top line
logo

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Eβδομάδας και του Πάσχα στην I.M Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου

Το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Eβδομάδας και του Πάσχα εξέδωσε η I.M Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου και έχει ως εξής: 

Σάββατο του Λαζάρου

24 Απριλίου 2021

Θεία Λειτουργία (9:00 π.μ.)

(Παρεκκλήσιο Αγ. Αικατερίνης  – εντός του κοιμητηρίου).

Κυριακή των Βαΐων

25 Απριλίου 2021

• Θεία Λειτουργία (9:00 π.μ.)

• Ακολουθία του Νυμφίου (6:00 μ.μ.)

Μεγάλη Δευτέρα

26 Απριλίου 2021

Διαβάστε Περισσότερα


H Aκολουθία του Μεγάλου Κανόνος και μοναχική κουρά από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο

Το εσπέρας της Τετάρτης, 14ης Απριλίου 2021, Ε’ εβδομάδος των Νηστειών, κατά την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου εψάλη ο Μέγας Κανών, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προεξάρχοντος της Α. Θειοτάτης Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, συμπροσευχομένων των Αλεξανδρινών Αρχιερέων, Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και του Θεοφιλ. Επισκόπου

Διαβάστε Περισσότερα


Ευχές του Πατριάρχη Θεόδωρου προς τον Αλ Σίσι για την έναρξη του Ραμαζανιού

Μήνυμα για την έναρξη του Ιερού Μήνα του Ραμαζανιού έστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδωρος Β’. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αναφερεται στην πανδημία του κορονοϊού και συγχαίρει τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τις αρχές που διαφυλάτουν την υγεία των συμπολιτών και εξασφαλίζουν την ειρήνη στη Νειλοχώρα.

Διαβάστε Περισσότερα


Οι Γ΄ Χαιρετισμοί απο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Τους Γ’ Χαιρετισμούς έψαλλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως, την έδρα του Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικόδημου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως για τους Γ’ Χαιρετισμούς και στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι για της Σταυροπροσκυνήσεως

Στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως θα βρίσκεται την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ ο οποίος θα προεστεί της Ακολουθίας των Γ’ Χαιρετισμών από τις 18.30 έως τις 20.00.

Την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 κατά την μεγάλη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ’ Νηστείων) θα προεστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι από τις 8.30πμ έως τις 11.00 π.μ.


Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ : "...ο πόθος και η αγάπη για τα πονεμένα χώματά μας ήταν, είναι και θα είναι ο κρίκος που πάντοτε θα ενώνει τους Έλληνες μπροστά στην κάθε απειλή"

Tο Πατριαρχικό Μήνυμα της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’,

για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Tέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την ελληνική παλιγγενεσία, διακόσια χρόνια από την ηρωική απόφαση μια χούφτας Ελλήνων, να αποτινάξουν τον βαρύ ζυγό της σκλαβιάς, να θυσιάσουν και να θυσιαστούν οι ίδιοι για του Χριστού την πίστη την αγία και

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Μητρ. Μέμφιδος τέλεσε τους Α’ Χαιρετισμούς προς τιμήν των εκπαιδευτικών

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τίμησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, τελώντας την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια.

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ο Χριστός είναι ο Θεός της αγάπης, σήμερα κάτω από τη σκέπη Του είναι όλες οι ψυχές

Τους κεκοιμημένους μνημόνευσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ κατά το Α’ Ψυχοσάββατο στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Το κλίμα συγκινητικό ενώ δεκάδες πιστοί είχαν φέρει δίσκους με σιτάρι για την μνημόνευση των αγαπημένων τους ανθρώπων που δεν είναι πλέον στη ζωή. Toν Πατριάρχη Θεόδωρο πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι οπως αναφέρει το ekkairo.org.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Ελληνισμός του Καΐρου τίμησε τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Ελληνική Παροικία στο Κάιρο τα ονομαστήρια του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρου Β’.

Το πρωί τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο, τη Ροτόντα της Ανατολής, την οποία παρακολούθησε σύσσωμη η παροικία του Καΐρου, για να δώσει τις ευχές της στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριαρχικός Εσπερινός στον Αγ. Δημήτριο Ζεϊτούν για τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄

Πατριαρχικός Εσπερινός τελέσθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 στον Άγιο Δημήτριο στο Ζεϊτούν. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ  Θεοδωρος Β’ πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καϊρου κ. Νικόδημο, τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας κ. Νάρκισσο, τον Επίσκοπο Ταμιάθεως κ.Γερμανό.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media