top line
logo

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης για την τέλεση των Κατανυκτικών Εσπερινών

Φέρεται εις γνώση του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου ότι ο Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος κατά παράδοση τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελεσθεί λιτά τις επόμενες τρείς Κυριακές (μέχρι και 29 Μαρτίου 2020), δηλαδή μέ συντομία και χωρίς τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Επειδή είθισται κατά τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς να πραγματοποιείται εκτενής

Διαβάστε Περισσότερα


Οι Β΄ Χαιρετισμοί στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος στην Λάρισα

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία λαού της πόλεως μας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης ανέλυσε το: «Χαίρε, η της βαρβάρου λυτρουμένη θρησκείας, χαίρε η του βορβόρου ρυομένη των έργων…», τονίζοντας ότι όπως τότε η ανθρωπότητα χρειάστηκε την Υπεραγία Θεοτόκο για να μας λυτρώσει από την βάρβαρη θρησκεία της πολυθεΐας, έτσι και σήμερα χρειαζόμασθε και πάλι την Υπεραγία Θεοτόκο

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Λαρίσης: Ευχέλαιο στο Νέο Περιβόλι

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Περιβόλι.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε την αξία του Μυστηρίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην Παραβολή της Χαναναίας, λέγοντας ότι οφείλουμε να πλησιάζουμε τον Θεό με εμπιστοσύνη στο θέλημα Του. Μόνο τότε θα εισακουστούν οι προσευχές μας, έχοντας ακράδαντη πίστη στον Κύριο μας. Μία πίστη ακλόνητη στον Κύριο των Δυνάμεων. Μία

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Λαρίσης: Δελτίο Τύπου

Εὐρεία σύσκεψη παραγματοποιήθηκε σήμερα στήν Ἱερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου, προκειμένου νά ἐξεταστοῦν σέ τοπικό ἐπίπεδο ζη­τήματα πού σχετίζονται μέ τήν ἐξέλιξη τῆς ἐξάπλωσης τοῦ κοροναϊοῦ (Covid-19) καί τίς προγραμματισμένες δραστηριότητες στά πλαίσια τῆς Ἁ­γίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς. Στή σύσκεψη προσκλήθηκαν ὅλοι οἱ Ἀρχιερατικοί Ἐπίτροποι ἀπό τίς κατά τόπους Ἀρχιερατικές Περιφέρειες τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, ἔμπειροι Πνευματικοί καί οἱ Ἡγούμενοι τῶν Ἱε­ρῶν

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην Λάρισα

Στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη ζωή των τιμωμένων Αγίων Μαρτύρων, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι οι Τεσσαράκοντα άνδρες, που σαν να είχαν μια ψυχή σε ξεχωριστά σώματα, με μια σύμπνοια κι ομόνοια πίστης, εμφάνισαν και την καρτερία στα δεινά και την αντίσταση χάρη της αλήθειας. Γι’ αυτό και καταξιώθηκαν ισότιμα τα στεφάνια

Διαβάστε Περισσότερα


Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Στομίου Λάρισας

Στην Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και λειτούργησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Πολύκαρπος και η αδελφότητα του υποδέχθηκαν τον σεπτό μας Ποιμενάρχη, ο οποίος στο κήρυγμα του, λαμβάνοντας αφορμή από τη μεγάλη σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας, τόνισε ότι η Εκκλησία μας εορτάζει τη νίκη και το θρίαμβο επί των αιρετικών δοξασιών διαχρονικά, αλλά δεν

Διαβάστε Περισσότερα


«Μεγάλα τα της πίστεως κατορθώματα»

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής της αναμνήσεως του δια των κολλύβων θαύματος του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος.

Διαβάστε Περισσότερα


Οι Α΄ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Διαβάστε Περισσότερα


Πανήγυρις Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Λάρισα

Τη Δευτέρα 9 Μαρτιου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της πόλεως μας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.
  • Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 7:00 π.μ.: Ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Λαρίσης: Επίσκεψη νέου Διοικητού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά ο νέος Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος κ. Γεώργιος Σηφάκης και ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Μάριος Αποστολίδης.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media