"Έφυγε" ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης - Τούμπας

14 Μαρ 2023 12:46

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τριτη 14 Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης - Τούμπας, ο οποίος έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, με την οποία δεν μπόρεσε να βγει νικήτης.

Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κοιμητήριο των Αθηνών.

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας γεννήθηκε στην Αθήνα (Κουκάκι) το έτος 1967. Περάτωσε τις βασικές του σπουδές στο Α Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Πλάκας. Είναι Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Πτυχιούχος Β.ΕΜ, Αρμονίου και Πτυχιούχος Ιεροψάλτης. Κατέχει επίσης Πτυχίο Μονωδίας, Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου, Δίπλωμα Β.Ε.Μ, Master στην Εκκλησιαστική Μουσική-Χριστιανική Τέχνη και Λατρεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είναι επίσης κάτοχος ειδικεύσεως στην Οργάνωση και Διαχείριση πολιτιστικών Μονάδων. Σπούδασε την Εκκλησιαστική Μουσική κοντά στους Απ. Βαλληνδρά, Ευαγγελο Τζελά, Σπυρίδωνα Περιστέρη, Δ. Μαυραγάνη, Διονύσιο Ηλιόπουλο, την μονωδία στην κα Αν. Μανταλενάκη και Θεωρητικά με τους Κ. Κωνσταντάρα και Στεφ. Βασιλειάδη.

Έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση. Εχει εκδόσει τρία (3) επιστημονικά συγγράμματα, όλη την σειρά των διδακτικών σημειώσεων για χρήση σπουδαστών Σχολών Β.Ε.Μ και επτά ψηφιακούς δίσκους. Έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μ Βρετανία, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Έχει συμμετάσχει σε τρία διεθνή Συνέδρια (Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου, Ίδρυμα Βυζαντινής Υμνολογίας Πανεπιστημίου του Πιτσμπουρκ) και έχει τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους.

Επίσης έχει συμμετάσχει στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών σαν μέλος της Συγκλήτου (1985-1987) καθώς και Γενικός Γραμματέας του Π.Σ Ιεροψαλτών (1987-1990). Υπήρξε καθηγητής στη σχολή ΒΈΜ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του “American InsKtute for PatrisKc and ByzanKne Studies.

Εχει διατελέσει Πρωτοψάλτης – Χοράρχης στους Ι.Ν Αγ Αρτεμίου Παγκρατίου, Αγ Αθανασίου Θησείου, Μητροπολιτικού Ναού Πειραιώς, Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως Μοσχάτου και εως σήμερα διετέλεσε Πρωτοψάλτης και χοράρχης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Από την 23/12/2016 ανέλαβε καθήκοντα του Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του και διατελεί μέλος της Επιτροπής Ακροάσεων Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και των Μητροπόλεων Μεγάρων και Σαλαμίνας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και είναι πατέρας ενός παιδιού.

 


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.