Skip to main content

Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε Ουκρανούς: «Mείνετε σταθεροί στο πλευρό του Μητροπολίτη Ονουφρίου»

10 Σεπ 2018 23:25

Στο πλευρό της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας φέρεται να βρίσκεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διορίσει έξαρχους στο Κιέβο.

"Προσευχόμαστε για τον αδελφό μας - Μητροπολίτη Ονούφριο και τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας" - δήλωσε ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας απευθυνόμενος σε πιστούς από την Ουκρανία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε κ. Λουκά.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος συμβούλευσε τους Ουκρανούς προσκυνητές να παραμείνουν στο πλευρό του Προκαθημένου τους, ενώ τους προέτρεψε να μιμηθούν την προσευχή του και την σταθερότητα της πίστεως του.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, τα τελευταία γεγονότα γύρω από τη ζωή της Εκκλησία στην Ουκρανία, είναι αποτελέσμα της παγκοσμιοποίησης, η οποία, όπως είπε, «έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

"Τα πλοκάμια της παγκοσμιοποιήσης, προσπαθούν να διεισδύσουν στο σώμα της Εκκλησίας και να το καταστρέψουν. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και την Ουκρανίας, με τις πολιτικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Εκκλησίας" - πρόσθεσε χαρακτηριστικα ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, σημείωσε ότι όλοι οι ορθόδοξοι λαοί υποβάλλονται σε δοκιμασίες, παρόλο αυτά "δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους".

Πηγή: romfea.gr