top line
logo

Τίμησαν τον Άγιο Ευστάθιο προστάτη των κυνηγών στο Μάννα της Σύρου

Στο ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας, της επιλεγομένης «των κυνηγών», στην ειδυλλιακή περιοχή «Πότισμα», στο Μάννα της Σύρου, ιερούργησε υπαιθρίως σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, προστάτου των κυνηγών, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, Αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Προέδρου και των Μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου και πολλών Χριστιανών.

Διαβάστε Περισσότερα


Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην νήσο Άνδρο

Στην ωραία και εμβληματική περιοχή του Βιταλίου της Άνδρου και στον εκεί Βυζαντινοπρεπή και απλοϊκό συνάμα Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε απόψε του τελεσθέντος Εορτίου Εσπερινού, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Νικολάου Ζαχαρώδη, και του Πρωτοπρ Παναγιώτη Μανιδάκη, και την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Βιταλίου και της Προέδρου της

Διαβάστε Περισσότερα


Εκδήλωση της "Ενωμένης Ρωμιοσύνης" στην νήσο Μύκονο

Το εσπέρας της Κυριακής, 6 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά, στην Άνω Μερά Μυκόνου, πραγματοποιήθηκε επιτυχής Εκδήλωση του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» για τον Άγιο Πορφύριο, που διοργάνωσε ο εκπρόσωπος του Σωματείου στη Μύκονο και κτήτωρ του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Ασημομύτης, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο Χριστόδουλο Χατζηθανάση, με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Προεστώτος της Ιεράς

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή νήσου Σύρου

Στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην παραθεριστική και ειδυλλιακή περιοχή της Παρακοπής Σύρου, χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, των Δημοτικών Συμβούλων Ιωάννου Βρούτση και Αλεξάνδρου Αθανασίου και πλήθους Συρίων πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν από όλες τις περιοχές

Διαβάστε Περισσότερα


Αγιασμός απο τον Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους

Κατόπιν προσκλήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου και του νέου Προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Φιφλή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα το πρωί στο εμβληματικό Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμουπόλεως, στις αίθουσες του οποίου στεγάζονται οι Δικαστικές Υπηρεσίες, και τέλεσε στο αίθριό του, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους, ενώπιον Δικαστών, του Προέδρου και Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου και Δικαστικών Υπαλλήλων.

Διαβάστε Περισσότερα


Στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου στα Χρούσσα της νήσου Σύρου

Η πρώτη Θεομητορική εορτή του Εκκλησιαστικού ἐτους του Γενεθλίου της Θεοτόκου, τιμήθηκε σήμερα στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πευκόφυτης περιοχής των Χρούσων Σύρου, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, και των συνεφημερίων του και την παρουσία πολλών φιλακόλουθων πιστών, εντός και εκτός του Ναού.

Διαβάστε Περισσότερα


Εόρτιος εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στα Χρούσσα της Σύρου

τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή των Χρούσσων, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης και Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου και αρκετών πιστών, τηρούντων τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Κυριακή ΙΓ΄ Ματθαίου στην Ερμούπολη της νήσου Σύρου

Στον κείμενο επί του γραφικού λόφου του Βροντάδου και καταστέφοντα την Ερμούπολη Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη και εκήρυξε το θείο λόγο κατά την τελεσθείσα σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα παραδείγματα και τα μηνύματα που προσφέρει στους πιστούς η ζωή και η διδαχή του προ δύο ημερών εορτάσαντος Προφήτου και Θεόπτου Μωυσέως, περίπυστη εικόνα του οποίου φυλάσσεται στο Ναό, καθώς και στο εν

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιερατικός Εσπερινός στο παρεκκλήσιο Αγ. Νεκταρίου Πέτρας νήσου Σύρου

Στον Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή της Πέτρας στην Ερμούπολη, επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου, χοροστάτησε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ .

Διαβάστε Περισσότερα


Λειτουργική Επίσκεψη Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωροθέου Β΄στην νήσο Μύκονο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον προεστώτα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τέλεσε χθες τον Εσπερινό στο μη λειτουργηθέν κατά τήν κυριώνυμο ημέρα της Πανηγύρεώς του Ιερό Παρεκκλησιο του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου του επιλεγομένου "των Ψηφίδων", στην περιοχή "Μαού" της Άνω Μεράς Μυκόνου.

Διαβάστε Περισσότερα


Ι.Μ. Σύρου: Αναγγελία εκδημίας Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Στάμου

Μετά βαθυτάτης κατ’ ἄνθρωπον θλίψεως ἀναγγέλλομεν εἰς τόν ἱερόν Κλῆρον τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί τό πλήρωμα τῆς κατ’ Ἄνδρον παροικούσης Ἐκκλησίας τήν πρός Κύριον ἐκδημίαν τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Ἰωάννη Στάμου, μιᾶς ἐμβληματικῆς μορφῆς τοῦ ἱεροῦ Κλήρου τῆς Ἄνδρου.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media