top line
logo

Αποκαλυπτήρια γλυπτής παράστασης της Αγίας Κυριακής στον Αυλότοπο Σουλίου

Την Τρίτη, εορτή της Αγίας Κυριακής, στον Αυλότοπο Σουλίου και μετά τη θεία λειτουργία, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια γλυπτής παράστασης-δωρεά (σε μαρμάρινη στήλη) της ομώνυμης Αγίας.

Η σεμνή τελετή θα πραγματοποιηθεί στον πρόσφατα αναπαλαιωμένο και αναστηλωμένο παλαιό Ιερό Ναό με μεγάλη ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία, αφιερωμένο στην Αγία Κυριακή (μονόκλιτη Βασιλική μετά τρούλου του 16 ου -17 ου αι.).

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γραικοχωρίου

Την Δευτέρα της Πεντηκοστής 8 Ιουνίου 2020, με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του παναγίου, ζωοποιού και ομοουσίου Πνεύματος.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γραικοχωρίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και παρουσία πλήθους πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Η ενορία Κεστρίνης προσέφερε σε μικρά παιδιά είδη μπάνιου για τη θάλασσα!

Στο πλαίσιο της πνευματικής και ποιμαντικής επαφής, που διατηρεί η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, με τα παιδάκια του χωριού και από ενδιαφέρον και αγάπη προς αυτά, τους προσέφερε είδη μπάνιου για τη θάλασσα.

Παντοφλίτσες, παιχνιδάκια για την παραλία, καπέλα, σωσίβια κάθε είδους, μπαλόνια θάλασσας, δόθηκαν σε παιδάκια, προκειμένου να απολαύσουν όσο καλύτερα γίνεται τα μπάνια τους.

Όπως τόνισε ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος το καλοκαίρι τα παιδιά, μαζί με την ανέμελη ζωή στη

Διαβάστε Περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 η Εκκλησία εορτάζει την Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου την Τρίτη εσπέρας και ώρα 9.00 μ.μ. έως 12.30 π.μ. θα ψαλλεί η Αναστάσιμη Ακολουθία Εσπερινού, Όρθρου και πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας κλείνοντας την Αναστάσιμη περίοδο.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως προσέλθουν στις ακολουθίες για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Αναστάντα Κύριο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ


Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Μέσα στην καταπράσινη φύση, με υπαίθρια θεία λειτουργία, εόρτασε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 20 Μαΐου, την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Νικολάου, στο χώρο εξωκκλησίου, το οποίο τιμάται στη μνήμη του.

 Το περιβάλλον υπέροχο, ο ορίζοντας ανοιχτός μέχρι τη θάλασσα της Σαγιάδας, ενώ οι πιστοί, άλλοι άναβαν ένα κεράκι και έφευγαν, και άλλοι συμμετείχαν, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα, στη λατρεία.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Ι.Μ. Παραμυθίας για τον εορτασμό του Αγίου Δονάτου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς ενημερώνει τους πιστούς ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορωνοΐου, την Τετάρτη 29 Απριλίου θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στις 7,00 μμ και την Πέμπτη 30 Απριλίου στην εορτή του πολιούχου Αγίου Δονάτου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία εις μνήμη του Αγίου μας, κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με το απαραίτητο προσωπικό του Ιερού

Διαβάστε Περισσότερα


Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοιού…

Τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς, η ενορία Κεστρίνης την αφιέρωσε προσευχητικά, ως ένα μικρό ευχαριστώ, και σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το δυναμικό του ΕΚΑΒ, που είναι οι κατ’ εξοχήν μάχιμοι σε αυτόν τον «πόλεμο», το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, οι αστυνομικοί, οι δημοσιογράφοι, άλλοι και όλοι όσοι εργάζονται σε διάφορους τομείς της κοινωνίας αυτές τις ημέρες, αξίζουν τη θύμηση και το μπράβο

Διαβάστε Περισσότερα


Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα

Η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, με σεπτή εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τα κάτωθι:

Δια το χρονικό διάστημα από Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020 έως και Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020 , οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών σε όλες της ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Η περιφορά του Επιταφίου και η τελετή της Αναστάσεως θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού χωρίς την

Διαβάστε Περισσότερα


π. Ηλίας Μάκος: Μας... ξεγύμνωσε ο κορωναϊός

Ο θεσπρωτός π. Ηλίας Μάκος αθρογραφώντας στο "Πρώτο Θέμα" επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να ακούσουμε την καμπάνα του  κορωναϊού και να καταλάβουμε ότι το νόημα της ζωής είναι η απλότητα και η αγάπη και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και να μάθουμε να εκτικούμε και να χαιρόμαστε τις καθημερινές στιγμές.
Ο π. Ηλίας Μάκος έγραψε συγκεκριμένα:

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή του Ασώτου στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Την Κυριακή  του Ασώτου 16 Φεβρουαρίου 2020, εις την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένων της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Πούντας Μοναχής Παρθενίας Γεωργάκη και της συνοδείας της και πλήθος πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media