«Τυφλός ών, άρτι βλέπων» Tην Δευτέρα 7-11-2022 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

04 Νοε 2022 08:21

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 με την ομιλία του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτου Α.Π.Θ. και του κ. Ιωάννη Χασιώτη. Το θέμα που δόθηκε στους ομιλητές είναι το: «Τυφλός ών, άρτι βλέπων». 

Ο βασικός ομιλητής είναι ο κ. Ιωάννης Χασιώτης ο οποίος γεννήθηκε στη Μηλιά Μετσόβου το 1947 και άσκησε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Είχε την ατυχία να χάσει το φως του. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο εκμαθήσεως της Καινής Διαθήκης, όπως θα διαπιστώσετε από τις ερωτήσεις που θα του κάνετε. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Τον χειμώνα διαμένει στα Γρεβενά και το καλοκαίρι στη Μηλιά Μετσόβου. Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.

Ο καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος γεννήθηκε στο Μέτσοβο της Ηπείρου το 1951. Φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Ριζαρείου Σχολής και στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή τους Πανεπιστημίου Αθηνών, Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο ALBERT-LUDWIGS του Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

   Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα ΠΕΚ Ιωαννίνων και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων.

   Το 1989 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 1999 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής, το 2004 αναπληρωτής και το 2007 τακτικός καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία και σύγχρονος βίος των σλαβικών και λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών». Το 2010 εκλέχθηκε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. 

iuyt8


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.