Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται από σήμερα την Μάλτα

04 Δεκ 2022 21:47

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας που θα επισκεφθεί τη Μάλτα μεταξύ 4 και 7 Δεκεμβρίου 2022, μετά από πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Charles Jude Scicluna.

Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας, Charles Jude Scicluna είχε επισκεφθεί το Φανάρι στις 26 Νοεμβρίου 2019 και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πατριάρχη θέματα σχετικά με την πορεία του διαχριστιανικού διαλόγου, ιδιαίτερα μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με έμφαση στη συνύπαρξη και συνεργασία στο νησιωτικό κράτος της Μάλτας, όπου τον προσκάλεσε επισήμως. Εκείνη η προ τριετίας πρόσκληση, υλοποιείται σήμερα.

Ο Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας George Vella και την Επισκοπική Συνέλευση της Μάλτας, αλλά και με πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, θα χοροστατήσει στον Μ. Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Νικολάου, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, όπου θα συναντηθεί με τους Ορθοδόξους της Μάλτας, οι οποίοι υπάγονται στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης που ιδρύθηκε πρόσφατα (14 Ιανουαρίου 2021) μετά από σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πατριάρχης αναχώρησε για την Μάλτα σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.