top line
logo

Μητρ. Κερκύρας: «Δια των Θείων χαρισμάτων η αντίστασή μας»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα λειτούργησε σήμερα το πρωί, Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άγιοι είναι τα όργανα της χάριτος του Θεού. «Γι’ αυτό και θεραπεύθηκαν ως προς την πορεία της ύπαρξής τους προς την βασιλεία του Θεού, αλλά και θεράπευσαν τους ανθρώπους. Οι άγιοι είχαν την σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος και

Διαβάστε Περισσότερα


«Οι Απόστολοι, ακολουθώντας Τον, ήρθαν σε ρήξη με τον κόσμο»

Στους Παξούς μετέβη και λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της εορτής των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και του Αποστόλου Γαΐου, ο οποίος κήρυξε τον χριστιανισμό στους Παξούς. Ο Άγιος Γάιος ήταν μαθητής του αποστόλου Παύλου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, στον περίβολο του οποίου, κατά παράδοση, βρισκόταν ο τάφος του Αγίου Γαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Κυριακή Γ΄ Ματθαίου στην Ι.Μ. Κέρκυρα

Στους Αυλιώτες στην Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η πίστη στον Χριστό είναι μία, αλλά πολλοί οι δρόμοι που την βιώνουμε. Άλλοι χριστιανοί υπήρξαν μάρτυρες, άλλοι ομολογητές, άλλοι όσιοι και ασκητές. Η αγάπη των Αγίων προς τον Χριστό και τον συνάνθρωπο ήταν και είναι το σημείο φανέρωσης της πίστης στον κόσμο. Αυτή την αγάπη καλούμαστε

Διαβάστε Περισσότερα


Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ συγκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 η πρώτη μετά την καραντίνα γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Κατ’  αυτήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ενημέρωσε τους ιερείς για όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, για το θέμα της θείας κοινωνίας, αλλά και κατέθεσε προβληματισμούς για την διακονία των πατέρων στις

Διαβάστε Περισσότερα


Στον πανηγυρίζοντα Ι.N. Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου Μαντούκι της Κέρκυρας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην συνοικία Μαντούκι της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο ερχομός του Τιμίου Προδρόμου στον κόσμο ήρθε σε μία εποχής αναζήτησης της αλήθειας, αλλά και σκοταδιού εξαιτίας της αμαρτίας. Η γέννηση του Προδρόμου έδειξε ότι αυτό που για τους ανθρώπους είναι αδύνατο, είναι

Διαβάστε Περισσότερα


Κερκύρας Νεκτάριος: Χρειαζόμαστε έξοδο απο το πνευματικό σκοτάδι

Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στους Βουνιατάδες χοροστάτησε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Κερκύρας: Δεν θα λειτουργήσουν οι Κατασκηνώσεις στην Κασσιώπη

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνει ότι φέτος δεν θα λειτουργήσουν οι θερινές κατασκηνώσεις στην Κασσιώπη. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας .

Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος αποφάσισε να αξιοποιηθεί ο χρόνος του θέρους και να εντατικοποιηθούν οι εργασίες βελτίωσης των χώρων, με ανάπλαση των γηπέδων και άλλα έργα, ώστε την επόμενη χρονιά να είναι οι εγκαταστάσεις ακόμη καλύτερες.


Κερκύρας Νεκτάριος: Να μιμηθούμε τους Αγίους μας ομολογώντας Χριστό

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως Κερκύρας, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άγιοι είναι εκζητητές του ελέους του Θεού, τα λόγια και τα έργα τους αποπνέουν την οδό του Θεού. Η Εκκλησία, εορτάζοντας πάντας τους Αγίους ζητά από όλους μας να τους μιμηθούμε. Ομολογία σημαίνει θυσία και αυταπάρνηση, σημαίνει άρση του σταυρού, σημαίνει

Διαβάστε Περισσότερα


Κερκύρας Νεκτάριος: Η Εκκλησία είναι εργαστήριο Αγιότητας!

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Νησακίου, στην Βόρεια Κέρκυρα, χοροστάτησε στον Εσπερινό το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος. Και άγιοι είναι όλοι όσοι υπερμάχησαν για την πίστη. Οι άγιοι υπερασπίστηκαν την ακρίβεια της πίστεως. Και γι’ αυτό έζησαν το μαρτύριο άλλοι του αίματος και άλλοι της

Διαβάστε Περισσότερα


Κερκύρας κ. Νεκτάριος: "Η Εκκλησία κλυδωνίζεται στους ανέμους των καιρών, αλλά δεν καταποντίζεται"

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γαρίτσας λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2020, του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος συνδέει δύο εποχές. Είναι αυτή της Παλαιάς Διαθήκης, στην οποία ο άνθρωπος που κατέστησε τον εαυτό του θεό προσπάθησε να χτίσει με την βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης έναν πύργο, αυτόν της Βαβέλ, για να

Διαβάστε Περισσότερα


Κερκύρας Νεκτάριος: «Ο Χριστός αποκαλύπτει την απιστία της ελίτ»

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας λειτούργησε και τέλεσε τον εσπερινό της Γονυκλισίας σήμερα το πρωί (Κυριακή της Πεντηκοστής, 7 Ιουνίου 2020) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από τον λόγο του Χριστού ότι όποιος πιστέψει σ’ Αυτόν θα λάβει την χάρη των ποταμών του Αγίου Πνεύματος ως ύδωρ ζων.

«Ο

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media