Skip to main content

Tα χαρίσματα του Θεού… ο Σαμαράς… και οι «10» #nomosxedio

19 Φεβ 2024 19:10

Mετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε, φωτογραφήθηκε με τους ομόφρονές του, ενώ υπουργοί του έσπευσαν ξημερώματα, μετά την ψήφιση, να πάνε σε γνωστό “wine bar” του Συντάγματος όπου παρευρίσκοντο ΛΟΑΤΚΙ άτομα, και μαζί τους να γιορτάσουν, να γλεντήσουν, να πανηγυρίσουν, να φωτογραφηθούν…

Μάλιστα, μαζί με τους υπουργούς ήταν και η αδελφή του πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη και –άκουσον άκουσον– στο μπαρ ήταν μαζί τους και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με τον σύντροφό της (με τον οποίο συζεί άνευ γάμου· φυσικά, είναι προσωπική της επιλογή). Έτσι, λοιπόν, μέχρι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γλέντησε, γιόρτασε, αισθάνθηκε «υπερήφανη» για την ψήφιση του εν λόγω (αντίθετου από τον Νόμο του Θεού) νομοσχεδίου! Γλέντησαν, γιόρτασαν, χάρηκαν, «υπερηφανεύθηκαν»! Και άραγε έναντι τίνος θέλησαν να το επιδείξουν αυτό; Έναντι της Αγίας Τριάδος; Στο Όνομα της Οποίας ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης και θεσπίστηκε το Σύνταγμα; Στο Όνομα της Οποίας όλοι οι προαναφερθέντες ορκίστηκαν και τώρα με την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου Αυτήν βλασφημούν και Αυτήν εμπαίζουν; Και τολμούν να πανηγυρίζουν την –ενάντια στον μόνο Νομοθέτη– ψήφιση του νομοσχεδίου τους;

Επίσης όλο το γλέντι, η χαρά, τα πανηγύρια εκδηλώθηκαν σαφώς εναντίον της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Κυρίου μας και εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας του ορθοδόξου ελληνικού Λαού του Θεού.

Αξιοσημείωτο δε και πρωτόγνωρο είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί της κυβέρνησης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού έθνους γιόρτασαν, χάρηκαν, πανηγύρισαν, «υπερηφανεύθηκαν», φωτογραφήθηκαν και δημοσιοποίησαν αυτόν τον εορτασμό τουςγιατην ψήφιση ενός νομοσχεδίου· και μάλιστα όχι τυχαίου, αλλά ενός νομοσχεδίου το οποίο αντίκειται στη βούληση του Θεού και στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού.

Ασφαλώς, εάν κάποιος έχει δικαίωμα παρέμβασης, Αυτός είναι ο Κύριος στον Οποίο ομνύει ο Έλληνας Συνταγματικός νομοθέτης και φυσικά ο… «καίσαρας»! Να υπενθυμίσουμε όμως στους αλαζόνες πολιτικούς ότι στους χρόνους που ζούμε «καίσαρας» είναι ο κυρίαρχος Λαός (άρθρο 1 παρ.2, 3 του Συντάγματος), ενώ στην εποχή του Χριστού ήταν ο μονοκράτωρ και αυτοκράτωρ, ο απόλυτος μονάρχης. Να το έχουμε και αυτό υπ’ όψιν μας, διότι οι αλαζόνες κυβερνήτες πριν τις εκλογές ─γνωρίζοντάς το αυτό πολύ καλά─ εκλιπαρούν τον ελληνικό λαό για την ψήφο του. Όμως, μετά τις εκλογές η αλαζονεία τους τούς αναγορεύει τάχα σε «καίσαρες», νομοθετώντας αντιθέτως προς τη βούληση του Λαού.

Είναι γεγονός ότι ο Κύριος παραχωρεί σύμφωνα με τη Σοφία Του, διότι κάτω σε κάθε εκ μέρους Του παραχώρηση αποκαλύπτονται ποιοι πραγματικά Τον σέβονται, Τον πιστεύουν, Τον αγαπούν και υπακούουν στον δικό Του λόγο και τις δικές Του εντολές… Ταυτόχρονα όμως λέει: «δι᾿ εμού βασιλείς βασιλεύουσι και οι δυνάσται γράφουσι δικαιοσύνην· δι᾿ εμού μεγιστάνες μεγαλύνονται, και τύραννοι δι᾿ εμού κρατούσι γης» (Παροιμ. Η΄, 15-16). Και ακόμη: «Κύριος διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρχόντων» (Ψαλμ. 32, 10).

