Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Χριστός έρχεται διακριτικά στη ζωή του ανθρώπου

25 Σεπ 2018 19:46

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι όταν ο Κύριος εμβαίνει στην προσωπική και στην οικογενειακή ζωή του κάθε ανθρώπου, τότε τον μεταμορφώνει πραγματικά.

Ο Θεός δεν εισέρχεται στην καρδιά του πιστού επειδή θέλει να του εξουθενώσει την ελευθερία του.

Δεν έρχεται να εκμεταλλευθεί την ελευθερία, την οποία ο Ίδιος χάρισε. Ο Χριστός έρχεται διακριτικά στη ζωή του ανθρώπου. Όταν υπάρξει η συνεργασία μεταξύ Θεού και ανθρώπου, τότε συντελείται ένα θαύμα. Μέσα από αυτή την συνεργασία ο Κύριος δίδει την Άκτιστη Χάρη Του, την δύναμη εκείνη που μεταμορφώνει τα πάντα.

Η πίστις του καθενός, όταν είναι καθαρή και δεν διαχέεται ούτε προς τον εαυτό του, ούτε προς τα σύγχρονα είδωλα, αλλά στον αληθινό Θεό, η πίστις αυτή γίνεται δύναμη εσωτερική και όπλο κατά του εχθρού της σωτηρίας μας, του μισάνθρωπου διαβόλου.

Η πίστις στον Ιησού Χριστό ακόμη γίνεται ελπίδα, αλήθεια και σωτηρία. Ανάλογα με την βιοτή του πιστού Χριστιανού παραδειγματίζονται και οι αδελφοί του.

Έτσι καθίσταται και εκείνος όπως οι Άγιοι Απόστολοι αλιέας ψυχών, δείχνοντας εν τοις πράγμασι τον δρόμο της όντως ζωής και του Αγιασμού, τον δρόμο της Θεοκοινωνίας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να ενώσουν τόσο τις καρδιές, όσο και την σκέψη τους προς τον Κύριο της Δόξης, προκειμένου να πληρώνεται η καρδιά τους από την Θεία Χάρη.

Πηγή: agiospyridon.com


ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ
Εκκλησιαστικές ειδήσεις και επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Copyright ©
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην σελίδα μας είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους, μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.