top line
logo

Μάθε πόσο ευλογημένοι είναι οι μοναχοί

 

Mάθε πόσο ευλογημένοι είναι οι μοναχοί από τον Θεό. Ποια είναι η ζωή των μοναχών και ποια η σχέση τους με τον Θεό. Τι είναι το μοναστήρι και ποια η σημασία του;

Ποιος είναι ο λόγος που οι μοναχοί ακολουθούν τον Χριστό και αφιερώνουν τη ζωή τους σε Εκείνον; Ο Χριστός ευλόγησε, πιο σωστά σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, με την παρουσία του στο τραπέζι του γα ενέκρινε και όχι ευλόγησε το Μυστήριο του γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Ο ίδιος δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο.

Επέλεξε τη μοναχική ζωή. Το πρώτο

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Θεός δεν είναι τιμωρός - Έξοδος επεισόδιο 3

 
Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, αλλά Θεός αγάπης. Πως είναι δυνατόν ο Θεός της χαράς, της γαλήνης, της ευτυχίας, της αγάπης, να φέρει στεναχώρια στον άνθρωπο; Ποιο είναι το όνομα του Θεού;
Με ποιον τρόπο μας δείχνει την αγάπη Του; Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ίδιος με τον Θεό της Καινής Διαθήκης; Μπορεί ο Θεός να είναι διαφορετικός; Ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι ο Θεός είναι τιμωρός;
Πως βλέπουμε την αγάπη του Θεού

Διαβάστε Περισσότερα


Ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Πάτρα παρουσία εκατοντάδων πιστών

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό από την την πνευματική και υλική προσφορά του προς την εκκλησία και τον λαό του Θεού, έχει κερδίσει την αγάπη, τις καρδιές και τον σεβασμό όχι μόνο των μεγάλων και των νέων της Φωκίδος, αλλά και της πλειοψηφίας του ορθοδόξου ελληνικού λαού. Τούτο φαίνεται από τις προσκλήσεις που δέχεται για ομιλίες, εξομολογήσεις και Θείες Λειτουργίες σε διάφορες

Διαβάστε Περισσότερα


Στην Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουριώτισσας ο Σεβ. Μητρ. Φωκίδος κ. Θεόκτιστος

Εορτάστηκε και φέτος η Υπαπαντή του Κυρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κουτσουριωτίσσης. Το μοναστήρι πανηγυρίζει δυο φορές το χρόνο στις 23 Αυγούστου και 2 Φεβρουαρίου. Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Διαβάστε Περισσότερα


Η μνήμη του Οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Με την παρουσία αρκετών ευσεβών χριστιανών εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου, η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας και του Οσίου πατρός ημών Χριστοφόρου του Παπουλάκου από τον Άρμπουνα των Καλαβρύτων.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Φωκίδος: Εκστρατεία αγάπης του Γραφείου Νεότητος

Με εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου μας Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποίησε εκστρατεία αγάπης για το ίδρυμα της Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων, που φιλοξενεί σήμερα 72 παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών.

Εμπνευστής και ιδρυτής του ιδρύματος είναι ο Ηγούμενος π. Αθανάσιος Χατζής, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην υπηρεσία της Μονής και της αγάπης προς τα παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα


Ζήσε ελεύθερος, μην είσαι χριστιανός του "πρέπει"

Ζήσε ελεύθερα, μην είσαι χριστιανός του "πρέπει". Ο σωστός χριστιανός δεν ζει με τα "πρέπει", ζει με ελευθερία και αγάπη. Κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις χωρίς πίεση.

Η πίεση μας οδηγεί στο "πρέπει" και η κατάσταση αυτή θα με κάνει να αρρωστήσω ή να πάθω κάτι άλλο, με αποτέλεσμα να γίνω τυπικός χριστιανός. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι ο χριστιανισμός δεν είναι ιατρική συνταγή που την ακολουθώ κατά γράμμα.

Ο χριστιανός του "πρέπει" μετατρέπεται σε απεχθή άνθρωπο, όπου οι γύρω του δεν

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Φωκίδος: Τα Θεοφάνεια στην Άμφισσα

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης, όπου τέλεσε το Μέγα Αγιασμό και εν συνεχεία κατευθύνθηκε προς την παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media