Λαμπρός εορτασμός του Μητροπολιτικού Ναού στην Χαλκίδα
Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου
Τον προστάτη του, μεγαλομάρτυρα και μυροβλύτη άγιο Δημήτριο, πανηγύρισε ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ι. Ναός της Χαλκίδος, με την συμμετοχή πολλών Χαλκιδέων, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ι. Ναό κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2025.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος υποδέχθηκαν τον εκ Χαλκίδος καταγόμενο και προσφάτως χειροτονηθέντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκιάθου κ. Ιωάννη-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος προεξήρχε στο σύνολο των ι. ακολουθιών.
Κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Ιωάννη και εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επάξια προαγωγή του, η οποία ήλθε ως καρπός της άοκνης διακονίας του στην τοπική μας Εκκλησία, της ενζήλου υπηρεσίας του στην Ι. Σύνοδο και της λιπαράς μορφώσεώς του.
Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκιάθου κ. Ιωάννης κήρυξε τον θείο λόγο αναφέροντας ότι η πνευματική ζωή και η πρόοδος της ομοιάζει με την ανοικοδόμηση πύργου, που έχει ανάγκη από γερά θεμέλια και μεγάλες δαπάνες. Έτσι και ο κάθε χριστιανός οφείλει να οικοδομεί τη ζωή του με θεμέλιο τον Χριστό και να αυτό-θυσιάζεται για την αποπεράτωση του οικοδομήματος που ακούει στο όνομα αγιότητα.

