top line
logo

Πρωταγωνιστής στον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά

Ο Ηπειρώτης παπάς,που υπήρξε  πρωταγωνιστής στον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή,ο ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης, εφημέριος της Ραβενής Φιλιατών.Ο παπα Γιώργης, υπήρξε ο πρωταγωνιστής στον ξεσηκωμό των Θεσπρωτών ενάντια στη ρύπανση του Καλαμά, το 1988.

Πριν από λίγα χρόνια, μαζί με άλλους Ηπειρώτες ίδρυσε  την κίνηση «Καθαρός Καλαμάς»,της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος.

Αυτός ο Ηπειρώτης παπάς,εκτός από την αγωνία του για τη διατήρηση των οικολογικών ισορροπιών,προσπαθούσε

Διαβάστε Περισσότερα


Η Επέτειος της 28ης Ὀκτωβρίου 1940 στην Ηγουμενίτσα

Διαφορετικά εορτάστηκε φέτος από άλλες χρονιές ο εορτασμός της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και η εθνική επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

Διαβάστε Περισσότερα


Παιδάκια στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια στο Μνημείο Πεσόντων

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων ήταν αυθόρμητο και θερμό και παρατεταμένο. Και δικαιολογημένο και φυσιολογικό.

Μικρά παιδιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας πήραν την πρωτοβουλία, κατά τη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων κατά τον πόλεμο του '40, στο προαύλιο του ναού του Αγίου Μηνά,  να αφήσουν ένα μπουκέτο λουλούδια στο Μνημείο Πεσόντων.

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτή Ανακομιδής λειψάνων Αγίου Δονάτου & Μνήμη 49 προκρίτων Παραμυθιάς

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Όρθρος και  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιερατικός Εσπερινός Ανακομιδής λειψάνων Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά (Πρόγραμμα)

Την Δευτέρα,  28 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 7.30μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τ Ι Τ Ο Υ.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού η καθιερωμένη Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η του Ιερού Λειψάνου του Αγίου  Δονάτου, δε θα πραγματοποιηθεί συμφώνως με την

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Παραμυθιά

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος, η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, παρουσία της εορτάζουσας Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση και πλήθους πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Αιμοδοσία στην Ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Σε μια εποχή, που τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, παρουσιάζουν ελλείψεις σε αίμα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην αιμοδοσία της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. 

Μονάδα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκανε αιμοληψία σε αρκετά, για τα δεδομένα της εποχής και τα πληθυσμιακά κριτήρια του χωριού, άτομα. 

Διαβάστε Περισσότερα


Η ενορία Ραγίου Θεσπρωτίας εόρτασε τον Άγιο Kοσμά

Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις η ενορία Ραγίου Θεσπρωτίας εόρτασε τον Άγιο Κοσμά.

Με εσπερινό μετ' αρτοκλασίας την παραμονή, Κυριακή 23 Αυγούστου, όπου ιερούργησε ο εφημέριος της ενορίας Γραικοχωρίου π. Πέτρος Παππάς, και με θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας ανήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου. 

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτάζει ο ναός του Αγίου Κοσμά στο Ράγιο Θεσπρωτίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ KOΣΜΑ ΡΑΓΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

«Ψυχή καί Χριστός σᾶς χρειάζονται", ἔλεγε ὁ ἅγιος. Μήν τά προδώσουμε. Μή τά χάσουμε.

Μᾶς καλεῖ νά πιστέψουμε, νά γνωρίσουμε, νά ἀγαπήσουμε, νά ζήσουμε, νά ὁμολογήσουμε τήν Ὀρθοδοξία μας.

Σήμερα εἶναι ἀναγκαία περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλη φορά ἡ πύρινη γλῶσσα τοῡ ἁγίου Κοσμᾶ, ἡ φλογερή πίστη του, ἡ ἀνόθευτη καρδιά του. Γιά νά ἀγωνισθοῦμε νά διατηρηθεῖ ἡ ἀληθινή, ἡ καθαρή, ἡ γνήσια, ἡ ἑλληνοχριστιανική ταυτότητά

Διαβάστε Περισσότερα


Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρ. Παραμυθίας κ. Τίτος

Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι στις 25 Αυγούστου 2020 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Τίτου. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τίτος.

Εφέτος ο Σεβασμιώτατος δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του διότι κατά την ημέρα αυτή θα συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media