Skip to main content

Βρεσθένης Θεόκλητος: "Τα πνευματικά μας όπλα δεν τα καταθέτουμε"

31 Οκτ 2020 21:16

Πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου και η Κέρκυρα τιμά το θαύμα διασώσεως του νησιού απο την πανώλη απο τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα χοροστατησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στο γεγονός που σημαδεύτηκε το έτος που διανύουμε (2020) «από την επάρατη ασθένεια που πραγματικά ο κόσμος τρόμαξε όχι τόσο πολύ από την ασθένεια αλλά από τις εξαγγελίες του φόβου και του τρόμου ο οποίος απλώθηκε σε όλη τη γή.

Πολλές φορές τέτοιες πανδημίες και επιδημίες έσκυψαν πάνω σε όλο τον κόσμο και στην πατρίδα μας.

Εδώ στην Κέρκυρα το 1630 και 1673 επλήγη ο τόπος μας από την λοιμική νόσο της πανώλης και ο Άγιος Σπυρίδωνας επέδειξε με τα θαύματα ανταποκρινόμενος στην πίστη των ανθρώπων την παρουσία του Θεού εδώ.

Σήμερα η Πίστις είναι εκείνη η οποία έχει πάθει έκπτωση. Σε όλα λέμε δεν πειράζει με αποτέλεσμα να πληρώνουμε αυτό το αντίτιμο της εκπτώσεώς μας και στην πίστη του Χριστού μας την Αγία.

Οι γιορτές του Αγίου τις οποίες τον τιμούσαμε πριν από το έτος 2020 και φέτος είναι πολύ διαφορετικές που αφενός μεν σεβόμενοι τους νόμους του Κράτους, αφετέρου δε, θέλουμε να εκδηλώσουμε και την αγάπη μας στον Άγιο μας και την Πίστη μας με αυτούς τους λιγοστούς ανθρώπους όπως λένε τηρουμένων των μέτρων της υγείας για την προστασία των ανθρώπων, που οι άνθρωποι δεν προστατεύονται μόνο και μόνο από την Επιστήμη αλλά προστατευόμαστε από την χάρη του ιδίου του Θεού που είναι ο μέγας ιατρός και των ψυχών μας και των σωμάτων",  τόνισε ο κ. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών που αυτό τον καιρό μονοπωλεί την σκέψη όλων την φερόμενη και λεγόμενη πανδημία του κορονοϊού.

"Όλοι είμαστε προβληματισμένοι, όχι φοβισμένοι γιατί έχουμε τον Θεό που είναι η ελπίδα μας. Τα πνευματικά μας όπλα δεν τα καταθέτουμε, συνεχίζουμε να δοξάζουμε και να λατρεύουμε τον Κύριο μας και να μεταδίδουμε στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού που είναι φάρμακο Ζωής". 

kerkyra001

kerkyra002

kerkyra003

kerkyra004

kerkyra005

kerkyra006

kerkyra00

kerkyra007

kerkyra008