top line
logo

Ημέρα χαράς με τα μικρά παιδιά στο Dolisie

Το πρωί της 24ης Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie προκειμένου να επισκεφθή το πρότυπο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και τα εκπαιδευτήρια (Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο) «Φως Εθνών» της Ι.Μ.Μπραζαβίλ.

Διαβάστε Περισσότερα


Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γέρων Καισαρείας Πέτρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την 

προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας (πρώην Αξώμης) κυρού Πέτρου 

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στην Αθήνα.

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ευρισκόμενος σε ποιμαντική επίσκεψη στο Κισούμου της Κένυας, ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού

Διαβάστε Περισσότερα


Στην Κένυα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Η Α.Θειοτάτη Μακαριότης,ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ε.ε., προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στην περιοχή Καγκίρα, της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπι. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παύλου είναι ο πρώτος ναός που έκτισε στην Κένυα ο πρωτοπόρος Ιεραπόστολος π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος με χρήματα που προσέφερε ο τότε Βασιλέας των Ελλήνων Παύλος. Εκεί ξεκίνησε να

Διαβάστε Περισσότερα


Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι των Ελληνικών Σχολείων του Καΐρου

Με κατάνυξη γιορτάζει ο Ελληνισμός του Καΐρου τα Εισόδια της Θεοτόκου, στο φερώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο Σπετσεροπούλειο εκεί όπου Στεγάζονται τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου

Τα θερμά συλλυπητήρια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, εκφράζει με επιστολή Του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. 

«Σεβασμιώτατον
Μητροπολίτην Δαμπροβοσνίας
κύριον Χρυσόστομον
Τοποτηρητήν τοῦ Πατριαρχείου Σερβίας
Εἰς Βελιγράδιον

Βαθύτατα συγκεκινημένοι και

Διαβάστε Περισσότερα


Ευχές για ταχεία ανάρρωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας καί Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, απέστειλε σήμερα, 19η Νοεμβρίου, Επιστολή συμπαθείας πρός τόν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με την οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση καί επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά Του καθήκοντα.

«Μακαριώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν

Διαβάστε Περισσότερα


Ευχές Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο

Η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας καί Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, απέστειλε Επιστολή συμπαθείας πρός τόν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, με την οποία του ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση καί επιστροφή στα υψηλά καί πολυεύθυνα καθήκοντά Του.

«ΜακαριώτατονἈρχιεπίσκοπον

Τιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Ἀλβανίας

κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΝ

εἰς Τίρανα

Διαβάστε Περισσότερα


100 χρόνια από την κοίμηση του Αγ. Νεκταρίου: Πανηγυρικός Εσπερινός στον τόπο που ιερούργησε (Video /photos)

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται το 2020 από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου. Εκατό χρόνια και το έργο του, τα θαύματά του, αλλά και ο βίος του που υπέμεινε πολλά δεινά μέχρι να δικαιωθεί παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, στο Χαμζάουι, εκεί όπου βρίσκεται το κελί και το παρεκκλήσι που τιμάται στο όνομά του, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου.

Διαβάστε Περισσότερα


«Παιδάκι υπέγραφα τα κηρύγματά μου ως ο μικρός ιεροκήρυκας Νεκτάριος»: O Πατριάρχης Θεόδωρος μιλά για την επιρροή που είχε σε αυτόν ο Άγ. Νεκτάριος (Video)

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β‘ παραχώρησε συνέντευξη στην Κάτια Τσιμπλάκη, τον Νοέμβριο του 2018, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Αγιο Νεκτάριο.

Ολόκληρο το αφιέρωμα για το κελί του Αγίου Νεκταρίου και την ξενάγηση απο τον Πατριάρχη Θεόδωρο στο κελί του μπορείτε να την διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Διαβάστε Περισσότερα


Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας)

Στο νοσοκομείο εισήχθη  σήμερα ο μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος καθώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Καθεδρικού Ναού Αναστάσεως Χριστού στο Λάγκος, ο μητροπολίτης είναι σε καλή κατάσταση και σε διάυγεια.

“Αγαπητοί αδελφοί, να θυμάστε στις προσευχές σας τον Αρχιεπίσκοπο και πατέρα μητροπολίτη Αλέξανδρο που ήταν στην εντατική ως αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής.(…) Είθε ο Θεός μέσω των πρεσβειών των Αναργύρων θεραπευτών Κοσμά και Δαμιανού και μέσω των προσευχών της

Διαβάστε Περισσότερα


Νικόλας Πολίτης: Ύστατο χαίρε στον σπουδαίο Αιγυπτιώτη

Το τελευταίο αντίο, στον οξυδερκή, κοσμοπολίτη στον γνήσιο gentleman του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, τον Νικόλα Πολίτη, είπαν σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 οι συγγενείς του στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στην Αθήνα,  Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο οποίος μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένεια.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media