Skip to main content

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος κυρού Ιερεμία υποδέχθηκε η πόλη και ο λαός της Μεγαλόπολης

16 Δεκ 2021 13:11

Με έκδηλη συγκίνηση ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο ευσεβής λαός με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο υποδέχθηκαν το σκήνωμα του μακαριστού στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως.

Ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου, ενώ η σορός εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι σήμερα Πέμπτη 16/12/2021 στις 2 το μεσημέρι, όπου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Να σημειωθεί, ότι τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στην Ακολουθία θα εκπροσωπήσει ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Σπάρτης.

Επίσης Τρισάγιο ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερεμία  τέλεσε και  ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Κλειστά καταστήματα και υπηρεσίες σε ένδειξη πένθους για τον Ποιμενάρχη τους σε όλη την Μητρόπολη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ότι σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου τα καταστήματα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά όλη ημέρα, ύστερα από την απώλεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως σε ένδειξη πένθους.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μεγαλόπολης, σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του Ποιμενάρχη, κατά την ημέρα της ταφής του, προκειμένου και οι υπάλληλοι να παραβρεθούν σε αυτήν.

Πηγή: exapsalmos.gr

download 1 15

download 4 14