Χιλιάδες ψαρόνια κάλυψαν τον ουρανό στο Ναύπλιο

21 Νοε 2021 06:23

Χιλιάδες ψαρόνια στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου στη Αργολίδα , Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021. Τα ψαρόνια βρίσκονται την εποχή αυτή στην Φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών. Τεράστια κινούμενη μάζα.

Έτσι φαίνονται τα μεταναστευτικά πουλιά που κατακλύζουν τον ουρανό του Ναυπλίου, μόλις αρχίζει η δύση του ηλίου. Τα χιλιάδες ψαρόνια πετούν κάνοντας ελιγμούς, πάνω από μια έκταση μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων, πάνω από την παραλιακή της Νέας Κίου. Η εικόνα συνοδεύεται από το θόρυβο από τα κρωξίματα μαζί με τον ήχο που κάνουν οι φτερούγες τους. Τελικά όλα μαζί κάθονται σε καλαμιώνες στον Υδροβιότοπο ακριβώς δίπλα στον δρόμο της παραλιακής. Τον χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο καθώς αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η πιο κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο. Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία.

Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται. Αν δουν κάποιον εχθρό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ και δημιουργούν ένα τείχος για προστασία. Η κίνησή τους είναι εντελώς ήσυχη, ευγενική, απόλυτα συντονισμένη και κυματιστή.

NAFPLIO XILIADES PTHNA PSARONIA2

NAFPLIO XILIADES PTHNA PSARONIA4

NAFPLIO XILIADES PTHNA PSARONIA8

NAFPLIO XILIADES PTHNA PSARONIA17

NAFPLIO XILIADES PTHNA PSARONIA19

NAFPLIO XILIADES PTHNA PSARONIA20


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.