Πατριάρχης Κύριλλος: «Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο»

31 Αυγ 2018 17:16

Λακωνικός ήταν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο ''Κεμάλ Ατατούρκ'' της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πατράρχης Κύριλλος ανέφερε ότι η συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, παρόλο αυτά αρνήθηκε ευγενικά να αποκαλύψει λεπτομέρειες από τις συνομιλίες.

''Συζητήσαμε ζητήματα που μας απασχολούν αλλά επειδή ήταν μια αδελφική συνάντηση χωρίς ατζέντα και συντονισμό δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο κ. Κύριλλος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε κάτι μυστικό στην συνάντηση, αλλά ούτε κάτι που προκάλεσε έκπληξη.

''Η συνομιλία ήταν πολύ καλή και έγινε υπό την επίγνωση της ευθύνης για την κατάσταση της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, αλλά και για την κατάσταση των ψυχών των ανθρώπων εκείνων που βρίσκονται υπό την δική μας ευθύνη'' πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

Σε γενικές γραμμές ο Πατριάρχης Μόσχας ελπίζει ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για το καλό του κόσμου, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνεργασία και αλληλεγγύη.

Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι "ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και καμία Εκκλησία δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις που θα αντικρούουν τη θέση μιας άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας".

Πηγή: romfea.gr


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.