top line
logo

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Η Κύπρος είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου

Η Κύπρος είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου, λέει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το μήνυμα ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουνε τη λύση τους, «απλώς να τα δούμε με κουράγιο, αγάπη και να μάθουμε να απλώνει το χέρι του ο ένας στον άλλο», στέλνει από την Κύπρο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος επισκέπτεται το νησί από 11 -18 Σεπτεμβρίου.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο προκαθήμενος του αλεξανδρινού θρόνου, ο οποίος έχει μια

Διαβάστε Περισσότερα


Ο νέος Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Την 3η Σεπτεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον νέο ΑΚΑΜ του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κύπρου στο Κάιρο, κ. Γεώργιο Χατζή, συνοδευόμενος απο τον Ακόλουθο Άμυνας της Κύπρου, Αντισυνταγματάρχη κ. Κώστα Φωτίου, την ισπανίδα ευρωβουλευτή, κα. Joanne Mera και την Πρόεδρο της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, κα. Μαρία Φορμόζη.

Διαβάστε Περισσότερα


Πρόγραμμα Ιερών Ακολυθιών Ι.Ν. Αγίου Κων/νου & Ελένης Καϊρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Αυγούστου 2020
8:30 πμ. Όρθρος Θεία Λειτουργία και Αγιασμός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Αυγούστου 2020
10:30 πμ. Η Παράκληση της Παναγίας μας.

ΠΕΜΠΤΗ 6 Αυγούστου 2020
Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
9.00 πμ. Όρθρος , Θεία Λειτουργία και Ευλόγηση σταφυλιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Αυγούστου 2020
10:30 πμ. Η Παράκληση της Παναγίας μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Αυγούστου 2020
10:30 πμ. Η Παράκληση της Παναγίας μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12

Διαβάστε Περισσότερα


Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’ κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και για μεγάλα σύγχρονα ζητήματα, όπως η εξέλιξη της πανδημίας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και στη μετατροπή

Διαβάστε Περισσότερα


Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.

Η κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε τον Πατριάρχη στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η κατάσταση στην Αφρική, αλλά και οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στη Λιβύη.


Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημου

Τα ονομαστήριά του γιόρτασε σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου στην έδρα του, την Παναγία Ηλιουπόλεως.

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριάρχης Θεόδωρος για Αγιά Σοφιά: «Πρόκληση η μετατροπή του πιο ιστορικού χριστιανικού μνημείου της Ανατολής σε τζαμί»

Με μεγάλη θλίψη και προβληματισμό πληροφορήθηκα την μετατροπή του πιο ιστορικού χριστιανικού μνημείου της Ανατολής, της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η πρόκληση αυτή έρχεται να ταράξει και να θολώσει ακόμα περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά από την πανδημία του κορονοϊού. Ενώ την περίοδο αυτή πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να αγωνιστούμε για να παλέψουμε ενάντια στον αόρατο εχθρό της πανδημίας, η Τουρκία έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο αγκάθι στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των

Διαβάστε Περισσότερα


Πρόοδος των εργασιών Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Κανάγκα

Πρόοδος των εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού Οσίου Παϊσίου του Αγιορειτου στην Κανάγκα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και το μεγάλο κόστος των υλικών και εργασιών.
Καθημερινά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καναγκας κ. Θεοδόσιος επισκέπτεται και επιβλέπει την ανοικοδόμηση του ναού: "Ευχηθειτε να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του ναού με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Οσίου Παϊσίου", τονίζει ο Σεβ. Μητρ. κ. Θεοδόσιος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αποχαιρέτισε και τίμησε τον Γενικό Πρόξενο, την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας και τον Ακόλουθο Άμυνας (Video / Photos)

Ημέρα αποχαιρετισμού ήταν η Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 καθώς ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘεόδωροςΒ’ παρασημοφόρησε τον Γενικό Πρόξενο Καΐρου κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο, την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ελίνα Κυριακοπούλου και τον Ακόλουθο Άμυνας κ. Πάρη Κανούτο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη θητεία τους στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα και αναχωρούν για να αναλάβουν τα καινούργια καθήκοντά τους υπηρετώντας την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα


Σούμπρα: Για το μεγαλείο των θαυμάτων μίλησε από τους Αγ. Αναργύρους ο Μητροπολίτης Μέμφιδος

Για τη σημασία της πίστης μίλησε στο κήρυγμά του, ανήμερα των Αγ. Αναργύρων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Από τη θεία λειτουργία που χοροστάτησε στο ναό των Αγ. Αναργύρων στη Σούμπρα, την ιστορική εκκλησία που αποτελούσε την κοιτίδα του ελληνισμού στην γειτονιά του Καΐρου που άλλοτε έσφυζε από Ελληνισμό, μίλησε για το μεγαλείο των θαυμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα


Νέος Ηγούμενος της Ι.Μ Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Αλαζράϊ

Στις 18 Ιουνίου 2020 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ εχοροστάτησε κατά τόν Όρθρο και την Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Ιωσήφ του μνήστορος, ευρισκομένου εις τας κατακόμβας της Ιερας Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου, παρόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καϊρου, Πηλουσίου κ. Νήφωνος και

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media


Copyright © 2020
Δεσποτάτο - Εκκλησιαστική Ενημέρωση
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο.
Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο despotatonea@gmail.com