top line
logo

Ο Αργολίδος Νεκτάριος στο συσσίτιο του Ι.N. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας  Ναυπλίου  και πρόεδρο της επιτροπής συσσιτίου ,π. Ελευθέριο Μίχο, επισκέφθηκε  τον χώρο όπου ετοιμάζουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες το φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και που αυτόν τον καιρό έχουν αυξηθεί λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο έργο που επιτελούν με την εθελοντική τους προσφορά και δεν παρέλειψε να τονίσει σε όλους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον άδειο Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου λόγω Κορονοϊού

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου  λόγω των μέτρων της πολιτείας για τον κορονοϊο, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον  Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο  σε μια εντελώς άδεια από κόσμο εκκλησία, λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα


Κεκλεισμένων των θυρών ο Εσπερινός και η Θεία λειτουργία στην εορτάζουσα Παναγία την Πορτοκαλούσα στο Άργος

Tο Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, εορτή των Ειδοδίων της Θεοτόκου εορτάζει το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Κατακεκρυμμένης ή Πορτοκαλούσας στην πόλη του Άργους στην Αργολίδα. Εφέτος την παραμονή της εορτής Παρασκευή 20 Νοεμβρίου εψάλει ο Εσπερινός και το πρωί του Σαββάτου η Θεία Λειτουργία, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνϊού.

Διαβάστε Περισσότερα


Τα διαφορετικά ονομαστήρια του Αργολίδος κ. Νεκταρίου

Τα ονομαστήριά του άγει σήμερα, 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνῃ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Φέτος λόγω των έκτακτων μέτρων του lockdown στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε και ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου κεκλεισμένων των θυρών χωρίς πιστούς μόνο με το απαραίτητο προσωπικό για την τέλεση της θείας λειτουργίας.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε ο

Διαβάστε Περισσότερα


Αργολίδα: Κλειστές οι Εκκλησίες για τους πιστούς λόγω του δευτέρου lokcdawn στην Ελλάδα

Κλειστές παρέμειναν οι πόρτες των εκκλησιών την Κυριακή  λόγω του δεύτερου lock down στην Ελλάδα και την απαγόρευση από την κυβέρνηση με ΚΥΑ, να μην παραβρίσκονται οι πιστοί στην εκκλησία κατά την ώρα της τέλεσης των Ιερών ακολουθιών,  Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020.

Διαβάστε Περισσότερα


Πανηγυρικός Εσπερινός των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο κοιμητήριο Ναυπλίου

Τη Κυριακή  8 Νοεμβρίου 2020 η εκκλησία μας εορτάζει την σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στο Ναύπλιο πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο κοιμητηριακός Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στους Ταξιάρχες.

Το απόγευμα της παραμονής Σάββατο  7 Νοεμβρίου εψάλλει Πανηγυρικός Εσπερινός  χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.  ο υπεύθυνος του κοιμητηριακού ναού πρωτοπρεσβύτερος  π. Ελευθερίος  Μίχος στο τέλος του εσπερινού ευχαρίστησε του Μητροπολίτη για την

Διαβάστε Περισσότερα


Κηρύγματα και Εσπερινές συνάξεις νέων από το Μητρ. Αργολίδος Νεκτάριο

Ἀνακοινώνεται ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νεκτάριος συνεχίζει καὶ ἐφέτος τὶς συνάξεις νέων στὸ Ναύπλιο καὶ στὸ Ἄργος ὡς ἀκολούθως:

Κάθε Σάββατο, στὶς 7:30 μ.μ., στὸ Κέντρο Νεότητος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στὸ Ναύπλιο (Βασιλέως Κωνσταντίνου 33 καὶ Ναυαρίνου), θὰ ἀρχίζει ἡ συνάντηση μὲ νέους μέχρι 40 ἐτῶν.

Διαβάστε Περισσότερα


Η Επέτειος της 28ης Ὀκτωβρίου 1940 στο Ναύπλιο

Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940 στο Ναύπλιο, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020.Λόγω των έκτακτων μέτρων, που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, οι φετινές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο περιλάμβαναν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας

Διαβάστε Περισσότερα


Η Έπέτειος του ΟΧΙ στο Άργος

Με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου έγινε ο εορτασμός στο Δήμο Άργους-Μυκηνών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020.

Η Δοξολογία τελέσθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΣΚΕ και εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Σελλή στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Πέτρου, παρουσία των επισήμων, ενώ ακολούθησε εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρη

Διαβάστε Περισσότερα


Ο Αργολίδoς Νεκτάριος στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά

Πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου το ομώνυμο Βυζαντινό μοναστήρι του Καρακαλά που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο στην Αργολίδα.

Την παραμονή τελέστηκε ο  εσπερινός  από τον  Ιεροκήρυκα  της Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομος Παπουλέση. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Διαβάστε Περισσότερα


Εορταστικός εσπερινός στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου-Καρακαλά στο Ναύπλιο (Βίντεο-Φωτο)

Πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο εσπερινός στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, στον Δήμο Ναυπλιέων.

Τον εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομος Παπουλέσης . Καθ όλη την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου. Φέτος λόγω των έκτακτων μέτρων για τον  Κορονοϊό, δεν πραγματοποιήθηκε  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε Περισσότερα| |

Ακολουθήστε μας στα social media