top line
logo

Τελετή αποφοίτησης στην Πατριαρχική Σχολή “Αθανάσιος ο Μέγας” του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε την Κυριακή του Τυφλού, 6 Ιουνίου 2021, στην Πατριαρχική Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε χαρμόσυνο, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η λαμπρή τελετή αποφοίτησης στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μονής.

Διαβάστε Περισσότερα


Το Χρυσό Κλειδί της πόλης απένειμε στον Πατριάρχη Θεόδωρο ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας

Με ιδιαίτερη τιμή έγινε δεκτός στο Κυβερνείο της Μεγάλης Πόλεως της Αλεξάνδρειας, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, σήμερα Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, κ. Μοχάμεντ Αλ Σερίφ.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στον πανηγυρίζοντα Κοινοτικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Κάιρο (video /photos)

Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης γιόρτασαν οι Ορθόδοξοι του Καΐρου. Στον κοινοτικό ναό που φέρει το όνομα των ισαποστόλων, κτήτορας του οποίου είναι ο Νέστορας Τσανακλής, ο δεύτερος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα


Συνάντηση Πατριάρχη Θεόδωρου – Νίκου Δένδια στον Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια είχε την Πέμπτη 20 Μαϊου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Καΐρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας επισκέφθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο

Την Έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε σήμερα, 17 Μαίου 2021, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο Εξοχ. κ. Jonathan Cohen.

Ο Πρέσβης κ. Cohen έγινε δεκτός από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συζήτηση μεταξύ άλλων και για τον ρόλο και το έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρο.

Διαβάστε Περισσότερα


«Ελληνική Επανάσταση 1821: όψεις και απόψεις» – Υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας διεθνής επιστημονική ημερίδα

Διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ελληνική Επανάσταση 1821: όψεις και απόψεις», πραγματοποιείται στις 17 Μαΐου 2021 από τις 18.00 έως τις 22.00 από το Ίδρυμα Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών και τελεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Την ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά:

Στοιχεία σύνδεσης ΖΟΟΜ:

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριάρχης Θεόδωρος: «Βλέπουμε στον ουρανό Φως από την πανδημία του κορονοϊού» (video /photos)

Video-Φωτογραφίες: Γιάννης Φουρτούνας -  https://ekkairo.org

Η ροτόντα της Ανατολής, το παλαίφατο μοναστήρι τόπος μαρτυρίου του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην καρδιά του παλαιού Καΐρου, γιορτάζει και μαζί του οι Ελληνόφωνοι και οι Αραβόφωνοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αιγύπτου.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ τέλεσε στις 6 Μάϊου 2021 τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην ιστορική Ιερά Μονή και ανήμερα της εορτής του Αγίου τη Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα


Εκοιμήθη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)

Εκοιμήθη σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 1 Μαϊου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου κυρού Χρυσοστόμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ

Διαβάστε Περισσότερα


Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 30 Απριλίου 2021, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος της Α. Θ. Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και συγχοροστατούντων των Αρχιερέων του Αλεξανδρινού Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Πασχάλιο Μήνυμα 2021 Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β’

ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ

ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ

ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν λαοί»

Άγιοι αδελφοί Αρχιερείς,

Τέκνα αναστάσιμα και ηγαπημένα εν Κυρίῳ,

Το Πάσχα των

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media