Εκδόθηκε η νέα ΚΥΑ – Αναλυτικά πως θα εορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

20 Μαρ 2021 19:54

Εκδόθηκε στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι και τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου. 

Σε ότι αφορά του χώρους λατρείας τα μέτρα που ισχύουν δεν διαφέρουν σε σχέση με τα προηγούμενα με μόνη εξαίρεση την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και την Β’ Στάση των Χαιρετισμών, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικότερα, τα επίπεδα επικινδυνότητας παραμένουν όπως είχαν, δηλαδή σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Στις περιοχές που βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο επιτρέπετε η τέλεση ιερών ακολουθιών με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 9 άτομα, ενώ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η ιερές ακολουθίες θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών και μόνο από τον θρησκευτικό λειτουργό.

Ωστόσο, εξερετικώς, όπως αναγράφει η ΚΥΑ, την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου 2021), στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25 Μαρτίου 2021) και την ημέρα των Β’ Χαιρετισμών (26 Μαρτίου 2021), στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς της έδρας των Δήμων τηρείται η αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και μέγιστο όριο τα 20 άτομα. Το μέτρο αυτό ισχύει σε όλες τις περιοχές ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση την οποία βρίσκονται.

Στο Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ αναφέρεται πως στις ως άνω κατ’ εξαίρεση τρεις περιπτώσεις με μέριμνα των οικείων Ιερών Μητροπόλεως διασφαλίζεται η ενέργεια ιατρικού ελέγχου των συμμετεχόντων θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού.

Παραμένουν σε ισχύ το μέτρο που απαγορεύει σε όλη την επικράτεια την διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται με πομπή εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΑ


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.