Παρουσίαση βιβλίου για τον ήρωα Σπύρο Μουστακλή στην Σύρο

17 Νοε 2022 11:49

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης διοργάνωσε χθές, στην Αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης, βραδιά μνήμης, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής: Ένας ελεύθερος πολιορκημένος», της κ. Χριστίνας Δημητρακάκη – Μουστακλή, με ομιλητές τον Αντιστράτηγο ε.α. και Επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Στρατού κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρο, τον Ιστορικό - Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη κ. Τάσο Σακελλαρόπουλο και τη συγγραφέα του βιβλίου κα Χριστίνα Δημητρακάκη – Μουστακλή.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολλοί Συριανοί, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, η κα Ειρήνη Δράκου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων και η κα Ασπασία Παπακωνσταντίνου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και τη δράση του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υπήρξε σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας του 1967.
Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Μουστακλής είχε υπηρετήσει στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Σύρου, έζησε στη Σύρο, είχε αναγορευθεί επίτιμος Δημότης Σύρου από τον αείμνηστο Δήμαρχο καπετάν-Νίκο Φιλάρετο και είχε χαρακτηρισθεί «Φρούραρχος της Σύρου».

IMG 1342

IMG 1347

IMG 1359

IMG 1386


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.