Η μνήμη του Αγίου Νικάνορος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κόνιτσα

07 Αυγ 2021 20:05

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, αλλά και τις αρχιερατικές ευλογίες του οικείου Μητροπολίτου Ανδρέου, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Νικάνορος στην ομώνυμη Ιερά Μονή της επαρχίας Κονίτσης. Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν για να ασπαστούν την θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Νικάνορος, καθώς και τα χαριτόβρυτα Λείψανά Του. 

Την παραμονή της Εορτής 06 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, η Αρτοκλασία και η ιερά Παράκληση. Τον θείο λόγο κήρυξε...

ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Γέροντας Αρσένιος Μάϊπας. Την κυριώνυμη ημέρα 07 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και μοιράστηκε στους πιστούς μύρο, ευλογημένο από τα ιερά Λείψανα του Αγίου Νικάνορος.

Οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή που παρευρέθηκαν στην Πανήγυρη, εξέπεμψαν με ιερή συγκίνηση Δοξολογία στον Πανάγαθο Θεό, καθώς αποτελεί εξαίρετη ευλογία η ύπαρξη του Μοναστηριού του Οσίου Νικάνορος στην Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης. 

Όπως ο Άγιος Νικάνορας και παλαιότερα προστάτευσε και θεράπευσε θαυματουργικά τους ανθρώπους της περιοχής από πανώλη, έτσι και σήμερα ο πιστός λαός ελπίζει στην μεσιτεία και την βοήθειά Του. 

IMG 20210806 201028


Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.