Εκοιμήθη ο Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Μαντόπουλος

13 Ιουλ 2021 16:40

Ανακοίνωση εξέδωσε σχετικά με την εκδημία του Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Μαντόπουλου το Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης "Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός", το οποίο αναφέρει:
 
"Στο πάντερπνο ψαλτήρι του ουρανού ένας ακόμη λαμπρός ιεροψάλτης της Θεσσαλονίκης μας, ένα εκλεκτό μέλος της ιεροψαλτικής μας οικογένειας. Εξεδήμησε εις Κύριον ο Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Μαντόπουλος.

Γεννήθηκε το έτος 1935 στη Θεσσαλονίκη. Άνθρωπος ευγενής, αρχοντικός, καλός οικογενειάρχης και επιτυχημένος επιχειρηματίας στον εμπορικό κλάδο. Από μικρή ηλικία, διακρινόμενος για τον Χριστόν ήθος του και την καλλικέλαδη και βροντερή φωνή του υπηρέτησε την Εκκλησία από την θέση του Ιερού αναλογίου,, μαθητεύοντας αρχικά κοντά στον Άρχοντα Αθανάσιο Καραμάνη και έπειτα κοντά στον Άρχοντα Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

Για 18 συναπτά έτη υπηρέτησε το ιερό αναλόγιο στο παιδικό χωριό SOS στο Φίληρο".

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.
Ευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, ο Θεός να τον αναπαύσει εν χώρα ζώντων.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του, ας είναι αιώνια στην αγάπη του Θεού.

Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.