top line
logo

Τα Θεοφάνεια με το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Τρίγλια προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο
 
Φωτογραφίες από την Θ. Λειτουργία των Αγίων Θεοφανείων, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, που τελέστηκε σήμερα, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στον παλαιό Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίγλιας, τον οποίο ανακαίνισε ο τοπικός Δήμος και τον χρησιμοποιεί σαν πολιτιστικό κέντρο.

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριαρχική Χοροστασία στο Φανάρι - Χειροθεσία Μ. Αρχιμανδρίτη Μ.τ Χ.Ε

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό  επί τη μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στο χιονισμένο Φανάρι, απένειμε το οφφίκιο του Μ. Αρχιμανδρίτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων Αγαθάγγελο Σίσκο, μέχρι σήμερα Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητος Νεοχωρίου. 

Στην

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε διαδικτυακή Σύναξη Νέων που διοργάνωσε η Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Χρυσοπηγής Χανίων

 
Φωτ.: Νικόλαος Μαγγίνας/Οικουμενικό Πατριαρχείο
 
Στις αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή όλων η πανδημία αναφέρθηκε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικτυακή Σύναξη Νέων που διοργάνωσε, το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, η δραστήρια Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Χρυσοπηγής Χανίων, επισημαίνοντας πως η παραγωγή των εμβολίων αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπέρβασή

Διαβάστε Περισσότερα


Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνλθεν, πό τήν προεδρίαν τς Α.Θ. Παναγιότητος το Πατριάρχου, ἡ γία καί ερά Σύνοδος κατά τό τριήμερον 12-14 ανουαρίου 2021, ν τῇ ερ Μον Ζωοδόχου Πηγς Βαλουκλπικυρώσασα τά Πρακτικά προγενομένων συνεδριν καί ξετάσασα παντα τά ν τῇ μερησί διατάξει ναγεγραμμένα θέματα.

Διαβάστε Περισσότερα


Νέος Μητροπολίτης Κολωνείας ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος

Νέο Μητροπολίτη Κολωνείας εξέλεξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα 14 Ιαν. 2021, τον Επίσκοπο Τροπαίου και βοηθό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Αθανάσιο. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΛΩΝΕΙΑΣ  κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Αθανάσιος Θεοχάρους γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο Κύπρου στις 20 Νοεμβρίου 1943. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 6 Αυγούστου 1969 και Πρεσβύτερος

Διαβάστε Περισσότερα


Νέος Μητροπολίτης Ισπανίας & Πορτογαλίας ο Αρχιμ. Βησσαρίων Κομζιάς

Νέο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας εξέλεξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα 14 Ιαν. 2021, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Βησσαρίων Κομζιά.

 


Νέος Μητροπολίτης Ιταλίας, ο Ισπανίας Πολύκαρπος

Νέο Μητροπολίτη Ιταλίας εξέλεξε σήμερα 14 Ιαν. 2021, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εως σήμερα Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ

κ.κ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στη Ναύπακτο στις 15 Οκτωβρίου 1963. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1986. Στις 13 Ιανουαρίου 1990 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1990 από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος

Διαβάστε Περισσότερα


Ειδήσεις απο το Φανάρι (13-01-2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Eνημερωτικό Δελτίο 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητος Νεοχωρίου Βοσπόρου, ο οποίος επέδωσε σε Αυτόν την εγκριθείσα παμψηφεί με "άριστα" Διδακτορική Διατριβή του, με θέμα: “Η θέση του Ιερού Αυγουστίνου στη θεολογία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά”. Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον ευπαίδευτο αυτό κληρικό του για την

Διαβάστε Περισσότερα


Ειδήσεις απο το Φανάρι (08/11-01-2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Εκκλησιαστικαί Ειδήσεις 
(Ακροάσεις 8 έως 11 Ιανουαρίου) 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Τον Αιδεσιµολ. Πρεσβύτερο κ. Αδαµάντιο Κοκκινάκη, Ιερατικώς Προϊστάµενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Θεραπείων της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων, µαζί µε την σύζυγό του Ευγεν. κ. Βασιλεία-Βεατρίκη και την νεογέννητη θυγατέρα τους, στην οποία ο Παναγιώτατος έδωσε την Πατριαρχική ευλογία και πατρική ευχή

Διαβάστε Περισσότερα


Συνεδριάζει αύριο 12/1/2021 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 θα συνεδριάσει στο Φανάρι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Η Σύνοδος πιθανόν προβεί και στην εκλογή νέου Μητροπολίτου Ιταλίας και για το εξάμηνο 01.09.2020 – 28.02.2021, αποτελούν οι Σεβ. Ιεράρχες:
 
Περγάμου κ. Ἰωάννης 
Μεξικοῦ κ

Διαβάστε Περισσότερα


Η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Μαρμαρά

Σε πανηγυρικό τόνο τελέσθηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στην Περιφέρεια Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου. 
 
Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου, Επόπτου της Περιφερείας.
Ανήμερα της εορτής, ο ως άνω Ιεράρχης ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό των Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας. Μετά την απόλυση

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media