Ο προφήτης Δαβίδ, βασιλιάς και κυβερνήτης, εν Πνεύματι θα πει: «σοι, Κύριε, η μεγαλωσύνη και η δύναμις και το καύχημα και η νίκη και η ισχύς, ότι συ πάντων των εν τω ουρανώ και επί της γης δεσπόζεις, από προσώπου σου ταράσσεται πας βασιλεύς και έθνος… συ πάντων άρχεις, Κύριε, ο άρχων πάσης αρχής… και εν χειρί σου, παντοκράτωρ, μεγαλύναι και κατισχύσαι τα πάντα» (Α΄ Παραλειπ. ΚΘ΄,11-12). Ο ίδιος θα πει: «ο δε Θεός ημών εν τω ουρανώ και εν τη γη πάντα, όσα ηθέλησεν, εποίησε» (Ψαλμ. 113, 11).

Ό,τι θέλει ο Κύριος, το κάνει! Αλλά θα πει και ο πρωθυπουργός: «Και εγώ έχω την εξουσία και ό,τι θέλω κάνω, και ό,τι θέλω ενάντια στον Θεό ψηφίζω». Ας ακούσει όμως αυτό που άκουσε και ο  Ρωμαίος έπαρχος της Ιερουσαλήμ: «ουκ είχες εξουσίαν ουδεμίαν κατ’ εμού, ει μη ην σοι δεδομένον άνωθεν [κατά θεία παραχώρηση]» (Ιω. ΙΘ΄,11). Την εξουσία αυτή που σας παραχωρήθηκε, κ. πρωθυπουργέ (και καυχιέσθε για το 41%, ενώ υπήρξε 60% αποχή του ελληνικού λαού), ο Θεός τον Οποίο εμπαίζετε, σας την αφαιρεί εάν θέλει, χωρίς καν να το καταλάβετε! Θα το εξηγήσω παρακάτω με αρκετή δόση χιούμορ:

Τα χαρίσματα είναι πανθομολογούμενο ότι τα δίνει ο Θεός σε κάθε άνθρωπο. Ο Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών, ο οποίος «έλιωσε τα πόδια του» περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, για να την καθαρίσει από όσα εσύ σήμερα νομοθετείς, είπε προς τους Κορινθίους: «Διαιρέσεις δε χαρισμάτων εισί, το δε αυτό Πνεύμα… ω μεν γαρ διά του Πνεύματος δίδοται λόγος σοφίας, άλλω δε λόγος γνώσεως…  ετέρω δε πίστις… άλλω δε χαρίσματα ιαμάτων… άλλω δε προφητεία… πάντα δε ταύτα ενεργεί το εν και το αυτό Πνεύμα, διαιρούν ιδία εκάστω καθώς βούλεται» (Α΄ Κορ. ΙΒ΄, 4,8-11). Έτσι, λοιπόν, το «χάρισμα» να ρίχνει την κυβέρνηση της οικογενειοκρατίας Μητσοτάκη το «έδωσε» στον… κ. Αντώνη Σαμαρά! Για τον Θεό είναι πάρα πολύ απλό: Η Ν.Δ. –και κυβέρνησή σας– έχει 158 έδρες και βουλευτές. Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου 20 βουλευτές της κυβέρνησής σας είπαν ευθαρσώς: «όχι» και το καταψήφισαν.

Άλλοι 31 βουλευτές σας συνειδητά απείχαν, διότι δεν συμφωνούσαν στην ψήφισή του.

Ενώ 10 βουλευτές σας χειροκροτούσαν τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος (σας) κατήγγειλε ότι αυτό το νομοσχέδιο το έχετε θεμελιώσει πάνω στο ψεύδος.

Εάν, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς πιστεύει αυτά που έλεγε και οι 10 μόνο βουλευτές που τον χειροκροτούσαν, συμφωνήσουν μαζί του και αποχωρήσουν από τη Ν.Δ. και σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, τότε αμέσως χάνετε τη δεδηλωμένη (αυτήν επίσης τη χάνετε κι αν φύγουν 8), πέφτει τότε η κυβέρνησή σας και θα έχει τέτοιο… «πέσιμο», που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξανασηκωθεί! Και εάν οδηγηθούμε τώρα σε εκλογές, ο μισοδιαλυμένος ΣΥΡΙΖΑ (που πάει να διαλυθεί εντελώς) θα πέσει στο 4% όπου ήταν (βεβαίως, αν προλάβει να κατεβεί έτσι όπως είναι, στις εκλογές). Το δε ΠΑΣΟΚ κι αυτό θα καταβαραθρωθεί.  Η δε κυβέρνηση που θα προκύψει από τη στάση του κ. Σαμαρά πιστεύω ότι μαζί με τα πατριωτικά κόμματα θα μπορούσε να φθάσει άνω του 60%. Γέγραπται γαρ: «εν χειρί Κυρίου εξουσία της γης, και τον χρήσιμον εγερεί εις καιρόν επ’ αυτής»  (Σοφ.Σειράχ Ι΄,4).

