Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΣΕ ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

07 Σεπ 2022 13:33

Κατά την 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Εκκλησιών, που πραγματοποιείται στην Καρλσρούη της Γερμανίας, έγινε και η ψηφοφορία και εκλογή των νέων προέδρων των διαφόρων ομολογιών.

Πρόεδρος για την Ορθόδοξη Εκκλησία εξελέγη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, από την Εκκλησία της Κύπρου.

Από την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μέγας Σύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κρότσακ, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Καζαριάν (Αρχιεπισκοπή Αμερικής) και η Καθηγήτρια Αγγελική Ζιάκα.

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.