Skip to main content

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Γαλλία

17 Μαρ 2019 17:22

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Métropole Grecque Orthodoxe

Εορτάσθηκε και φέτος με Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στα σημερινά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ιστορική απονομή του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο ρόλο ανά τους αιώνας της μαρτυρικής Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. 

Ο Σεβασμιώτατος επίσης καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο το Πατριαρχείο Μόσχας αντιμετώπισε την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας αλλά και τη στάση άλλων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες λησμονούν τα όσα επωφελήθηκαν από την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως. 

Ετόνισε δε στο τέλος την ανάγκη συσπείρωσης όλων των Ορθοδόξων, και ιδιαιτέρως στη Γαλλία, για κοινή μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη χώρα.

Μεταξύ αυτών που εκκλησιάστηκαν ήταν και οι Πρέσβεις της Ελλάδος, Κύπρου και Ουκρανίας, καθώς και Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

Μετά την απόλυση ετελέσθη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων.

IMG 2438

IMG 2446

IMG 2475

IMG 2485

IMG 2488

IMG 2491

IMG 2510

IMG 2524

IMG 2541

IMG 2545

IMG 2547

IMG 2590


Διαβάστε επίσης