Skip to main content

Η Μελβούρνη υποδέχθηκε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

05 Αυγ 2019 12:59

Στην Μελβούρνη έφτασε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. 
Τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής εν Μελβούρνη, ο κλήρος, οι μοναστικές αδελφότητες, ο ευσεβής λαός και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος εν Μελβούρνη κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος. 
Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του μετέβησαν εις τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή και Δοξολογία παρουσία των βοηθών Επισκόπων, Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, και του Επισκόπου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εν Αυστραλία, κ. Μιχαήλ. 
Πλήθος πιστών υποδέχθηκαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος φανερά συγκινημένος από την θερμή υποδοχή ευχαρίστησε όλους.
«Εισέπραξα αγάπη όχι μόνο από τους πιστούς αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία. Έρχομαι ως ποιμένας και ως υπερήφανος πατέρας, αδελφός και φίλος. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στηρίξω..» ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Αρχιεπίσκοπος. «Πόθος μου είναι να πορευθούμε μαζί με τους επισκόπους εν κοινωνία και ενότητα. Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στο Χριστό. Θα μοιραστώ ό,τι έχω με σας. Σας καλώ να συμπορευτούμε. Να γίνουμε μάρτυρες της αγάπης στην Αυστραλιανή κοινωνία». 
Απευθυνόμενος προς τους γονείς είπε: «Καλώ τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους να σχετιστούν με τον Χριστό», Επίσης ο κ. Μακάριος τόνισε: «μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να δώσουμε το φως σ΄ όλη την Αυστραλία. Αν και είμαστε μακριά από την Ελλάδα, δεν χάνουμε την ιδέα και τη δυναμική των προγόνων μας. Σας ευλογώ πατρικώς και σας παρακαλώ να προσεύχεστε για μένα».. » υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.
 

iird 4

iird 2

iird 3

iird 5