top line
logo

Κυριακή του Ασώτου στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Την Κυριακή  του Ασώτου 16 Φεβρουαρίου 2020, εις την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένων της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Πούντας Μοναχής Παρθενίας Γεωργάκη και της συνοδείας της και πλήθος πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


π. Ηλίας Μάκος προς μαθητές στην εορτή των Τριών Ιεραρχών: "Δεν έχουν αξία οι γνώσεις χωρίς πίστη"

Μιλώντας σε μαθητές και μαθήτριες της Β', της Δ΄ και της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού από τα χωριά Κεστρίνης, Ραγίου, Ασπροκλησίου και Σαγιάδας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τόνισε ότι οι "γνώσεις δεν έχουν αξία χωρίς πίστη".

Προέτρεψε τα παιδιά να διαβάζουν για να αποκτήσουν μόρφωση, για να ξέρουν τι τους γίνεται σ' αυτή τη ζωή, αλλά αυτή είναι ωφέλιμη όταν υπάρχει  η καλλιέργεια της ψυχής μέσα από την πίστη. Και πρόσθεσε: "Όσα και αν μάθετε παιδιά, να μην ξεχνάτε

Διαβάστε Περισσότερα


Κοπή Βασιλόπιτας του Οίκου Ευγηρίας - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος συνοδευόμενος από ιερείς ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Οίκου Ευγηρίας - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας παρουσία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Διαβάστε Περισσότερα


Έκλεβε χρήματα από παγκάρια εκκλησίας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα, περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρια εκκλησίας στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, βραδινές ώρες της 2/3-01-2020, αφού παραβίασε αρχικά είσοδο του Ιερού Ναού

Διαβάστε Περισσότερα


Αφιερωμένο στο νεοϊδρυθέν Εκκλησιαστικό Μουσείο το ημερολόγιο τοίχου 2020 της ενορίας Κεστρίνης

Αφιερωμένο στο νεοϊδρυθέν Εκκλησιαστικό Μουσείο είναι  το ημερολόγιο τοίχου 2020 της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 

Με σκοπό κειμήλια (εικόνες, βιβλία, έγγραφα, άμφια), που ήταν λησμονημένα σε σιωπηλές και αραχνιασμένες γωνιές, να είναι διαθέσιμα σε επισκέπτες και να τους φέρνουν σε επαφή με την Ορθόδοξη παράδοση του τόπου, στήνεται με σταδιακά βήματα από την ενορία Κεστρίνης το πρώτο στη Θεσπρωτία ενοριακό Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο-Μουσείο. 

Διαβάστε Περισσότερα


Τα Θεοφάνεια στην Ηγουμενίτσα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και εφέτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό, τον εφημέριο και τον διάκονο του Ιερού Ναού.

Διαβάστε Περισσότερα


Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, η περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Φιλιατών, όπου τελέσθηκε Όρθρος και  Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα


Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητρ. Παραμυθίας κ.κ. Τίτου

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Κ.Κ. ΤΙΤΟΥ

           Πρός ὅλους τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας, ὅσους ζοῦν μέσα στά ὅρια αὐτῆς, ἀλλά καί ἐκείνους πού βρίσκονται σέ ἄλλα μέρη τῆς πατρίδας μας καί σ’ ὁλόκληρο τόν κόσμο, ἀγωνιζόμενοι τόν τίμιο ἀγῶνα τῆς ζωῆς, ἐκφράζω τίς πιό θερμές εύχές μου, γιά ἕνα ἔτος εὐλογημένο ἀπό τόν Θεό μέ ψυχική εἰρήνη καί ὑγεία, μέ

Διαβάστε Περισσότερα


Κοπή Βασιλόπιτας στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου.  Ο πιο ηλικιωμένος από τους άνδρες του χωριού έκοψε τη βασιλόπιτα των ηλικιωμένων, ενώ παιδάκια έκοψαν δεύτερη βασιλόπιτα.

Μοιράστηκαν τεμάχια σε όλους τους εκκλησιαζόμενους, ενώ οι τυχεροί, που βρήκαν το φλουρί, έλαβαν δώρα. Και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι και κατά το νέο χρόνο οφείλουν να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας. 

Διαβάστε Περισσότερα


Στην ΕΡΤ μίλησε ο Θεολόγος π. Ηλίας Μάκος για το νόημα των εορτών του Δωδεκαημέρου

"Με κηλιδωμένη, λερωμένη και βρωμισμένη την ψυχή μας εορτές δεν καταλαβαίνουμε. Για να ζήσει κανείς το νόημα των εορτών και να τον αγγίξουν δεν χρειάζεται να έχει υπεραναπτυγμένο μυαλό, αλλά να μην έχει υποαναπτυγμένη καρδιά". 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου. 

Ακόμη ανέφερε: "Οι εορτές είναι μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε, και δυστυχώς πολλές φορές δεν το κάνουμε αυτό, ότι οι άνθρωποι δεν

Διαβάστε Περισσότερα


Χριστούγεννα στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή την Ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media