top line
logo

Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητρός αυτού, Αγίας Μόνικας.

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτή του Αγίου Αυγουστίνου 14 & 15 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Στις 14 και 15 Ιουνίου η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρίκορφο Φωκίδος πανηγυρίζει, τον Άγιο Αυγουστίνο και την μητέρα του Αγία Μόνικα στο Τρίκορφο Φωκίδος, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στις 7.00 το απόγευμα, Αρχιερατικός Εσπερινός.
Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στις 7.00 το πρωί, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Σας περιμένουμε με πολλή χαρά να εορτάσουμε μαζί

Διαβάστε Περισσότερα


Όχι στο διχασμό

Όχι στο διχασμό. Είναι βασική προϋπόθεση για εμάς τους χριστιανούς να πιστεύουμε στον Χριστό, όχι επιφανειακά, αλλά καρδιακά και επιπλέον να είμαστε ενωμένοι μαζί Του. Η ενότητα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας είναι σημαντικό πράγμα.

Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από την ενότητα. Διότι αυτός που είναι ενωμένος με τον Χριστό, δεν μπορεί ο δαίμονας να του κάνει κακό. Αυτός που είναι ενωμένος με τον Χριστό που είναι η ΖΩΗ, τότε αυτός δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Αυτός που είναι ενωμένος με τον

Διαβάστε Περισσότερα


Το ύπουλο σχέδιό τους...

Το ύπουλο σχέδιό τους... Οι εποχές που ζούμε αναμφίβολα είναι δύσκολες απ’ όλες τις απόψεις και πλευρές. Σχέδια ετών και δεκαετιών αποκαλύπτονται ή εφαρμόζονται στις ημέρες μας. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει κάνει την παρουσία της αισθητή, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εισχωρήσει δυναμικά στην καθημερινή μας ζωή.

Πολλοί άνθρωποι των κύκλων αυτών που δεν πίστεψαν ούτε και πιστεύουν στην αληθινή πίστη και στην ανάσταση του Ιησού Χριστού

Διαβάστε Περισσότερα


Βαριά η καλογερική και ασήκωτος ο γάμος

Βαριά η καλογερική και ασήκωτος ο γάμος. Δυο δρόμοι με ένα κοινό στόχο που είναι η θέωση. Ποιος δρόμος είναι πιο εύκολος; Ο γάμος είναι καλύτερος ή ο μοναχισμός; Ο γάμος είναι πιο ευχάριστος ή ο μοναχισμός; Τι να επιλέξει κάποιος στη σημερινή κοινωνία, το γάμο ή το μοναχισμό; Ποιος δρόμος είναι πιο δύσκολος; Η σχετική παροιμία που έχει βγάλει ο λαός είναι: «Βαριά η καλογερική και ασήκωτος ο γάμος».

Διαβάστε Περισσότερα


Χάραγμα: Πότε έρχεται; Θα μου ζητούν να αρνηθώ τον Χριστό;

Χάραγμα: Πότε έρχεται; Θα μου ζητούν να αρνηθώ τον Χριστό; Ο αντίχριστος θα γίνει παγκόσμιος κυβερνήτης αφού προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία παγκόσμια σε όλα τα κράτη και εν συνεχεία θα δοθεί το χάραγμα. Πώς θα είναι το χάραγμα και πότε θα έρθει; Ποια γενεά θα είναι αυτή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα; Με ποιον τρόπο θα δοθεί το χάραγμα; Τι χρειάζεται να κάνουμε εμείς σύμφωνα με την Αγία Γραφή; Η Αποκάλυψη του Ιωάννη γράφει ότι θα μας ζητήσουν να αρνηθούμε τον Χριστό;

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή Παραλύτου: Ποιος έφταιγε και ήταν μόνος;

Κυριακή Παραλύτου: Ποιος έφταιγε και ήταν μόνος; Την Κυριακή του Παραλύτου διαβάζουμε στις εκκλησίες ένα απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη, για το θαύμα που έκανε ο Ιησούς Χριστός στην Προβατική Κολυμβήθρα, σε έναν άνθρωπο που ήταν ασθενής για 38 χρόνια και ο οποίος ήταν μόνος του.

Διαβάστε Περισσότερα


Θαύμα: επανήλθε στη ζωή μόνο για να εξομολογηθεί

Θαύμα: επανήλθε στη ζωή μόνο για να εξομολογηθεί. Θαυμαστό σημείο νεκρανάστασης που έγινε με την βοήθεια του Αγίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου. «Ένας αδικημένος Άγιος» είναι ο τίτλος του βίντεο που υπάρχει στο κανάλι μας, όπου μιλώ για τον Άγιο της Πελοποννήσου, ο οποίος έχει κάνει πολλά θαύματα και τα οποία αναγράφονται στην βιογραφία του που έχω γράψει με τίτλο: «Παπουλάκος, ο Άγιος της Πελοποννήσου».

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Άγιος Παΐσιος και η αλήθεια για το εμβόλιο με το χάραγμα - Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Ο Άγιος Παΐσιος και η αλήθεια για το εμβόλιο με το χάραγμα. Σε διάφορα ζητήματα – προβλήματα που προκύπτουν στο σύνολο της κοινωνίας μας, είτε αυτά είναι καθαρά κοινωνικά είτε είναι πνευματικά και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, πολλοί εκ των «χριστιανών», κυρίως, για να ισχυροποιήσουν τη γνώμη τους, λένε ότι αυτό το είπε ο τάδε Άγιος, χωρίς ο Άγιος να έχει πει κάτι τέτοιο ή και αν έχει πει, έχει παρερμηνευθεί.

Διαβάστε Περισσότερα


Θαύμα: ανέστησε εγκεφαλικά νεκρό

Θαύμα: ανέστησε εγκεφαλικά νεκρό. Πολλές φορές οι πιστοί ζητούν από τον Γέροντα Νεκτάριο να προσευχηθεί για κάποιο πρόβλημά τους. Ο Γέροντας μεταφέρει τα αιτήματα των πιστών στους Αγίους μας και στον Κύριό μας. Εκείνοι ενεργούν ως θέλουν.

Διαβάστε Περισσότερα


Θα αναστηθούν οι νεκροί και πώς;

Θα αναστηθούν οι νεκροί και πώς; Τι διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη και στην ακολουθία των κεκοιμημένων για την ανάσταση των νεκρών; Με ποιον τρόπο θα γίνει η ανάσταση των νεκρών;

Που θα πάνε οι δίκαιοι και που οι αμαρτωλοί; Μας προφυλάσσει ο άγγελος την ώρα που η ψυχή μας ανεβαίνει στον ουρανό; Με ποιον τρόπο τα δαιμόνια προσπαθούν να πάρουν την ψυχή του ανθρώπου όταν πεθαίνει;

Πώς πρέπει να ενεργήσουμε όταν πεθάνει ένα συγγενικό μας πρόσωπο; Μπορούμε να

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media