Skip to main content

Ο νέος Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

03 Σεπ 2020 17:03

Την 3η Σεπτεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον νέο ΑΚΑΜ του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κύπρου στο Κάιρο, κ. Γεώργιο Χατζή, συνοδευόμενος απο τον Ακόλουθο Άμυνας της Κύπρου, Αντισυνταγματάρχη κ. Κώστα Φωτίου, την ισπανίδα ευρωβουλευτή, κα. Joanne Mera και την Πρόεδρο της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, κα. Μαρία Φορμόζη.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην Αλεξάνδρεια και την προσφορά τους προς την Πατρίδα, ενώ έκανε αναφορά στο πολύπλευρο θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Επίσης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος δεν έκρυψε την αγωνία και την ανησυχία του για την Μεσόγειο τονίζοντας πως, «η Μεσόγειος πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, αγάπης, αλλά και ισχύς».

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Σκευοφυλάκειου.

Ακολούθως, η Α.Θ. Μακαριότης, δέχθηκε στο Γραφείο του τον Σεβ. Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ.Νικόλαο, Πατριαρχικό Επίτροπο επί των Αραβοφώνων, ο οποίος ευχήθηκε στον Μακαριώτατο καρποφόρα νέα Εκκλησιαστική χρονιά, συζήτησαν Θέματα που αφορούν το αραβόφωνο ποίμνιο στην Αίγυπτο και τέλος τον ενημέρωσε για την συνεργασία των Ορθοδόξων Επισκόπων της Μέσης Ανατολής.

Χωρίς τίτλο

ρτρτ

λοκ

 


Διαβάστε επίσης