Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγελισμού Αλεξανδρείας

12 Αυγ 2022 07:52

Το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων έψαλε τον Μ. Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας, εντός της τεθησαυρισμένης περιπύστου Ι. Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην γαλήνη του περικαλλούς Ναού, εύχυμος καρπός πίστεως και φιλοπατρίας ευεργετών του έθνους με κορυφαίο τον Μιχαήλ Τοσίτσα, τόπος λατρεία που κάποτε έσφυζε από τα πλήθη των Ελλήνων πιστών, ο Πατέρας της ορθοδόξου οικογένειας της Μ. Πόλεως του Αλεξάνδρου και ο πνευματικός του υιός παρεκάλεσαν την Μεγαλόχαρη υπέρ του σύμπαντος κόσμου, με ακλόνητη την πεποίθηση ότι τούτη η περιάκουστη κοιτίδα του Χριστιανισμού και του οικουμενικού Ελληνισμού θα παραμείνει άσβεστη, ώστε να καταυγάζει την ανθρωπότητα εις τους αιώνες. 
 
 

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.