Η Χειροτονία του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κρούγιας στα Τίρανα
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024 εορτή του Αγίου Ελευθερού στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, γεμάτο πιστούς, χειροτονήθηκε Βοηθός Επίσκοπος Κρούγια κ. Αναστάσιος (Mamaj).
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάς, μαζί με τους Μητροπολίτες: της Κορυτσάς, κ. Ιωάννη, της Απολλωνίας και του Φιέρ, κ.Νικολάου, Ελμπασάν κ. Αντωνίου, Βερατίου κ. Άστιου και Αμαντίας, κ. Ναθαναήλ.
Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για τη μεγάλη προσφορά του στην αναστήλωση της Εκκλησίας μας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο συμβολικό νόημα της ημέρας της χειροτονίας του, που συμπίπτει με τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου .
Επίσης, τόνισε την ιστορική σημασία της Επαρχίας της Κρούγια, η οποία, με τις 300 εκκλησίες της, υπήρξε ένα σταθερό φρούριο του Χριστιανισμού και την έχει κάνει χώρα για να προσηλυτίσει τον χριστιανικό πληθυσμό της Αλβανίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, στην ομιλία του, τόνισε: Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι: «Ο Θεός μπορεί να δώσει δύναμη σύμφωνα με τον πλούτο της δόξης του, να μας κάνει πιο ισχυρούς πνευματικά μέσω του Αγίου Πνεύματος Του.
Είθε ο Χριστός να κατοικεί στις καρδιές σας μέσω της πίστης,ώστε, όντας ριζωμένος στην αγάπη, να μπορέσουμε να κατανοήσουμε με όλους τους αγίους ποιο είναι το πλάτος και το μήκος, το ύψος και το βάθος της αγάπης του Χριστού.
Προσευχόμαστε για να γνωρίσουμε την αγάπη του Χριστού, που ξεπερνά κάθε γνώση, για να γεμίσουμε με όλη την πληρότητα του Θεού,που είναι σε θέση να κάνει ανυπολόγιστα περισσότερα από όσα ζητάμε ή νομίζουμε, σύμφωνα με τη δύναμη που λειτουργεί μέσα μας· σ' αυτόν δόξα μέσω της εκκλησίας και μέσω του Ιησού Χριστού για όλες τις γενεές, στη ζωήμας.
Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με το ενθουσιώδες κάλεσμα «Άξιος» από κλήρο και λαό.













