top line
logo

Να θυμάσαι την προσευχή

Να θυμάσαι την προσευχή. Η προσευχή είναι το μέσον επικοινωνίας μας με τον Θεό. Είναι το αντίδοτο για την αποφόρτιση του ανθρώπου που ζώντας μέσα στον κόσμο, τον κυριεύουν οι μέριμνες, οι στεναχώριες, τα προβλήματα, η εργασία, η οικογένεια, ο κόσμος, τα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα και η προσευχή φέρνει την ηρεμία και την γαλήνη, διότι όλα αυτά τα προβλήματα ο άνθρωπος τα εναποθέτει στον Ιησού Χριστό.

Πολλοί

Διαβάστε Περισσότερα


Στο Γαλαξείδι ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιο του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην ομώνυμη ενορία Γαλαξειδίου, όπου ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα θαύματα που κάνει ο Άγιος Θεός για τη σωτηρία της ψυχής μας, επιλέγοντας κάθε φορά και έναν διαφορετικό τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα


Κρεοφαγία ή χορτοφαγία;

Κρεοφαγία ή χορτοφαγία; Τι λέει η Αγία Γραφή για τους χορτοφάγους και τους κρεατοφάγους; Μπορεί ο άνθρωπος να τρώει κρέας; Ποιες τροφές μπορεί να τρώει ο άνθρωπος; Μπορεί ο άνθρωπος να τρώει ψάρια ή και πτηνά; Πώς γνωρίζουμε αν ο Ιησούς Χριστός έτρωγε κρέας ή όχι; Έχουμε ένα παράδειγμα μέσα στην Παλαιά Διαθήκη που ο ίδιος ο Θεός, η Αγία Τριάδα έφαγε κρέας. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν σε κάποιες συγκεκριμένες

Διαβάστε Περισσότερα


Μαγεία: η παγίδα του διαβόλου και πως θα απαλλαχτούμε

Μαγεία: η παγίδα του διαβόλου και πως θα απαλλαχτούμε. Η λευκή μαγεία ή η μαύρη μαγεία έχουν τον ίδιο παρονομαστή που λέγεται διάβολος. Η μαγεία είναι συνδεδεμένη με τις διαβολικές και σατανικές ενέργειες τόσο του διαβόλου όσο και των δαιμονίων που τον υπηρετούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που καταφεύγουν στη μαγεία από άγνοια, άλλοι από περιέργεια, άλλοι γιατί πιστεύουν ότι θέλουν να κάνουν καλό, άλλοι για να κάνουν κακό. Το αποτέλεσμα όλων αυτών του πρακτικών είναι ότι ο διάβολος και τα δαιμόνια

Διαβάστε Περισσότερα


Η προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου | Ρωτήστε τον Γέροντα

 
Η προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου ενός εκ των δώδεκα Αποστόλων, είναι μια προσευχή που προέρχεται από την παπική εκκλησία. Τα λόγια της προσευχής καθώς και η μορφή της προσευχής, δεν έχει καμία σχέση με τις προσευχές που γνωρίζουμε της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Η «προσευχή» στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο, λέγεται ότι εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα ό,τι και να ζητήσει κάποιος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας

Διαβάστε Περισσότερα


Πότε δεν μπορώ να Κοινωνήσω

Πότε δεν μπορώ να Κοινωνήσω. Η Θεία Κοινωνία, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού μας δίνει ζωή και όχι απλή, αλλά αιώνια ζωή. Όπως διαβάζουμε στην Αγία Γραφή, ο ίδιος ο Χριστός μας είπε: «ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον».

Η Θεία Κοινωνία είναι η στιγμή που ενωνόμαστε με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τον κάθε πιστό χριστιανό και πνευματική

Διαβάστε Περισσότερα


Θλίψη και πένθος στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος σήμερα θρηνεί! Στέκει συγκλονισμένη και δακρυρροούσα μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία, κατώδυνη στην ψυχή και στην καρδιά, ενεή στο τραγικό ολοκαύτωμα του εν χρήσει καθολικού της Ιεράς Μονής της Θεοτόκου, της επωνομαζομένης Βαρνάκοβας και ιδιαιτέρως μπροστά στην ολοσχερή καταστροφή της θαυματουργού και εφέστιας εικόνας Της.

Σε συνέχεια του πύρινου εφιάλτη που ενέσκηψε προ τριετίας, νέα πυρκαγιά έπληξε το βράδυ της 14ης Ιουνίου 2020 την

Διαβάστε Περισσότερα


Κάηκε ολοσχερώς ο Ιερός Ναός της Ι.Μ. Βαρνάκοβας - Δηλώσεις Μητρ. Φωκίδος κ. Θεοκτίστου

Πηγή: www.nafpaktianews.gr

Πυρκαγιά ξεσπάσε στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας του νομού Φωκίδας, η οποία έγινε αιτία να καεί νέο Καθολικό της Μονής.

Στην μεγάλη επιχείρηση της κατάσβεσης πήραν μέρος 11 οχήματα της Π.Υ. από την Ναύπακτο,την Πάτρα,το Αίγιο,το Μεσολόγγι,την Άμφισσα,από την 6η ΕΜΑΚ υπό τον συντονισμό του διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Περιφέρειας Αρχιπύραρχου κ.Κυριακόπουλου.

Επίσης σύμφωνα με το Nafpaktianews τα νέα είναι πολύ άσχημα, διότι η εικόνα της Παναγίας

Διαβάστε Περισσότερα


Γιατί να έχουμε εικόνες; - Μαθαίνω την Ορθόδοξη Πίστη (Επεισόδιο 7)

Γιατί να έχουμε εικόνες; Ποια είναι η εικόνα; Ποια η διαφορά στη λέξη εικόνα, είδωλο και ομοίωμα; Μπορούμε ως ορθόδοξοι χριστιανοί να έχουμε εικόνες και να τις προσκυνάμε; Πολλοί αιρετικοί που δεν γνωρίζουν να ξεχωρίζουν τις έννοιες αυτές λένε ότι οι εικόνες είναι είδωλα και δεν πρέπει να υπάρχουν.

Η Ορθόδοξη εκκλησία μας όμως τι λέει για τις εικόνες; Υπάρχουν εδάφια τόσο στην Παλαιά Διαθήκη όσο και στην Καινή Διαθήκη που απαγορεύουν την κατασκευή και τη

Διαβάστε Περισσότερα


Μοναχικές κουρές στην Ι.Μ. Βαρνάκοβας από τον Σεβ. Μητρ. Φωκίδος

Στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνάκοβας βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Φωκίδος κ. Θεόκτιστος όπου τέλεσε δυο μοναχικές κουρές. Η μοναχή Σεβαστιανή χειροθετήθηκε σε ρασοφόρα μοναχή και η Αρσενία μοναχή χειροθετήθηκε σε μεγαλόσχημη μοναχή.

Διαβάστε Περισσότερα


Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Φωκίδος

Την Κυριακή της Πεντηκοστής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο ανδρώο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη καθώς και πατέρες της Ιεράς Μονής.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media