top line
logo

Η Θρονική εορτή στο Φανάρι (Ανακοίνωση)

Ἀνακοινοῦται, ὅτι ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Ἀποστόλου Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου, τῇ καί Θρονικῇ Ἑορτῇ τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας, τελεσθήσονται ἐν τῷ Π.  Πατριαρχικῷ Ναῷ, την μέν Κυριακήν, 29ην Νοεμβρίου, καί ὥραν 4:00 μ. μ., ὁ Μ. Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, την δέ Δευτέραν, 30ήν ἰδίου, ἡ καθιερωμένη Πατριαρχική καί Συνοδική Θεία

Διαβάστε Περισσότερα


Ειδήσεις απο το Φανάρι (20/22-11-2020)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Επικοινωνία του Οικ. Πατριάρχη µε τον Υφυπ. Εξωτερικών της Ελλάδος 
Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο επικοινώνησε τηλεφωνικώς, το Σάββατο, 21 Νοεµβρίου 2020, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Εξοχ. κ. Κωνσταντίνος Βλάσης.
Ακροάσεις (20-21 Νοεµβρίου 2020) 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουµενικός Πατριάρχης κ.κ

Διαβάστε Περισσότερα


Η Γεωργιανή Κοινότητα της Πόλης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σήμερα, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, μετά την επίσημη λειτουργία του Κυριακάτικου Σχολείου της Γεωργιανής Κοινότητος της Πόλης, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, Γεωργιανοί διπλωμάτες και εκπρόσωποι της Κοινότητος επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. 

Διαβάστε Περισσότερα


ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη), του "με συγχωρείτε", χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ. Ευαγγέλου. 

Διαβάστε Περισσότερα


ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, Κυριακή Θ' Λουκά, κατά την οποία εορτάζει ο νέος Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία, τελέστηκε στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. 

Διαβάστε Περισσότερα


Η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου (live)

Η Σερβία αποχαιρετά σήμερα τον Πατριάρχη της κυρό Ειρηναίο ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το πρωί στο Βελιγράδι. Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τελείται η Θεία Λειτουργία, (στις 10:00 ώρα Ελλάδος) όπου  προεξάρχει ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.

Ακολουθεί η Εξόδιος Ακολουθία την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας

Διαβάστε Περισσότερα


Η Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βελιγραδίου προ του σκηνώματος του Πατριάρχη Ειρηναίου

Παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, μπροστά από το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου τοποτηρητή του Πατριαρχείου Σερβίας μετά την κοίμηση του Πατριάρχου. Με τον Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας συλλειτουργούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νύσσης κ. Αρσένιος

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Πέραν

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στονπανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό της ΑγιωτάτηςΑρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στο Πέρα
 
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, αλλά και την συμπαράσταση, την αγάπη και τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τους ασθενούντες Μακ. Αρχιεπισκόπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και Αλβανίας κ.κ

Διαβάστε Περισσότερα


Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Σε ηλικία 90 ετών έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό την Παρασκευή ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου με κορωνοϊό.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε χοροστατήσει στις 8 Νοεμβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος είχε αποβιώσει συνέπεια επιπλοκών του κορωνοϊό.

Διαβάστε Περισσότερα


Κρίσιμες ώρες για τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο

Κρίσιμες φαίνεται είναι οι ώρες που διανύει ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.

Νωρίτερα εξάλλου, το Πατριαρχείο Σερβίας προχώρησε στη διάψευση των φημολογιών που έκαναν λόγο για “εκδημία” του Πατριάρχη Ειρηναίου.

«Με αφορμή τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την εικαζόμενη ανάπαυση της Αυτού Μακαριώτητος, του Σέρβου Πατριάρχη κ.κ Ειρηναίου, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών, που

Διαβάστε Περισσότερα


Θερμό μήνυμα συμπαραστάσεως και ευχών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 
 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε σήμερα το ακόλουθο μήνυμαπρος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του. 

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media