδιαιτέρως τους μοναχούς που καθημερινά Την υμνολογούν και Την τιμούν με τις Παρακλήσεις και τους Χαιρετισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα


Η ιστορική υποδοχή της νέας ιεράς εικόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνακόβης

Η ιστορία της Ιεράς Μονής των Παλαιολόγων, Παναγίας Βαρνακόβης, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, συνεχίζεται να γράφεται και αυτή τη φορά με ένα συγκινητικό και πολυπόθητο γεγονός, που είναι η υποδοχή της νέας ιεράς εικόνας της Παναγίας της Βαρνακόβης.

Το ιστορικό μοναστήρι του 11ου αιώνα υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή έπειτα από 2 πυρκαϊές (2017-2020) την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα να καεί και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media