top line
logo

Ναύπλιο: Γιορτάζει στην ιστορική Ακροναυπλία το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 εορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο Ναύπλιο, που βρίσκεται στο λόφο της Ακροναυπλίας, κάτω από το μαγευτικό φρούριο της πόλης, το Παλαμήδι.

Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Αγίων τελέσθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη, εφημερίου του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από ιερείς της Μητροπόλεως.

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγύρισε το εκκλησάκι Αγίων Πέτρου & Παύλου στην πλατεία του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο

Στη σημερινή πλατεία του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο, υπήρχε το πρώτο νοσοκομείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, κληροδότημα του Φλωρεντινού Δούκα των Αθηνών Nέριου Aτσαγιόλι. Το νοσοκομείο είχε μακραίωνη λειτουργία, με μικρά διαλείμματα, από το 1394 έως και το τέλος της δεκαετίας του 1940, οπότε και γκρεμίστηκε.

Το μοναδικό ίχνος του σημαντικού αυτού νοσοκομείου αποτελεί το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου , το οποίο είχε ανεγερθεί από τους Ενετούς και

Διαβάστε Περισσότερα


Απολυτήριες Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι.Μ.Αργολίδας

Με παρουσία του  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 ,στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος οι  απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Κακούρη Γρηγόριο ,Διευθυντή της Σχολής και μέλη  τους Φώτιο Κετσετζή  Άρχων Πρωτοψάλτης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ,Πετράτο Γρηγόριο ,καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής , Ζέρβα Χρήστο, καθηγητή βυζαντινής

Διαβάστε Περισσότερα


O Εσπερινός των Αγίων Πάντων στην Πρόνοια Ναυπλίου

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε ο εσπερινός της εορτής των Αγίων Πάντων στο ιστορικό εκκλησάκι που βρίσκεται στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Σε φυσική σπηλιά ανατολικά της συνοικίας Πρόνοιας, έχει διαμορφωθεί ο μικρός ναός των Αγίων Πάντων. Κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται για να τιμήσουν όλους τους Αγίους. Ο ναός αυτός ήταν ο πρώτος κοιμητηριακός ναός του Ναυπλίου έως και το 1856. Χτισμένος με πανοραμική θέα όλης της πόλης.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Μητρ. Αργολίδας ευλόγησε με τα λείψανα του Αγίου Λουκά τις στολές των Λειτουργών υγείας

Ολοκληρώθηκαν οι  πενταήμεροι εορτασμοί  για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στη θέση κριθαράκια Ναυπλίου.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά  τελέσθηκε  Αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου και  κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου  κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες  των ιατρών και νοσηλευτών

Διαβάστε Περισσότερα


Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Ναύπλιο

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020  ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, λειτούργησε   στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο . Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου  Παναγιώτη Τασιό , πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το νέο Ιερέα και του

Διαβάστε Περισσότερα


Εορτή του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στο Ναύπλιο

Την Πέμπτη  11 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού  στο  Ναύπλιο , προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου .

Ομιλία έκαμε ο  καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς .

Διαβάστε Περισσότερα


Ναύπλιο - Αρχιερατικός εσπερινός για τον Άγιο Λουκά

Τη  Πέμπτη  11 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, εορτάζει  το Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο. Την παραμονή της εορτής  Τετάρτη  10 Ιουνίου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας  Νεκταρίου .

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μαζί με άλλους Μητροπολίτες κάθε χρόνο, επισκέπτεται την περίοδο αυτή  την Κριμαία

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) Ναυπλίου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει ο ενοριακός ναός της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα την εορτή του Αγίου Πνεύματος . Την παραμονή της εορτής Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020 εψάλει Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, Ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Παπουλέση.

Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Διαβάστε Περισσότερα


Φωτιά στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) στην Αργολίδα

Φωτιά ξέσπασε στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε Περισσότερα


Η πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου

Στο Ναύπλιο πανηγυρίζει όλως ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε ,προεξήρχε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομος  Μιχαλόπουλος πλαισιωμένος από ιερείς της πόλεως Ναυπλίου .

Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλαθάς από την Μητρόπολη Ιλίου ,γέννημα Θέρμα του Ναυπλίου .

Φέτος λόγω των μέτρων για τον covid  δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργής

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media