top line
logo

Πατριαρχική Χοροστασία στον Άγιο Φωκά Μεσαχώρου

Σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Φωκά στο Μεσάχωρο (Ορτάκιοϊ), επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά, Επισκόπου Σινώπης του θαυματουργού.

Διαβάστε Περισσότερα


Συλλείτουργο Οικουμενικού Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Ομοσπονδίας των Ιεροψαλτών Ελλάδος σήμερα (21-9-2021) στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός πως “σύντομα θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στην αδελφική πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για να συλλειτουργήσουν την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, με

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεραψαλτών Ελλάδος Μουσικολ. κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας για την προαγωγή της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν τον ιεροψαλτικό χώρο. 

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ. Πολίτη και τους

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ σε Συνέδριο για την πανδημία στο ΑΠΘ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μίλησε χθες, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Εκκλησία και στις θρησκείες του κόσμου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα: ‘Πανδημία: Απειλή ή ευκαιρία», που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από 17 – 19 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις ΗΠΑ από 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἀνακοινωθέν

            Ἀνακοινοῦται ὅτι ἡ προγραμματισθεῖσα ἐπίσκεψις τῆς Α.Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εἰς Ἡνωμένας Πολιτείας τῆς Ἀμερικῆς θά πραγματοποιηθῇ ἀπό 23 Ὀκτωβρίου ἕως 3 Νοεμβρίου ἐ.ἔ., μέσα εἰς τό πλαίσιον τῶν περιοριστικῶν μέτρων λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Ευφημίας στον Πατριαρχικό Ναό

Επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας, της οποίας το λείψανο φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελείται πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Αγιασμός για την έναρξη των σχολείων στην Ίμβρο

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2021 στην Ίμβρο, τελέστηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, στον αυλόγυρο του Ι. Ναού των Αγριδίων, παρουσία του Έλληνα πρέσβη από την Άγκυρα, της Γενικής προξένου από την Κωνσταντινούπολη, των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Διαβάστε Περισσότερα


Νέος Προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία ο Πανοσ. Αρχιμ. Βησσαρίων Βακάρος

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στον λαμπρό ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία, την ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού τελέσθηκε σύμφωνα προς την τάξη του Οικουμενικού πατριαρχείου, Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Φανάρι (Βίντεο)

Σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, χοροστατεί, κατά την τάξιν και εν συγχοροστασία μετά Ιεραρχών του Θρόνου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού αποτελεί ορόσημο της εν Χριστώ πορείας μας

Αρχιεπισκοπική εγκύκλιο για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media