Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: «Η ύπουλη πολιτική του Φαναρίου θα βλάψει ολόκληρη την Ορθοδοξία»

19 Σεπ 2018 23:41

«Η ύπουλη πολιτική του Φαναρίου θα βλάψει όχι μόνο τη Ρωσική Εκκλησία αλλά ολόκληρη την Ορθοδοξία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, θεωρεί ότι η πολιτική του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στην παραχώρηση αυτοκεφάλου στην Ουκρανία είναι έμμεση και ύπουλη, ενώ τονίζει πως στην πραγματικότητα είναι άνομη πράξη που διαπράττουν τα χέρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επικράτεια μιας άλλης Εκκλησίας.

Ο κ. Ιλαρίων, λίγο νωρίτερα στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, έθεσε ένα ερώτημα όχι ιδιαίτερα ρητορικό. «Γιατί το Φανάρι δεν σχηματίζει μια τοπική Εκκλησία και στην Αμερική; Δεν είναι ανεξάρτητη Πολιτεία;»

Πηγή: orthodoxia.info


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.