Ναύπλιο: Πανσέληνος "Το φεγγάρι του χιονιού"

26 Φεβ 2021 22:57

Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο μία ημέρα πριν την δεύτερη πανσέληνο της νέας χρονιάς ,το φεγγάρι του ''χιονιού '' όπως λέγεται χαρακτηριστικά, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Είναι γνωστό ως το «φεγγάρι του χιονιού» λόγω της σχέσης του με τη χειμερινή περίοδο και θα λάμψει στον ουρανό στις 27 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το δεύτερο σούπερ φεγγάρι του έτους και το φαινόμενο θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τη NASA, αυτό το αστρονομικό γεγονός ονομάστηκε έτσι από τις φυλές των Αμερικανών ιθαγενών το 1930. Το φαινόμενο “Snow Moon” συμβαίνει με τη κίνηση του δορυφόρου γύρω από τη Γη.

Ο φυσικός μας δορυφόρος μπορεί να είναι 14% μεγαλύτερος από το συνηθισμένο και 30% πιο φωτεινός από μια κανονική πανσέληνο. Το “Snow Moon” μπορεί να παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο, αρκεί να υπάρχει καθαρός ουρανός . 

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU2

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU6

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU7

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU13

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU14

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU15

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU16

ARGOLIDA NAFPLIO PANSELHNOS XIONIOU17

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.