top line
logo

Μνημόσυνο για τους ευεργέτες της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της Φιλοπτώχου

Ελληνική Κοινότητα Καΐρου – Μνημόσυνο Ευεργετών

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 (Β’ Κυριακή των Νηστειών), στον Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Μεγάλων Δωρητών, Δωρητών, Συνδρομητών καθώς και Κοινοτικών Επιτρόπων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των συγχωνευθεισών Κοινοτήτων, όπως ορίζει το καταστατικό της. 

 Εκ της Δ.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα


Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου με τον Υφ. Εξωτερικών Κων/νο Βλάση στο Κάιρο

Συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και Εκκλησιαστικών Θεμάτων επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην έδρα της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καϊρου.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος υποδεχόμενος τον υφυπουργό του έδωσε την ευλογία του για το έργο του. Αναφέρθηκε δε στην πολυήμερη αποστολή που ξεκινά από τα

Διαβάστε Περισσότερα


Tάντα: H ιστορική πρώτη Θεία Λειτουργία στην Υπαπαντή από τον Πατριάρχη Θεόδωρο (Videos /Photos)

Πηγή: https://ekkairo.org/

Ανάμεσα στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, βρίσκεται η πόλη της Τάντα, η πέμπτη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αιγύπτου.

Φημισμένη για τα εκκοκκιστήρια της και τα εργαστήρια με τα παραδοσιακά ανατολίτικα γλυκά, προσέλκυε τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα χιλιάδες εργατών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και Έλληνες που αναζητούσαν να βρουν ένα τόπο φιλόξενο για να χτίσουν το καινούργιο τους σπιτικό.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ευλογεί τους μαθητές του Καΐρου

Με την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρου μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ελληνικών σχολείων του Καΐρου, τίμησαν την εορτή των Τριών Ιεραρχών. O Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως, για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα τελέσει Θεία Λειτουργία για τους Τρεις Ιεράρχες στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως

Θεία Λειτουργία για τους Τρεις Ιεράρχες θα τελέσει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στις 11.00 το πρωί, στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’.

Τη Θεία Λειτουργία αναμένεται να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

Αμέσως μετά η Αμπέτειος θα τελέσει το μνημόσυνο των ιδρυτών της, των αδελφών Άμπετ.


Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Θεόδωρο από τον Κόπτη Πατριάρχη – Mήνυμα για την ειρήνευση στη Λιβύη

Πηγή: https://ekkairo.org

Ανήμερα των Θεοφανείων της Κοπτικής Εκκλησίας (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο), στις 20 Ιανουαρίου 2020 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέπτηκε τον Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Tawadros II, προκειμένου να ευχηθεί.

Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού

Διαβάστε Περισσότερα


O Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας – Ξεναγήθηκε στο κελλί του Αγ. Νεκταρίου

Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικης κ.κ. Θεόδωρο τον Β! επισκεύθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού ΝαυτικούΝικόλαος Τσούνης στην Πατριαρχική Επιτροπεία του Καΐρου. Ο Αρχηγός ήλθε στην Αίγυπτο στα πλαίσια της καλής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδος και Αιγύπτου.

Διαβάστε Περισσότερα


Μήνυμα ειρήνευσης στη Λιβύη και στη Β. Αφρική έστειλε ο Πατριάρχης Θεόδωρος (Video)

Μήνυμα ειρήνευσης και συμφιλίωσης στη Λιβύη, έστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ από την Πατριαρχική Επιτροπεία στο Κάιρο και ευχήθηκε να ανοίξουν εκ νέου οι Oρθόδοξες εκκλησίες στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη.

Διαβάστε Περισσότερα


Μήνυμα Χριστουγέννων 2019 Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄

Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β΄

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

«Η ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού δεν είναι απλά και μόνο ένα γεγονός ιστορικό, αλλά μια διαρκής κλήση αποδοχής της αγάπης του Ιησού Χριστού. Και η εορτή των Χριστουγέννων δεν είναι παρά η κατ’ εξοχήν εορτή της αποκρίσεως μας στην αγάπη του Θεού, ο Οποίος από αγάπη για εμάς γίνεται άνθρωπος και με αγάπη μας ρωτά:

Θέλουμε άραγε να ανοίξουμε τη θύρα της καρδιάς μας και να Του προσφέρουμε τη θαλπωρή της δικής

Διαβάστε Περισσότερα


Mε τον νέο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάση συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Βλάσης, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε το ιεραποστολικό έργο και την ανθρωπιστική δράση του Μακαριωτάτου στην αφρικανική ήπειρο και εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση του έργου του.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Υφυπουργό καλή

Διαβάστε Περισσότερα


Στο Κάιρο ο Πατριάρχης Θεόδωρος για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα στο Κάιρο θα βρεθεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος για να εορτάσει με τον Ελληνισμό τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και να στείλει μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου ο Πατριάρχης θα προαστεί της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι από τις .8.30 έως τις

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media