top line
logo

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος: Η ηλεκτρονική προπαγάνδα στοχεύει στη διάλυση της ενότητας της Εκκλησίας

Στο Παρίσι λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ξενιτέλη και τον Διάκονο π. Anton Gelyasov.

Διαβάστε Περισσότερα


Λαμπρά εγκαίνια του Καθολικού της Ι. Μονής Αγίας Σκέπης Σολάν

Με κατάνυξη και σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό ετελέσθησαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης Σολάν στη Νότια Γαλλία (Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους).

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ο οποίος συλλειτούργησε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, τον Θεοφ. Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο και τον Θεοφ

Διαβάστε Περισσότερα


Ανακοινωθέν της πρώην Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως

Συνήλθαν σε Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, το Διοικητικό  Συμβούλιο της πρώην Εξαρχίας υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Τοποτηρητού διορισθέντος υπό της  Αγίας και Ιερά Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν αιτήματος της πλειοψηφίας των εκλεγμένων μελών του Συμβουλίου της πρώην Εξαρχίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Μνημόσυνο για τη δολοφονία του Βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας στη Μασσαλία

Ημέρα μνήμης στον ιστορικό Ελληνικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας, για τα 85 χρόνια από τη δολοφονία του βασιλιά Αλέξανδρου του 1ου της Γιουγκοσλαβίας.

Χθες το πρωί ετελέσθη ιερό μνημόσυνο, παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους Αλεξάνδρου του 3ου και Αικατερίνης της Σερβίας. Η επιλογή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν επιθυμία της βασιλικής οικογένειας λόγω της ελληνικής καταγωγής του πριγκιπικού ζεύγους.

Διαβάστε Περισσότερα


Παρίσι: Ορθόδοξος Εσπερινός στον Άγιο Γερμανό Λούβρου

Με κατάνυξη και συμμετοχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών πιστών ετελέσθη σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι ο Εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην ενορία του Αγίου Γερμανού πλησίον του Λούβρου (Saint-Germain l’Auxerrois).

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο ο Μητροπολίτης Γαλλίας τελεί Ορθόδοξο Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου. Δυστυχώς, μετά την καταστροφή του Καθεδρικού από πυρκαγιά, ο Εσπερινός φέτος ετελέσθη στον εν

Διαβάστε Περισσότερα


Συνεδρίαση κληρικών και λαϊκών στελεχών της πρώην Εξαρχίας στο Παρίσι

Συνήλθαν σε πρώτη συνεδρίαση υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, κληρικοί και λαϊκά στελέχη εκ της πρώην Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών  Ρωσικής Παραδόσεως, υπηρετούντες στη Γαλλία, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Συλλείτουργο στο Κίεβο για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Με λαμπρότητα ετελέσθησαν στο Κίεβο οι ιερές ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία μετά της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Χθες το βράδυ ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά του Όρθρου και σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία μετά Χειροτονίας Διακόνου, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος βρίσκετε στο Κίεβο αυτές τις

Διαβάστε Περισσότερα


Συνάντηση του Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας έγινε δεκτός εγκαρδίως από τον Μακαριώτατο σήμερα το πρωί, παρουσία του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστρατίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Γαλλίας Εμμανουήλ: Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη

Συνήλθε σήμερα το πρωί στην τακτική συνεδρία του το Διοικητικό Σώμα του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας, Προεδρεύων του οποίου είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Η συνάντηση έγινε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και συζητήθηκαν πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, η κοινή τοποθέτηση σε θέματα βιοηθικής. Συζήτησαν κοινές δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης την οργάνωση της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών που

Διαβάστε Περισσότερα


Η Ορθοδοξία στη Γαλλία μέσα από τα ιστορικά της μνημεία

Στα πλαίσια των Ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έναν θεσμό που ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1984 και πλέον έχει υιοθετηθεί από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων, για πρώτη φορά, ξενάγηση στους χώρους του Ναού και την ιστορία του, από τον διακεκριμένο βυζαντινολόγο κ. Αλέξη Χρυσοστάλη.

Διαβάστε Περισσότερα


Μελιτηνής Μάξιμος: "Το διαβατήριό μας δεν πρόκειται να μας σώσει την φοβερά ώρα της κρίσεως"

Πανηγυρικά ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ελληνική Παροικία του Pont-de-Chéruy, η οποία πέρυσι εόρτασε τα 100 έτη από της ιδρύσεώς της και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Λυών.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Αλεξάνδρου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Βασιλάκη, καθώς και όμορων ιερέων.

Διαβάστε Περισσότερα


banner


| |

Ακολουθήστε μας στα social media