Αγιασμός ενάρξεως της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Ι.Μ. Nικοπόλεως

20 Οκτ 2021 11:27

Την Δευτέρα το απόγευμα και ώρα 18:30 τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην Πρέβεζας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό απευθυνόμενος προς τους μαθητές της Σχολής, είπε: «Ήρθατε εδώ για να καλλιεργήσετε το τάλαντο που ο καθένας έχει και μπορεί να το αυξήσει. Όμως η φοίτηση πρέπει  να είναι ανελλιπής και να γίνεται  με ενδιαφέρον και αγάπη. Η ψαλμωδία είναι ουσιαστικό και συστατικό στοιχείο της λατρείας. Δεν νοείται λατρεία χωρίς ψαλμωδία. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ ουσιαστικό. Δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε βιοπορισμός. Η ψαλμωδία είναι κατανυκτική όταν προέρχεται από την καρδιά. Όταν προσπαθούμε να αποδώσουμε ένα τροπάριο καρδιακά, με την ψυχή μας, εκείνη τη στιγμή δοξολογούμε το Θεό, τον παρακαλούμε και τον ικετεύουμε να γίνει ίλεως απέναντί μας».

Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής για τους κόπους στους οποίους υποβάλλονται προκείμενου ο θεσμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως να αποδώσει καρπούς.

Την τελετή έκλεισε ο Διευθυντής της Σχολής με πρακτικές συμβουλές προς τους μαθητές της Σχολής.

20211018 184357 768x432

 


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.