top line
logo

Ι.Μ. Σύρου: Ο Παρακλητικός Κανών ενώπιον της Εικόνος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας

Tην ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος τέλεσε στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας, ενώπιον της εικόνος της Μεγαλομάρτυρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος για την εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου στην Άνδρο

Πρός τούς εὐλαβεστάτους Ἐφημερίους, τά Μοναχικά Τάγματα καί τους εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Ἄνδρου.

Εὐλογημένα πνευματικά μου παιδιά,

Τήν Παρασκευή καί Σάββατο τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου, 3 καί 4 Ἀπριλίου, ἡ Ἄνδρος μας πανηγυρίζει τήν Πολιοῦχο της Παναγία τήν Θεοσκέπαστη καί θυμᾶται τό ἀνερμήνευτο θαῦμα τῆς οἰκονομίας καί τῆς ἐπεμβάσεώς Της, πού ἡ παράδοση τῶν Πατέρων μας διέσωσε στήν πορεία τῶν αἰώνων.
Έφέτος, δυστυχῶς, οἱ θόλοι τοῦ Ναοῦ της δέν θά ἀντηχήσουν τό «Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε!»

Διαβάστε Περισσότερα


Πρίν να είναι αργά!

Εκείνο, που χαρακτηρίζει και προσδιορίζει τον αρχαίο Ελληνισμό είναι η αίσθηση και η βίωση του μέτρου και της αρμονίας, όχι μόνο στην Τέχνη, αλλά και στην πολιτική, κοινωνική και ατομική ζωή!

Η υπέρβαση του μέτρου συνιστά Ύβρι, η οποία οδηγεί αναπόδραστα στην τίση και τη νέμεση!

Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του, σωματική, πολιτική, στρατιωτική και οικονομική, συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι

Διαβάστε Περισσότερα


Σύρου Δωρόθεος: "Η Εκκλησία σώζει δια της πίστεως και της προσευχής"

Σήμερα το πρωί, Β’ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευγενούς Ερμουπολίτιδος.
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την πίστη των οικείων του παραλυτικού, χάρη στην οποία θεραπεύθηκε, τονίζοντας ότι έτσι ακριβώς και η Εκκλησία σώζει δια της πίστεως και της προσευχής Της όσους για διάφορους λόγους μένουν μακριά

Διαβάστε Περισσότερα


Οι Β΄ Χαιρετισμοί στην Ερμούπολη της Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε στην Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στους Ιερούς Ναούς Αγίων Αναργύρων Μάννα, Αγίου Νεκταρίου στο Καρνάγιο και Ταξιαρχών στην Ερμούπολη.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ι.Ν. Παναγίας Τριάδος Χώρας Κύθνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί εν πληθούση Εκκλησία την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Χώρας Κύθνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικολάου και Χαριλάου, του Επάρχου Κέας- Κύθνου κ. Ιω. Ευαγγέλου, του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταματίου Γαρδέρη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Κωνστ. Φιλιππαίου και Αντ. Κοκκιασμένου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χώρας κ. Γ. Βογιατζή και πλήθους Κυθνίων πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωροθέου στην νήσο Κύθνο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ από τη Φολέγανδρο έπλευσε σήμερα στην Κύθνο και το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία του Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Δρυοπίδος, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Νικολάου και Χαριλάου, του Επάρχου Κέας- Κύθνου κ. Ιω. Ευαγγέλου, του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταματίου Γαρδέρη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Κωνστ. Φιλιππαίου και Αντ. Κοκκιασμένου και πλήθους Κυθνίων πιστών.

Διαβάστε Περισσότερα


Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβ. Μητρ. Σύρου κ. Δωροθέου στην Φολέγανδρο

Την μικρή, απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπη Φολέγανδρο, επισκέπτεται από το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το απόγευμα τέλεσε διαδοχικά την Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Επάνω Μεριάς και την Ακολουθία του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα


Ο εόρτιος Εσπερινός στον Ι.Ν. των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου,στον οποίο φυλάσσονται τίμια και μυρόβλυτα Λείψανά τους, τα οποία κατέθεσε το 2011, από την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης, σημερινής Χόμς, της Συρίας,προσφερθέντα σ` αυτόν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εμμέσης κ. Γεώργιο, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου

Διαβάστε Περισσότερα


Η λιτανευτική κάθοδος της Ιεράς Εικόνος Παναγίας "Τουρλιανής" στην νήσο Μύκονο

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, και τέλεσε το διετές μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου, Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη, αναφερθείς στην υπερεξηκονταετή διακονία και προσφορά του προς το Μοναστήρι και το λαό της Άνω Μεράς και της Μυκόνου.

Ακολούθως, ετέθη επικεφαλής της λιτανείας, στην οποία συμμετείχαν ο Προεστώς της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος και οι

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media