Δεύτερη ημέρα εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

23 Νοε 2022 21:18

Την 23η Νοεμβρίου ε.ε. συνεχίσθησανυπό την προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου, με την ανάγνωση εισηγήσεων από δύο Ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου, τον Σεβ.Μητροπολίτη Καμπάλας κ.Ιερώνυμο και τον Θεοφ.Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ.Πρόδρομο, οι οποίοι αντιστοίχως ανέπτυξαν τα θέματα: «Νομική αναγνώριση-υπόσταση Ι.Μητροπόλεως σε αγγλόφωνο κράτος (αγγλικό δίκαιο)» και «Νομική αναγνώριση-υπόσταση Ι.Μητροπόλεως σε γαλλόφωνο κράτος (γαλλικό δίκαιο)». Ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων περί των ως άνω σημαντικών εισηγήσεων.

Επίσης, συζητήθησαν εκτενώς επιμέρους θέματα διοικητικής φύσεως των εκκλησιαστικών Επαρχιών σε συνάρτηση με τις κατά τόπους κρατικές νομοθεσίες, ως και ποιμαντικής φύσεως σημαντικά ζητήματα.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου  


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.