Βαρθολομαίος σε Κύριλλο: «Ειλημμένη απόφαση η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία»

31 Αυγ 2018 16:19

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συνομιλίες που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στο Φανάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες κράτησαν δύο ώρες και ήταν μόνο κατ' ιδίαν, και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών, Γαλλίας Εμμανουήλ και Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος.

Ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Μόσχας πρότεινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη να πραγματοποιηθεί ένα επιστημονικό συνέδριο, ώστε να γίνουν γνωστά τα κείμενα και οι πηγές περί του ζητήματος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας μεταξύ άλλων πρότεινε στο Πατριάρχη Βαρθολομαίο να ξεκινήσει διάλογος περί του ζητήματος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άκουσε με πολύ προσοχή τα αιτήματα του Πατριάρχη Κυρίλλου, παρόλο αυτά τον ενημέρωσε ότι το θέμα προχωράει εδώ και πολύ καιρό.

"Ευχαρίστως αλλά η Αυτοκεφαλία είναι ειλημμένη απόφαση για εμάς και προχωράμε'' - ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πηγή: romfea.gr


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.