Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου “Eco ευ-ζην”

15 Δεκ 2022 19:23

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κήρυξε απόψε, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, την έναρξη των εργασιών του Διεθνoύς Επιστημονικού Συνεδρίου: “Eco ευ-ζην: Περιβάλλον & Οικογένεια: Πυλώνες Κοινωνικού Πολιτισμού. Οι Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Οικογένεια”, που πραγματοποιείται σήμερα 15 Δεκεμβρίου, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη και αύριο στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Κατά την έναρξη των εργασιών μίλησαν: ο Διευθυντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Δημήτριος Ζώτος, ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης και ο Πατριάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα περιβαλλοντικά ζητήματα, την οικολογική συνείδηση και αγωγή.

Παρόντες στην έναρξη του Συνεδρίου: ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Ιωάννης Γιγουρτσής, καθηγητές και σύνεδροι.

Παραθέτουμε το βίντεο της έναρξης του Συνεδρίου στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου και η εναρκτήριος ομιλία του Πατριάρχου.

συνεδριο2 8 1024x516

συνεδριο3 8 1024x636

συνεδριο4 6 696x445

συνεδριο 1024x659


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.