top line
logo

Ι.Μ. Παραμυθίας: Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Παγανιών

Η Ιερά Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Παγανιών, προκηρύσσει πλειοδοτική φανερή δημοπρασία για πενταετή ενοικίαση αγροκτημάτων της στους Παγανιούς και στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στα Γραφεία της Ιερά Μητροπόλεως Παραμυθίας στις 26 Απριλίου 2021 από ώρα 10.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

Για τους όρους ενοικίασης και συμμετοχής περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6932391413 π. Δημήτριος Μαρτίνης.

 Εκ της Ιεράς Μονής.


Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως - Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Παραμυθιά

Την Κυριακή 4 Απριλίου 2021,  εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως,  Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, των εφημερίων του Ιερού Ναού και συμπροσευχομένου εκ του Ιερού Βἠματος του Αρχιερατικού Περιφερείας Κεραμίτσας πρωτ/ρου π. Γεωργίου Μπασαριά, παρουσία

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Εκδημία π. Αναστασίου Νικολάου

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 76 ετών ο ιερεύς π.Αναστάσιος Νικολάου. Είχε χειροτονηθεί Διάκονος την 1/1/1980 εις τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Φιλιατών και πρεσβύτερος την 27/1/1980 εις τον Ι.Ν. Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς υπό το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ.Τίτου. Υπηρέτησε 40 και πλέον έτη ως εφημέριος των ενοριών Εισοδ.Θεοτόκου Γηρομερίου και Αγίας Παρασκευής Κερασοχωρίου. Αιωνία η μνήμη του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

11111 antigrafh


Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Παιδάκια άφησαν από ένα λουλούδι για τα 200 χρόνια από το '21

Παιδάκια, ηλικίας από 3-10 ετών, άφησαν, κατά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στο προαύλιο του ναού του Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας, από ένα λουλούδι για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.     

Η πράξη αυτή συγκίνησε τους λιγοστούς κατοίκους, που ήταν, λόγω των περιοριστικών μέτρων, παρόντες, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Ηγουμενίτσα

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως Ηγουμενίτσας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό και τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Μαρέτα

Την Δευτέρα 22 Μάρτιου 2021, εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 81 ετών ο συνταξιούχος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μαρέτας. Ο μακαριστός π. Βασίλειος, χειροτονήθηκε ιερέας κατά το έτος 1975 και υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ εις τον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Παραμυθιάς.

Αιωνία η μνήμη του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

IMG 4684 antigrafh 2


Ι.Μ. Παραμυθίας: Λειτουργία Γραφείων - Ιερών Ναών

Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει τους πιστούς ότι από την Πέμπτη 4/3/2021 μόνο στις ενορίες που βρίσκονται εντός των ορίων του Νομού Θεσπρωτίας και σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε δια τον περιορισμό της εξαπλώσεως του COVID-19 θα ισχύουν τα κάτωθι:

«Η τέλεση των Εσπερινών και των Θείων Λειτουργιών θα τελούνται αποκλειστικά και μόνο από τους κληρικούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Διαβάστε Περισσότερα


Δοξολογία για τα Ελευθέρια της Παραμυθιάς

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε η Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως της Παραμυθιάς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, τον πρωτοπρεσβύτερον π. Βασίλειον Παππάν και χωρίς την παρουσία  πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Νέος Διάκονος στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, κληρικών του Ιερού Ναού και με την παρουσία πιστών τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα


Τρισάγιο για τα 5 χρόνια από την κοίμηση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριάκου Γκίκα

Mε αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατο του αλησμόνητου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριάκου Γκίκα, εφημέριου επί σαράντα και πλέον χρόνια της Κεστρίνης Θεσπρωτίας, η ενορία τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του.

Όπως αναφέρει ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος "σε συνεργασία με τους πιστούς και ευσεβείς και φιλόχριστους κατοίκους του χωριού, που του στάθηκαν στο πλευρό, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του νέου περικαλλή ναού του Αγίου Μηνά, κινητοποιώντας και Ορθοδόξους ανά την Ελλάδα και τον κόσμο".

Διαβάστε Περισσότερα


Θεοφάνεια στον Μητρ. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και εφέτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας, συμφώνως με την εγκύκλιο της Διαρκής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media