Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Φλωριάδα Βάλτου Αιτ/νίας
Με λαμπρότητα τίμησαν τους Αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς Κωνσταντίνο και την μητέρα του Ελένη στην Φλωριάδα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο ιερό ναό.
Την παραμονή της εορτής εψάλλει ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, πλαισιούμενος απο ιερείς των Ενοριών Λουτρού Αμφιλοχίας Αρχιμ. Ζαχαρία, Συκούλας π. Ιωάννου, συνταξιούχου Εφημερίου Ηλία Μανιφάβα ενορίας Θεριακισίου, π. Παρασκευά εφημερίου Μπούκας Αμφιλοχίας και του π. Κωνσταντίνου της ενορίας Φλωριάδος.
Στο κήρυγμά του ο Γέρων Μητροπολίτης Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην χιλιετή Βυζαντινή Αυτοκρατορία και στο περίφημο διάταγμα των Μεδιολάνων με το οποίο ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Αύγουστος Λικίνιος σταμάτησαν τους διωγμούς των χριστιανών το 313 μ.Χ., τονίζοντας την ουσιαστική στήριξη της μητέρας του Αγίας Ελένης η οποία έζησε από κοντά όλη την πορεία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ο άγων τα ονομαστήριά του, ο Προϊστάμενος της ενορίας π. Κωνσταντίνος Μανιφάβας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο καθώς και τον οικείο Ποιμενάρχη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό για την ευλογία πραγματοποίησης για πρώτη φορά της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος των τιμωμένων Αγίων συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Αμφιλοχίας.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φλωριάδος, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο όρθρος καιη Θεία Λειτουργία.








