Στον Πατριάρχη Αντιοχείας ο Κώστας Βλάσης

23 Ιουλ 2021 08:26

Τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 22 Ιολυλίου, στην Πατριαρχική Κατοικία στον Λίβανο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρέσβης της Ελλάδας στον Λίβανο, Αικατερίνη Φουντουλάκη,  και η Ελληνίδα Πρόξενος στον Λίβανο, Αθανασία Ηλιάκη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν αρχικά για την ανάγκη ενίσχυσης και συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου και της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα στον τομέα που περιλαμβάνει τις θεολογικές σπουδές στη Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στο Μπαλαμάντ.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη στήριξη των ανθρώπων σε Συρία και Λίβανο στις κρίσιμες ημέρες που διανύουν, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των Ορθοδόξων.

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.