Επίτιμος Διδάκτορας του ΕΚΠΑ ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

02 Νοε 2022 08:30

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός.

Μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο παρουσιάστηκε το έργο και η προσωπικότητα του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Καραγεωργούδη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος μίλησε με θέμα: «Φῶς φορεῖ, Φῶς πέμπει, Φῶς ἐστι: Ἡ θέορτος ἀρτιφωνία τοῦ Χαλκηδονίου Δόγματος ὡς ἐσαεὶ μέτρον τῆς Κοινωνίας ἐν Διαλόγῳ».

Μετά το πέρας της τελετής Αναγόρευσης ο τενόρος Ιωάννης Φίλιας ερμήνευσε τραγούδια από το διεθνές και εγχώριο κλασικό ρεπερτόριο.

01112022kap2

01112022kap6

01112022kap7

01112022kap9


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.