top line
logo

Κερκύρας κ. Νεκτάριος: "Χρειαζόμαστε βίωμα και όχι λόγια πλέον"

Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού τέλεσε την προηγιασμένη θεία λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος έκειρε μοναχή την αδελφή Σταυρονίκη, δόκιμη επί δύο και πλέον έτη στο μοναστήρι.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Κερκύρας: Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 122 Προς τον κλήρο και τον λαό της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας εξαιτίας της εμφάνισης του κορονοϊού και κατόπιν των αποφάσεων της Πολιτείας για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και την αναστολή ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς και την διατύπωση αυστηρών συστάσεων για την υγιεινή των ανθρώπων, αποφασίζει εντός των ορίων της τοπικής Εκκλησίας, την λήψη κάποιων μέτρων που θεωρούμε απολύτως απαραίτητα προκειμένου να

Διαβάστε Περισσότερα


Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας

Με την λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, της αυτοκράτειρας που αναστήλωσε τις ιερές εικόνες, εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020 στην Κέρκυρα η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Εσπερινός της συγγνώμης στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 1η Μαρτίου 2020 ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή της Τυρινής στην Ι.Μ. Κερκύρας

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της Περιβολιωτίσσης στην ορεινή ενορία του Σωκρακίου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 1η Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας , Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε προς τους πιστούς ότι η Κυριακή της Τυρινής είναι η υπόμνηση από την πλευρά της Εκκλησίας στους πιστούς ότι κληθήκαμε να ζούμε εν αγάπη, να κρατάμε την συμφωνία της σχέσης μας με τον  Θεό, να χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας για το αγαθό

Διαβάστε Περισσότερα


Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

Η πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο. Θέμα της ήταν «Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια» και ομιλητής ήταν ο  Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Διαβάστε Περισσότερα


«Προσεγγίζοντάς τους νέους μας στην οικογένεια, στην ενορία, στην εξομολόγηση».

Γενική Ιερατική Σύναξη έγινε το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Στην σύναξη κύριος εισηγητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Προσεγγίζοντάς τους νέους μας στην

Διαβάστε Περισσότερα


Κερκύρας κ. Νεκτάριος: Ο Χριστός εκπροσωπεί τον πτωχό, τον ξένο, τον άρρωστο

Στον Ιερό Ναό Οδηγητρίας Πεντατίου στην μέση Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Διαβάστε Περισσότερα


Επίτιμο Μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε ο Σεβ. Μητρ. Κερκύρας κ. Νεκτάριος

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο επισκέφθηκαν  το μεσημέρι της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρόεδρος Πρωτ. Γεώργιος Σελλής και ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος  Πρωτ. Γεώργιος Βαμβακίδης  και επέδωσαν εκ μέρους του ΙΣΚΕ πλακέτα και την απόφαση της ανακήρυξης του Μητροπολίτου Κερκύρας ως επίτιμου μέλους του ΙΣΚΕ.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Σεβ. Μητρ. Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην Ι.Μ. Ξενιάς

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς στο όρος Όρθρυς στον Αλμυρό Μαγνησίας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε από κοινού με τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο το τεσσακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ιεροδιακόνου και αδελφού της Ιεράς Μονής π. Τίτου Ξενιώτη.

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή του Ασώτου στην Ι.Μ. Κερκύρας

Στην ενορία Υπεραγίας Θεοτόκου Λαμποβιτίσσης στην Άφρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, του Ασώτου υιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media