top line
logo

Κυριακή Θ΄Λουκά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της νήσου Σύρου

Των θυρών κεκλεισμένων και με τη συμμετοχή μόνον των Εφημερίων του Ναού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, την οποία, μεταδιδόμενη απ’ ευθείας από τον περιφερειακό Σταθμό «Syros TV1», παρηκολούθησαν πνευματικά οι πιστοί της Σύρου και άλλων νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε Περισσότερα


Στην Ερμούπολη της Σύρου πρίν 55 χρόνια ...

Σαν σήμερα στην Ερμούπολη, πριν 55 χρόνια, 21 Νοεμβρίου 1965, οι καμπάνες του Αγ. Νικολάου, του Καθεδρικού Ναού σήμαιναν χαρμόσυνα για να αναγγειλουν στην πολυνησιακή Μητρόπολη της Σύρου την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη και ως τότε ιεροκήρυκος με την σημαίνουσα κηρυκτική και λειτουργική διακονία αλλά και την Εθνική δράση, Αρχιμ. Δωροθέου Στέκα.

Διαβάστε Περισσότερα


Σύρου κ. Δωρόθεος: " Η παραβολή του “Καλού Σαμαρείτη” μεταφέρεται από τους Ναούς στις Μ.Ε.Θ. και Αυξημένης Φροντίδας και στα Νοσοκομεία της Πατρίδας μας"

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την πνευματική παρουσία των πιστών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία, μεταδιδόμενη απ’ ευθείας από τον περιφερειακό τηλεοπτικό Σταθμό «Syros TV1».
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθρος Β’ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα


Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως, με τη νοερή παρουσία των πιστών, οι οποίοι παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία σε απ’ ευθείας αναμετάδοση από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1».

Διαβάστε Περισσότερα


Σύρου Δωρόθεος: Μπορεί, βέβαια, η στρατευμένη Εκκλησία να απουσιάζει σωματικά από τον Ναό, η θριαμβεύουσα, όμως, Εκκλησία είναι παρούσα και κυρίως στο Άγιο Ποτήριο

Στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με την οποία επελέγησαν οι πνευματικές εκδηλώσεις και λειτουργικές τελετές «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020», προς τιμήν του Πολιούχου και Εφόρου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, η οποία αναμεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΕΤ2 , απευθυνόμενος προς τους πιστούς οι οποίοι, λόγω των

Διαβάστε Περισσότερα


Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Γενέσεως του Κυρίου & Αγίων Αναργύρων στην Μύκονο

Με την παρουσία πλήθους πιστών, τηρούντων τα διατεταγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε απόψε, στην περιοχή Μαράθι Μυκόνου, τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένου στη Γέννηση του Κυρίου και τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, το οποίο ανήγειρε φιλογενής οικογένεια της Μυκόνου.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Επέτειος της 28ης Ὀκτωβρίου 1940 στην Ερμούπολη της Σύρου

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε σήμερα στη Σύρο, με δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , συμπαραστατουμένου από τον τελεταρχουντα Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και τον ιερό Κλήρο της νήσου, με την παρουσία του ΡΚαθολικού Εισκόπου κ. Πέτρου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των

Διαβάστε Περισσότερα


Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου Τιμίου Προδρόμου Άνω Μεράς Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε σήμερα το πρωί τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, στην περιοχή "Μαού" Άνω Μεράς Μυκόνου, τιμωμένου επί τω ονόματι του Τιμίου Προδρόμου, ανεγερθέντος υπό φιλογενών Μυκονίων, τα παιδιά των οποίων συνεχάρη, διότι συνεχίζουν την παράδοση των γονέων τους, παρά την πρόωρη και αδόκητη εκδημία τους, και τους ευχήθηκε ο ιερός αυτό τόπος να αποτελέσει στο εξής πηγή χαράς, υγείας και θείας ευλογίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως

Στον πανηγυρίζοντα εμβληματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή "Βαπόρια" της Ερμούπολης, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την συμμετοχή Εφημερίων της νησου και την παρουσία πολλὠν ευσεβών προσκυνητών, προς τους οποίους ομίλησε για τα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου και ιδιαίτερα για την αυταπάρνηση που επέδειξε, παραμένων μέχρι θανάτου πιστός στον Ιησού Χριστό.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Σύρος τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο

Στον εμβληματικό και αρχιτεκτονικά περίτεχνο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή «Βαπόρια» της Ερμούπολης, όπου το 1936 ανευρέθη η θαυματουργή Εικόνα του, τελέσθηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , στον οποίο συμμετείχαν Εφημέριοι της Σύρου και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Δαδάος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξ. Αθανασίου και Δημ. Κοσμάς, ο

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά στην Χώρα της Μυκόνου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στη Χώρα της Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και του Πρωτοπρ. Γεωργίου Κουσαθανά και την παρουσία του Θεματικού Περιφερειάρχη Διαφάνειας κ. Στ. Πρίγκου, ο οποίος σημειωτέον ότι ανιδιοτελώς διακονεί τα αναλόγια των Ναών της Μυκόνου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νικ. Γκέλου και Αντ. Κουσαθανά και πολλών πιστών, οι οποίοι, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media