Skip to main content

Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος: Συγκινούμαι γιατί και εγώ σαν σήμερα έγινα ιερέας πριν 40 χρόνια

21 Απρ 2019 18:35

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, η Κυριακή των Βαΐων, στο ναό των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ, παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.  Θεόδωρου.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Θεοδώρου, ενώ πριν την αόλυση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας του απένειμε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Για τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ημέρα που χειροτονήθηκε Διάκονος.

Ο Μακαριώτατος κατά την διάρκεια της προσφώνησης του προς τον νέο Αρχιμανδρίτη του δώρησε  έναν Σταυρό που του έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. «Χαίρομαι γιατί φέρεις το δικό μου όνομα Θεόδωρος, διότι και εγώ φέρω το όνομα ενός μεγάλου μητροπολίτου του Θεοδώρου, αυτό το όνομα το έχει και ο επίσκοπος Θεόδωρος. Συγκινούμαι γιατί και εγώ σαν σήμερα έγινα ιερέας πριν σαράντα ολόκληρα χρόνια. Έτσι σήμερα σήμερα εδώ θα ενδυθείς τα άμφια του ιερέα. Η ευλογία μου θα είναι πάντα κοντά σου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Θεόδωρος.

uilui 1

uilui 3

uilui 5

uilui 7


Διαβάστε επίσης