top line
logo

Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά (Πρόγραμμα)

Την Δευτέρα,  28 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 7.30μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τ Ι Τ Ο Υ.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού η καθιερωμένη Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η του Ιερού Λειψάνου του Αγίου  Δονάτου, δε θα πραγματοποιηθεί συμφώνως με την υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.56327 νέας Κ.Υ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Παραμυθιά

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος, η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, παρουσία της εορτάζουσας Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση και πλήθους πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Αιμοδοσία στην Ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Σε μια εποχή, που τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, παρουσιάζουν ελλείψεις σε αίμα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην αιμοδοσία της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. 

Μονάδα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκανε αιμοληψία σε αρκετά, για τα δεδομένα της εποχής και τα πληθυσμιακά κριτήρια του χωριού, άτομα. 

Διαβάστε Περισσότερα


Η ενορία Ραγίου Θεσπρωτίας εόρτασε τον Άγιο Kοσμά

Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις η ενορία Ραγίου Θεσπρωτίας εόρτασε τον Άγιο Κοσμά.

Με εσπερινό μετ' αρτοκλασίας την παραμονή, Κυριακή 23 Αυγούστου, όπου ιερούργησε ο εφημέριος της ενορίας Γραικοχωρίου π. Πέτρος Παππάς, και με θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας ανήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου. 

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτάζει ο ναός του Αγίου Κοσμά στο Ράγιο Θεσπρωτίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ KOΣΜΑ ΡΑΓΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

«Ψυχή καί Χριστός σᾶς χρειάζονται", ἔλεγε ὁ ἅγιος. Μήν τά προδώσουμε. Μή τά χάσουμε.

Μᾶς καλεῖ νά πιστέψουμε, νά γνωρίσουμε, νά ἀγαπήσουμε, νά ζήσουμε, νά ὁμολογήσουμε τήν Ὀρθοδοξία μας.

Σήμερα εἶναι ἀναγκαία περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλη φορά ἡ πύρινη γλῶσσα τοῡ ἁγίου Κοσμᾶ, ἡ φλογερή πίστη του, ἡ ἀνόθευτη καρδιά του. Γιά νά ἀγωνισθοῦμε νά διατηρηθεῖ ἡ ἀληθινή, ἡ καθαρή, ἡ γνήσια, ἡ ἑλληνοχριστιανική ταυτότητά

Διαβάστε Περισσότερα


Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρ. Παραμυθίας κ. Τίτος

Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι στις 25 Αυγούστου 2020 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Τίτου. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τίτος.

Εφέτος ο Σεβασμιώτατος δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του διότι κατά την ημέρα αυτή θα συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Αγιασμός στο νεόδμητο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας Εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στον Αγ. Φανούριο στην θέση Γαλατά Παραμυθιάς, παρεκκλήσιον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Δονάτου Παραμυθιάς.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παραμυθίας

Τo Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμ.Θεοτόκου Καναλάκίου  τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ιεροργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Στην ύπαιθρο παρακλητικοί κανόνες στην Παναγία από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Μέσα στη μαγεία της φύσης, στον εξωερικό χώρο του παρεκκλησίου του αγίου Νικολάου, η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας τέλεσε κάποιες ημέρες παρακλητικούς κανόνες (μικρό και μεγάλο) στην Παναγία. 
 
Και ανάμεσα στα δέντρα, με το δροσερό αεράκι να χαϊδεύει τα πρόσωπά τους, νιώθουν οι πιστοί πως η Παναγία αποτελεί στην ψυχή τους ένα οικείο πρόσωπο και παραμένει στην καρδιά τους ως η Μητέρα τους και η Μητέρα του κόσμου. 

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Παραμυθίας: Αγιασμός στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Γαλατά Παραμυθιάς

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 και ώρα 7.30μμ θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξη της λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου εις την θέσιν Γαλατάς Παραμυθιάς.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως προσέλθουν εις την Ιεράν Ακολουθίαν τηρώντας τα μέτρα προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.


Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Σταυροχώρι Πρεβέζης

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταυροχρωρίου Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

03 68

04 66

06 64

07 66

08 66

10 64

14 60| |

Ακολουθήστε μας στα social media