Βασική προϋπόθεση όλων των ανωτέρω είναι: α) να θελήσει τώρα ο Κύριός σου, κ. πρωθυπουργέ, να ταπεινώσει την υψηλοφροσύνη σου (διότι μπορεί να παραχωρήσει να υψωθείς και άλλο, και να είναι η πτώση σου μεγάλη) και β) να υπάρχουν 8-10 βουλευτέςπου καταψήφισαν, οι οποίοι να σέβονται τον Θεό, τον Λαό που τους ψήφισε και τον εαυτό τους, και η συνείδησή τους να τους επιβάλει να βγουν από αυτό το «καράβι» που εχθρεύεται τον Θεό και εμπαίζει τον Λαό. Εάν βέβαια, ο κ. Σαμαράς και οι καταψηφίσαντες βουλευτές επέδειξαν αυτήν τη στάση για το «θεαθήναι» και «όπως αν φανώσι τοις ανθρώποις», τότε αυτοί θα είναι χειρότεροι όλων· και σε τέτοια περίπτωση, θα επαναληφθεί ένα «σκηνικό» που έλαβε χώρα πριν την καταστροφή των Σοδόμων από την Αγία Τριάδα, στην Οποία ομνύει ο Συνταγματικός μας νομοθέτης και στο Όνομα της Οποίας ορκίσθηκαν όλοι οι ανωτέρω. Συγκεκριμένα, όταν η Αγία Τριάδα, ο Κύριος και Θεός, ανακοίνωσε στον Δίκαιο Αβραάμ ότι θα προέβαινε στην καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρας για τη σύμφωνη με το νομοσχέδιο αμαρτία, ο Αβραάμ ρώτησε: «Εάν, Κύριε, στην πόλη βρίσκονται 50 δίκαιοι, θα απωλέσεις τον τόπο κι ας υπάρχουν εκεί 50 δίκαιοι; Δεν νομίζω ότι Εσύ θα πράξεις κάτι τέτοιο, στέλνοντας στην απώλεια τον δίκαιο μαζί με τον ασεβή»! Ο Κύριος του απάντησε: «Εάν εντός των Σοδόμων βρίσκονται 50 δίκαιοι, χάριν αυτών θα αφήσω και την πόλη και τον τόπο, ως έχει». Τότε ο Αβραάμ αντέτεινε: «Καλά, Κύριε, εάν ελαττωθούν οι δίκαιοι και γίνουν 45, για 5 άτομα λιγότερα θα καταστρέψεις την πόλη;». Ο δε Θεός του απάντησε: «ου μη απωλέσω, εάν εύρω εκεί τεσσαράκοντα πέντε» (Γεν. ΙΗ΄,28). Τότε ο Αβραάμ συνέχισε: «και εάν, Κύριε, είναι 40;… Και εάν, Κύριε, είναι 30; Εάν βρεθούν εκεί 20;».  Και «είπεν [ο Θεός] ου μη απολέσω, εάν εύρω εκεί είκοσι. και είπε [ο Αβραάμ: Θεέ μου, μία ακόμη φορά θα σε ρωτήσω:]… εάν δε ευρεθώσιν εκεί δέκα; καί είπεν [ο Θεός]· ου μη απολέσω ένεκεν των δέκα» (Γεν. ΙΗ΄, 31-32). Τότε ο Αβραάμ κατανόησε τη θεία Δικαιοσύνη· και ο Θεός «επαύσατο λαλών τω Αβραάμ, και Αβραάμ απέστρεψεν εις τον τόπον αυτού» (Γεν. ΙΗ΄,33). Και ο Κύριος «έβρεξεν επί Σόδομα και Γόμορρα θείον, και πυρ παρά Κυρίου εξ ουρανού και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας και πάσαν την περίχωρον και πάντας τους κατοικούντας ἐν ταῖς πόλεσι και τα ανατέλλοντα εκ της γης. και επέβλεψεν η γυνή αυτού εις τα οπίσω και εγένετο στήλη αλός» (Γεν. ΙΘ΄, 24).

Ο Κύριος διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρχουν δίκαιοι και ευσεβείς, δεν θα καταστρέψει τις πόλεις. Άραγε στη Βουλή υπάρχουν 10 ή έστω 8 βουλευτές έντιμοι, ευσεβείς, ευλαβείς προς την Αγία Τριάδα, στην οποία ορκίσθηκαν και στο Όνομα της Οποίας έχει θεσπισθεί το Σύνταγμα; Εάν όμως υπάρχουν, πρέπει εν έργω να το αποδείξουν. Ευσεβείς δεν μπορούν να παραμένουν σε ένα κόμμα που προσβάλλει, βλασφημεί, νομοθετεί ενάντια στη βούληση του Θεού, αποχριστιανίζει το έθνος και διευκολύνει την αποστασία από τον Θεό, καταφρονεί την Αγία Εκκλησία και τον λαό του Θεού που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Βεβαίως, η Αγία μας Εκκλησία θα συνεχίζει να εύχεται: «Κύριε, σώσον τους ευσεβείς».

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και Λειτουργός του Ι. Ησυχαστηρίου

«Παναγία, η Φοβερά Προστασία»


Διαβάστε επίσης