top line
logo

Σύρου Δωρόθεος: "...τη συγχώρεση των παραπτωμάτων μας τη βρίσκουμε συγχωρώντας τους αδελφούς μας..."

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου ιερούργησε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιου, και του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβύτερου Ιωάννου, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Λεβαντή, διατελέσαντος Εφημερίου του Ναού και επί δεκαετίες Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου.

Διαβάστε Περισσότερα


Δ΄ Χαιρετισμοί στην νήσο Σίφνο απο τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

Τη νήσο Σίφνο περιοδεύει από σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Άνω Πεταλίου και τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμ. Ιωαννικίου και του Εφημερίου, Πρεσβ. Αποστόλου, και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιω. Γεροντή και Ενοριτών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Η ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό απο τον Μητρ. Σύρου Δωρόθεο

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, επί του εμβληματικού λόφου του Βροντάδου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε απόψε η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως κας Ανθής Χαλκιά, του Υποδιοικητή της ΠΝΒ Σύρου, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και πιστών, με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Οι Γ΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας Άνδρου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας Άνδρου τέλεσε απόψε την Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου, ιατρού κ. Θεοδ. Σουσούδη, της Αντιδημάρχου Άνδρου κας Μαρίας Βενετίκη και πιστών, που τηρούσαν προσεκτικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ... στην Ερμούπολη της Σύρου

Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, τηρούντων τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Χειροτονία Πρεσβυτέρου απο τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο

Τηρηθέντων των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχου Μιχάηλ στην Ερμούπολη και τέλεσε την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του εκ των Διακόνων του Νικολάου Χαρούλη, υιού του μέχρι τούδε Εφημερίου του Ναού Οικονόμου Κωνσταντίνου Χαρούλη.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Σύρου Δωρόθεος στην Σίκινο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέπτεται από χθες ποιμαντικά την απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπο νήσο Σίκινο.
Άμα τη αφίξει του, προερχόμενος από την Ερμούπολη, χθες το εσπέρας τέλεσε την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Σταυρού- Παναγίας Παντανάσσης, η περίπυστη εικόνα της Οποίας, φυλασσομένη στον Ιερό Ναό, εορτάζει κατ’ έτος και τιμάται από τους απανταχού Σικινίους την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Σύρου Δωροθέου: Λόγος και Ύμνος στην 200ή Επέτειο της Εθνεγερσίας

Κάθε αναφορά, λόγος και ύμνος προς την επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821, δεν είναι έκφραση εθνικισμού, όπως επ’ εσχάτων δολίως υπονοείται!
Είναι Παιάνας Νίκης των Ηθικών Αξιών, Ταξίδι και Νόστος προς την Ελλάδα των ονείρων και των λογισμών.
Είναι Λόγος Ακάθιστος, όπως ακάθιστος και ακάθεκτος ήταν και ο ανθρωπισμός και η λεβεντιά του Λαού μας!
Είναι Ευαγγελισμός Ελευθερίας, σαν το γλαυκό πέταγμα της χελιδόνος πάνω από την πολυκύμαντη θάλασσα, είναι αιώνιο σήμα

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ερμούπολη της νήσου Σύρου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας,μεταξύ των οποίων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος, και την νοερή παρουσία πλήθους πιστών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά της Μητροπόλεως, που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία απ' ευθείας αναμεταδιδομένη, διά του περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού

Διαβάστε Περισσότερα


Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου

Το Σάββατο, 20 Μαρτίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, κεκλεισμένων των θυρών και τηρηθέντων πάντων των μέτρων υγειονομικής προστασίας.
Στην ομιλία του, η οποία, όπως και η Θεία Λειτουργία, αναμεταδόθηκαν απ’ ευθείας διά του περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού “SYROS TV1”, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπέμνησε κατ’ αρχάς ότι, υπό άλλες συνθήκες, η Μονή θα κατεκλύζετο από Μυκονίους πιστούς οι οποίοι, κατά το έθος, θα συνόδευαν

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή της Τυρινής στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή των Διακόνων του και των Εφημερίων του Ναού, Αρχιμ. Βενεδίκτου Φραγκογιάννη και Οικονόμου Λουκά Βασάλου, ενώ το αναλόγιο διηκόνησαν ο Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλάς και οι Δομέστικοι Ευάγγελος Χάλαρης και Κων. Κουτσός.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media