top line
logo

Ο Σεβ. Μητρ. Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος στην Παναγία την Ιμβριώτισσα Σαλαμίνος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος τέλεσε σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, την Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Ιμβριώτισσα Σαλαμίνος, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος και προσφώνησε καταλλήλως τον Μητροπολίτη Ίμβρου. 

Διαβάστε Περισσότερα


Ειδήσεις απο το Φανάρι (10/13-9-2020)

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της εκκλησιαστικής Επαρχίας του. 
- Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων, συνοδευόμενο από τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. κ. Κωνσταντίνο Τζανμπεζντή, Ιερατικώς Προϊσταμενεύοντα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Κοινότητας Τοπκαπί, υποβαλόντας την παράκληση προς τον Πατριάρχη να

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Υψώσεως του Σταυρού στο Φανάρι

Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Πατριαρχική και Συνοδική χοροστασία σήμερα (14-9-2020) στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. 

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τόπκαπι για την ακολουθία του Εσπερινού του Σταυρού

Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Πατριαρχική Χοροστασία κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Τόπκαπι (Περιφέρεια Υψωμαθείων). 

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριαρχικές Χοροστασίες 13ης & 14ης Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ 
Μετά πολλής χαράς ανακοινούται, ότι την Κυριακήν προ της Υψώσεως του Τιµίου Σταυρού, 13ην Σεπτεµβρίου, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουµενικός Πατριάρχης, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ηγαθύνθη όπως χοροστατήση εν τω καθ’ ημάς Ιερώ Ναώ, κατά την εν αυτώ τελεσθησοµένην Θείαν Λειτουργίαν, προσερχόµενος µεθ’ απάσης της ακολουθίας Αυτού, ίνα ευλογήση εκ του πλησίον την πανηγυρίσασαν ηµετέρα

Διαβάστε Περισσότερα


Τρισάγιο στους Προκατόχους του τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επί τη εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου αναπαύονται εν τη προσδοκία της κοινής αναστάσεως οι προκάτοχοί του Ιωακείμ ο Β’ (από Κυζίκου) και Ιωακείμ ο Γ’ (από Θεσσαλονίκης) και ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αυτών, δεηθείς και για την ανάπαυση της ψυχής του Ιωακείμ του Δ’ (από Δέρκων), του οποίου τον τάφο στην Καλλιμασιά της γενέτειράς του Χίου επισκέφθηκε δύο φορές κατά το

Διαβάστε Περισσότερα


Η Πανήγυρις της Παναγίας Πισιδιωτίσσης στην Αλάνυα της Αττάλειας

Ι. Μητρόπολις Πισιδίας
Εἰς τόν Ναόν ὅστις πρό 5ετίας ᾠκοδομήθη εἰς τήν Ἀλάνυαν τῆς Ἀτταλείας πρός τιμήν τῆς Θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Πισιδιωτίσσης πανηγύρισαν τήν 3ην Σεπτεμβρίου, οἱ πιστοί τῆς περιοχῆς. 

Διαβάστε Περισσότερα


Να τιμήσεις, και να βαδίσεις επί τα ίχνη του μεγάλου Ιεράρχου Μητρ. Νικοπόλεως κυρού Μελετίου

Στα τραγικά γεγονότα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου του ’55, στην πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε ισλαμικά τεμένη και στην κλειστή, από το 1971, Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αναφέρθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, 6η Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, με αφορμή τη χειροτονία του Ιερολ. Διακόνου κ. Μελετίου Στεφανάτου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ειδήσεις απο το Φανάρι (05/06-09-2019)

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Την Ελλογιμ. κ. Selen-Αγάπη Özcivanoğlu, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου. 
- Την Ελλογιμ. κ. Πηνελόπη Μπενλίσοϊ, Δικηγόρο, με τον σύζυγό της Γεώργιο, Γραμματέα των Πατριαρχείων, με την ευκαιρία της παρελθούσας εορτής της. 
- Για τον ίδιο σκοπό, τον Εντιμ. Αλέξανδρο Ευστρατιάδη, υπάλληλο των Πατριαρχείων. 
- Τον Εντιμ. κ

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριαρχική και Συνοδική χοροστασία για την εορτή της Ινδίκτου στο Φανάρι

φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Πατριαρχική και Συνοδική συγχοροστασία σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη εορτή της Ινδίκτου.

Διαβάστε Περισσότερα


Η νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Οικουμενικού Πατριαρχείου

Για το εξάμηνο 01.09.2020 – 28.02.2021, την Αγία και Ιερά σύνοδο υπό την προεδρία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη θα αποτελέσουν οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες:

Περγάμου κ. Ιωάννης

Μεξικού κ. Αθηναγόρας

Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος

Μιλήτου κ. Απόστολος

Ικονίου κ. Θεόληπτος

Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας

Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιος

Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media