top line
logo

Δείτε ζωντανά (έναρξη στις 4 Δεκ 2019 08:30) από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Βαρβάρας, το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου

Δείτε Ζωντανά

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Φιλιατών, όπου τελέσθηκε Όρθρος και  Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Τιμήθηκε ο Άγιος Νεομάρτυρας Αναστάσιος εκ Παραμυθίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2019,στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου της πόλεως της Παραμυθιάς.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων  ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους πιστών.

IMG 7468

IMG 7460

IMG 7471

IMG 7474

IMG 7499 1

IMG 7510

IMG 7533 1

IMG 7559

IMG 7592

IMG 7596

IMG 7614

 


Λαμπρά εόρτασε η Κεστρίνη Θεσπρωτίας τον άγιο Μηνά και κατακλύστηκε από πλήθος πιστών

Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις. Η προσέλευση των πιστών απ΄ όλα τα μέρη της Θεσπρωτίας ήταν πολύ μεγάλη. Κληρικοί από τη Θεσπρωτία, αλλά και από τη Λευκίμη συμμετείχαν στις ιεροπραξίες και στη λιτανεία της εικόνας του αγίου με τη συνοδεία της παιδικής φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Φιλιατών.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί

Διαβάστε Περισσότερα


Eγκαινιάστηκε Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο-Μουσείο στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Με σκοπό κειμήλια (εικόνες, βιβλία, έγγραφα, άμφια), που ήταν λησμονημένα σε σιωπηλές και αραχνιασμένες γωνιές, να είναι διαθέσιμα σε επισκέπτες και να τους φέρνουν σε επαφή με την Ορθόδοξη παράδοση του τόπου, εγκαινιάστηκε στο αρχικό του στάδιο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο-Μουσείο στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.

Τα εγκαίνια έγιναν από το δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, ο οποίος τόνισε ότι είναι μια καλή αρχή, που με τη βοήθεια όλων μπορεί και πρέπει να φθάσει

Διαβάστε Περισσότερα


Πανήγυρις Ι.Ν. Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Ὁ Ἅγιος Μηνᾶς διαχρονικά στέλνει τό μήνυμα ὅτι ὁ Χριστιανός δένεἶναι ὁ φοβισμένος περιθωριακός, ἀλλά ὁ θαρραλέος μαχητής τῆς ἀλήθειας. Δίνει μάχες πνευματικές, ἀτενίζοντας τόν Σωτῆρα καί Λυτρωτή, τόν νικητή καί θριαμβευτή πάνω στό κακό. Καί αὐτήτή λύση ἔχει να προτείνει πρός ὅλους ὡς μοναδική λύση στα ἀδιέξοδα. Πίστη, θάρρος γιά ἀγῶνα, γιατί ὁ Κύριος «νενίκηκεν τόν κόσμον».

Διαβάστε Περισσότερα


Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις !

Ένα μπουκέτο λουλούδια κατέθεσαν παιδάκια για το έπος του '40 στο μνημείο πεσόντων της Κεστρίνης Θεσπρωτίας (που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού του αγίου Μηνά).

Μια πράξη, μια κίνηση λιτή, αλλά ιδιαίτερα συμβολική.  Μικρά παιδιά  κατέθεσαν την απλή και ταυτόχρονα μεγάλη τιμή τους στα παιδιά της πατρίδας, που θυσιάστηκαν γι' αυτήν αυθόρμητα, ηρωικά, μέσα σε τυραννικό μαρτύριο κακουχιών, πολέμου και δοκιμασιών για την ελευθερία της πατρίδας. 

Διαβάστε Περισσότερα


Η επέτειος του ΟΧΙ στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Ευαγγ. Θεοτόκου Ηγουμενίτσας η εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα


Αγιορείτικο Mετόχι στο Πήλιο επισκέφθηκε η Eνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Η ενορία κεστρίνης Θεσπρωτίας επισκέφθηκε το Αγιορείτικο μετόχι της Μονής Φιλοθέου στην Πορταριά Πηλίου. Πρόκειται για το  μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας, που φιλοξενεί 30 μοναχές και ιδρύθηκε το 1961 από το Φιλοθεΐτη γέροντα Εφραίμ της Αμερικής.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Εορτασμός Ανακομιδής Λειψάνων Αγ. Δονάτου - Χειροτονία Πρεσβυτέρου - Μνημόσυνο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς

Την Κυριακή, εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλλήνιας κ.κ. Δημητρίου συνοδευομένου από τον Αρχιμανδρίτην π. Νεκτάριον Σκλαβούνο και ιεροδιάκονο π. Βασίλειον Ζήσην της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλλήνίας, από τον Γενικό Αρχιερατικό και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Αρχιερατικός Εσπερινός Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Δονάτου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media