top line
logo

Σούμπρα: Για το μεγαλείο των θαυμάτων μίλησε από τους Αγ. Αναργύρους ο Μητροπολίτης Μέμφιδος

Για τη σημασία της πίστης μίλησε στο κήρυγμά του, ανήμερα των Αγ. Αναργύρων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Από τη θεία λειτουργία που χοροστάτησε στο ναό των Αγ. Αναργύρων στη Σούμπρα, την ιστορική εκκλησία που αποτελούσε την κοιτίδα του ελληνισμού στην γειτονιά του Καΐρου που άλλοτε έσφυζε από Ελληνισμό, μίλησε για το μεγαλείο των θαυμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα


Νέος Ηγούμενος της Ι.Μ Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Αλαζράϊ

Στις 18 Ιουνίου 2020 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ εχοροστάτησε κατά τόν Όρθρο και την Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Ιωσήφ του μνήστορος, ευρισκομένου εις τας κατακόμβας της Ιερας Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου, παρόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καϊρου, Πηλουσίου κ. Νήφωνος και

Διαβάστε Περισσότερα


Για τα 30 έτη Αρχιερωσύνης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου του Β ´

του Σεβ. Μητρ. Κυρήνης κ. Αθανασίου

ΕΠΙ ΤΗ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄

Ἑόρτιος ἐπέτειος διαφαύσκει σήμερον τὸ στερέωμα τῆς Ἀλεξανδρινῆς Ἐκκλησίας ἡ Τριακονταετηρὶς τῆς Ἀρχιερατείας τοῦ Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου τῆς Μεγάλης πόλεως Ἀλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αἰθιοπίας, πάσης γῆς Αἰγύπτου καὶ πάσης Ἀφρικῆς, Πατρὸς Πατέρων, Ποιμένος Ποιμένων, Ἀρχιερέως Ἀρχιερέων, Τρίτου καὶ Δεκάτου τῶν Ἀποστόλων καὶ

Διαβάστε Περισσότερα


Θεμελίωση και Έναρξη Ανοικοδόμησης του πρώτου Ι.Ν. του Αγίου Παισίου στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ θεμελιώθηκε σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου στην πόλη της Κανάγκα συνοικίας Γκάζα ο πρώτος Ναός εις τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος βαθιά συγκινημένος, στην τελετή της θεμελιώσεως μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου ο οποίος είναι αυτός που πάντοτε εμψυχώνει, στηρίζει και ευλογεί όλες τις ιεραποστολικές προσπάθειες και εργασίες της

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε τη δημοσιογράφο Κάτια Τσιμπλάκη με το οφφίκιο του Τιμίου Σταυρού του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου

Πηγή: ekkairo.org

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 14 Ιουνίου 2020 αρχιερατείας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου, οπότε εξελέγη μητροπολίτης Κυρήνης. Τριάντα χρόνια ταπεινότητας και καρτερίας, ακολουθώντας τα βήματα του Θεού, ανέβηκε στο θρόνο του Αποστόλου Μάρκου αλλά παρέμεινε ακάματος εργάτης της Ορθοδοξίας και των δοκιμαζόμενων της Αφρικής.

O

Διαβάστε Περισσότερα


Ακτίνα ελπίδας για τον κορονοϊό, έστειλε ο Πατριάρχης Θεόδωρος από τον Αγ. Νικόλαο στο Χαμζάουι (Video / Photos)

Aκτίνα ελπίδας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, έστειλε από τον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ κατά τη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής.

Έστειλε όμως και μήνυμα προς όλους του πονεμένους και ιδιαίτερα τους Αφρικανούς, όπως είπε χαρακτηριστικά.  Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ

Διαβάστε Περισσότερα


Στο Κάιρο ο Πατριάρχης Θεόδωρος για την Κυριακή της Πεντηκοστής

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, στις 7 Ιουνίου 2020, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ θα βρίσκεται στο Κάιρο, όπου και θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία.


Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο

Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο ήταν φέτος διαφορετικός. Χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών στις 21 Μαϊου, στον ομώνυμο Κοινοτικό Ναό, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα


Πατριαρχικός Εσπερινός χωρίς πιστούς στον Αγ. Κωνσταντίνο – Για πρώτη φορά το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας γιόρτασε κεκλεισμένων των θυρών (Video / Photos)

Πηγή: https://ekkairo.org

Χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β‘ να χοροστατεί στον Πανηγυρικό Εσπερινό, γιορτάσθηκε στο Κάιρο, η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο ναό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Ήταν η πρώτη φορά που ο ναός πανηγύρισε μετά την αποκατάστασή του που έγινε με από κοινού δαπάνες της Ε.Κ.Κ και της Μεγάλης Ευεργέτιδάς της

Διαβάστε Περισσότερα


Παράκληση για τον κορονοϊό στους ναούς του Καΐρου

Παράκληση για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού θα τελεσθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου στους ναούς του Καΐρου.

Σημειώνεται ότι μετά από τα σχετικά μέτρα που έχει λάβει η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και σχετική εγκύκλιο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου οι Ορθόδοξοι ναοί λειτουργούν χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: https://ekkairo.org


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ για την τρομοκρατική επίθεση στο Β. Σινά

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και τον αιγυπτιακό λαό απέστειλε την 1η Μαΐου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που συνέβη στο βόρειο Σινά, στις 30 Απριλίου, αφήνοντας νεκρούς ή τραυματισμένους στρατιωτικούς Αιγυπτίους, οκτώ στρατιώτες και δύο αξιωματικούς.

«Η Αίγυπτος είναι

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media