top line
logo

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Όσα έζησα

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Όσα έζησα. Στο παρόν βίντεο του καναλιού μας θα ασχοληθούμε με την οσιακή μορφή του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη ή Αριζονίτη όπως ονομάστηκε κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Πνευματικό ανάστημα και ταυτόχρονα πνευματική παρακαταθήκη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, ήταν για όλους εμάς μέχρι πρότινος ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας.

Διαβάστε Περισσότερα


Το δαιμόνιο δεν άφηνε το παιδί να μιλήσει

Το δαιμόνιο δεν άφηνε το παιδί να μιλήσει. Το παιδί από μικρή ηλικία δεν μιλούσε. Μόνο κραυγές έβγαζε. Οι γονείς προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα για να το βοηθήσουν. Όμως όσες φορές κι αν προσπάθησαν δεν έγινε τίποτα. Το παιδί συνέχιζε να μην μιλάει. Το παιδί δεν μιλούσε από πολύ μικρή ηλικία και όπως φαίνεται, είχε βάλει το χεράκι του ο πονηρός διάβολος. Εξαιτίας του διαβόλου που είχε καταλάβει το παιδί, το ίδιο το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει. Μάλιστα πολλές φορές ο διάβολος προσπάθησε να

Διαβάστε Περισσότερα


Η εκκλησία δεν είναι καφενείο

Η Εκκλησία δεν είναι καφενείο. Η Εκκλησία δεν είναι οργανισμός, ούτε σωματείο μιας μερίδας ανθρώπων. Η Εκκλησία είναι η ίδια η κοινωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Η Εκκλησία δεν είναι θεσμός. Η Εκκλησία είναι μια οντότητα. Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Ιησούς Χριστός και σώμα εμείς οι χριστιανοί.

Στην Ορθόδοξη παράδοση της Εκκλησίας μας, δεν γίνεται διαχωρισμός σε τάξεις κληρικών και λαϊκών. Την Εκκλησία του Χριστού δεν την αποτελεί μόνο ο κλήρος, αλλά ούτε

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως - Ευαγγέλιο

Βρισκόμαστε στο μέσον της νηστείας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προ της εορτής του Πάσχα. Η Εκκλησία μας την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών μας προβάλλει τον Τίμιο Σταυρό, όπου τιμούμε το δυνατό και πανίσχυρο σύμβολο της χριστιανικής πίστης μας. Με την εορτή αυτή, η Εκκλησία μάς υπενθυμίζει το σταυρικό πάθος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είχε μέχρι την Ανάστασή Του, αλλά και τη δική μας σταυρική πορεία μέχρι την προσωπική μας ανάσταση. Διότι και η δική μας ζωή εφόσον βρισκόμαστε εκτός

Διαβάστε Περισσότερα


Μην παίζεις με τους δαίμονες

Μην παίζεις με τους δαίμονες. Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, όλοι οι δαίμονες έχουν βγει έξω από την κόλαση και προσπαθούν πως να καταστρέψουν τους ανθρώπους. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή διότι οι δαίμονες έχουν τόσες πολλές παγίδες που ο άνθρωπος και ειδικά οι νέοι δεν τις αντιλαμβάνονται εύκολα.

Δυστυχώς πολλές φορές τα παιδιά και οι νέοι τρέχουν να αγοράσουν οτιδήποτε τους προωθούν, οτιδήποτε τους διαφημίζουν και τους φαίνεται ελκυστικό, ακόμα και

Διαβάστε Περισσότερα


Τον έφαγε η δόξα

Τον ενδιέφερε η φήμη και η δόξα. Μέσα στην κοινωνία υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι, πολλών ειδών χαρακτήρες και προσωπικότητες. Μπορεί στην όψη ή στην φυλή ή στην εθνικότητα να φαίνονται πολλοί ίδιοι, όμως τα εσώψυχα του κάθε ανθρώπου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η κάθε ψυχή, η κάθε καρδιά, το κάθε μυαλό εντελώς ξένα μέσα στην κοινωνία και πολλές φορές μέσα στην ίδια την οικογένεια. Χαρακτήρες χαρούμενοι, λυπημένοι, «ξινοί», γελαστοί, εγωκεντρικοί, ζηλιάρηδες, κουτσομπόληδες, υπερόπτες

Διαβάστε Περισσότερα


Η ελληνική σημαία φωτίζει το καμπαναριό του Τρικόρφου

Η ελληνική σημαία φωτίζει το καμπαναριό του Τρικόρφου

Φόρος τιμής στο 1821 – παγκόσμιο μήνυμα ελευθερίας

Με την άλωση της Βασιλίδας των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης, το 1453 ξεκίνησαν τα 400 σκοτεινά χρόνια σκλαβιάς του Ελληνισμού σε έναν αλλόθρησκο σκληρό δυνάστη.

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το εκχριστιανισθέν Ρωμαϊκό Κράτος του Ελληνικού Έθνους με πρωτεύουσα τη Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, πέρασε στην κατοχή των Οθωμανών.

Διαβάστε Περισσότερα


Δοξολογία για την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη

Την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821 στη Ρούμελη, τίμησαν η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος και ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων προφύλαξης από την πανδημία.

Διαβάστε Περισσότερα


25η Μαρτίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

25η Μαρτίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Σήμερα διπλή εορτή και ο απανταχού ελληνισμός εορτάζει και τιμά δυο χαρμόσυνα γεγονότα. Όπως και οι ήρωες της Επαναστάσεως αγωνίστηκαν πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος, έτσι κι εμείς σήμερα οι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί, πρώτα εορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα που έδωσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Υπεραγία Θεοτόκο, για την γέννηση του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media